Arhivă articole

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Borteș a semnat (semi)surpriza chiar de ziua sa: Frontiera Curtici – Victoria Zăbrani 1-0Chiar și cu un nou antrenor pe bancă, în persoana lui Cristi Todea, Victoria Zăbrani a bifat al doilea rezultat negativ consecutiv în campionatul Ligii a 4-a. Remizei cu Glogovățul, semnată cu Irimia la timonă, i-a urmat eșecul de la Curtici, acolo unde curajul și dezinvoltura Frontierei a fost răsplătită cu golul decisiv din final. Autorul acestuia, Claudiu Borteș, și-a făcut cadoul perfect chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani.

Impresia a fost că oaspeții au intrat destul de greu în joc, iar amfitrionilor nu le-a trebuit mult să-și creeze primele ocazii. În centrul lor a fost „decarul”Avrămuțiu, care mai întâi a tras în portar, iar apoi a finalizat peste poartă. În schimb, puținele atacuri poziționale ale vizitatorilor au fost sterile, motiv întemeiat pentru Cristi Todea să aibă destule de reparat după pauză.

Intrările în luptă ale experimentaților Dragu și Pavel și-au pus rapid amprenta, iar Trifoi a dat totul din el la lovitura de cap al lui Băd venită după 56 de minute. Centrarea i-a aparținut lui Dragu, care apoi avea să mai centreze și pentru Gherghel, dar fostul lipovan a luftat din poziție ideală. Partida se îndrepta spre un rezultat alb, însă gazdele au găsit contra câștigătoare în minutul 86. Gheorghieș i-a oferit o diagonală perfectă lui Borteș, mijlocașul crescut de UTA a intrat în centru și a finalizat din 7 metri, cu ușoara deviere a lui Pașcu: 0-1. Zăbraniul nu a renunțat la luptă, iar Trifoi a mai avut o intervenție decisivă la șutul lui Flavius Pavel la rădăcina barei.

S-a terminat 1-0 și Curticiul a recuperat punctele pierdute la Ineu chiar în fața echipei considerate de Flavius Moisă principala candidată la promovare. „Îmi pare rău că i-am stricat debutul lui Cristi Todea, dar ne-am dorit mult această victorie, ce a și venit pe fondul unui joc bun al echipei noastre. Am profitat și de faptul că noul antrenor nu a ajuns, poate, să-și cunoască prea bine jucătorii, dar sunt convins că peste două-trei etape Zăbraniul va arată foarte bine. Iar în opinia mea rămâne echipa favorită la primul loc. Am fost curajoși și disciplinați tactic, iar până la intrările pe teren ale lui Dragu și mai ales Flavius Pavel nu am riscat prea mult în apărare. Ne-a ajutat și portarul Trifoi, pentru ca faza golului să fie foarte frumoasă. Ne bucurăm pentru Borteș că a înscris chiar de ziua sa, îi urăm cu toții ani mulți și fericiți și multe alte reușite pentru Curtici”, spune Flavius Moisă, antrenorul Frontierei.

Chiar dacă Todea se află la al doilea meci oficial pe banca Zăbraniului, debutul fiind cu dreptul în partida câștigată în Cupă (3-0), la Pîncota, eșecul de la Graniță îl arde pe „Dulău”. „Din păcate, am continuat seria prestațiilor modeste începute în urmă cu aproximativ o lună de zile. Cristi Todea nu are nicio vină, fiindcă încă nu cunoaște foarte bine calitățile și defectele jucătorilor. Suntem alături de el, îi acordăm toată încrederea, suntem convinși că în cel mai scurt timp se va vedea mâna sa la echipă. Astăzi, am părut obosiți, apatici și cu toate astea nu meritam să pierdem. Am avut și noi ocazii importante, iar rezultatul corect era cel de egalitate. Va trebui să începem să câștigăm încă de săptămâna viitoare, căci am pierdut deja puncte prețioase și ne așteptăm cu totul altceva de la această echipă”, a punctat și Virgilius Stamate, președintele Victoriei.

Formații:

Curtici: Trifoi – Gavriș, Gurban, O. Moisă, Vereș – Nedea, Avrămuțiu, Hanc (80 Ursoi) – Olariu (70 Borteș) –  Brândușe (74 Gheorghieș), Morar (25 Radu).

Zăbrani: Soltesz – Cl. Filip, Bier, I. Pașcu, Tomuț – Francescu (53 Dragu), Simion – I. Gherghel (76 Cioancă), Zele (53 Pavel), Adam – Băd (76 Topai)

Antrenori: Loredan Bogdan – Paul Ardelean, Remus Naghi.

Observatori: Mircea Toderici, Gheorghe Sfăt.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.