04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Nofitovici: „Am venit să luăm un punct, dar am profitat de oboseala și absențele UTA-ei”

CS Balotești a început dezastruos acest sezon, iar după șase etape se afla pe ultimul loc cu doar două puncte. Lucru ce a dus la o schimbare de antrenor, Florin Nofitovici preluând job-ul de la Emil Ursu.

Tânărul tehnician și-a început destul de bine mandatul, cu o înfrângere la limită la Timișoara, cu Ripensia și prima victorie a echipei, pe teren propriu cu ACS Poli. Astăzi, Baloteștiul a profitat de meciul slab făcut de UT, și a plecat cu trei puncte de la Arad. „Am încercat toată săptămâna să le spun jucătorilor că este un meci foarte important pentru noi, deoarece suntem în zona retrogradării. Știam de programul UTA-ei, era evident că după meciurile grele cu Snagov și Iași vor fi obosiți. A trebuit să rămânem în joc, să ținem de 0-0. Am venit astăzi să ne vindem pielea scump și să scoatem un egal. Am câștigat, suntem foarte bucuroși, trebuie să avem încredere în continuare. Am profitat de situația lor, cu oboseala și cu absențele. Știam că trebuie să rămânem în joc, pentru că UTA la un moment dat va fi nevoită să riște și se vor crea spații. Nu au reușit să ne deschidă nici cu trei atacanți, iar noi am profitat de spațiile apărute. Avem jucători de viteză, am forțat pe banda lui Costin odată ce s-a retras fundaș dreapta pentru că știam că vine după 120 de minute miercuri. Îmi pare rău de UTA, dar am știut ce vrem la acest meci și iată că ne-a ieșit, suntem onorați că am câștigat la Arad.” a declarat după meci fostul secund al lui Daniel Oprița la Reșița și Juventus.

Obiectivul echipei ilfovene rămâne evitarea retrogradării, fapt care se datorează lipsei de experiență a lotului. „Suntem o echipă în reconstrucție, cu jucători tineri, de perspectivă, vrem să scoatem de la fiecare joc cât se poate de mult. Avem niște copii pe care vrem să îi propulsăm la echipe mai bune cu obiective îndrăznețe. Obiectivul e să ieșim din zona retrogradării, să încercăm să jucăm un fotbal plăcut. Dedu a lipsit din cauza unei accidentări suferite la meciul cu ACS Poli, și lotul nostru este destul de subțire” a mai punctat fostul jucător al lui FC Argeș.

După cele trei puncte luate la Arad, misiunea Baloteștiului nu se ușurează. În etapa viitoare, elevii lui Nofitovici au derby ilfovean cu Academica Clinceni, echipă aflată pe locul 3.

2
0
%d blogeri au apreciat: