Fotbal judetean

Derby-ul suferinței aduce primele puncte pentru trupa lui Ciba: Victoria Felnac – Speranța Turnu 2-1





Au trebuit să treacă zece etape pentru ca Victoria Felnac să spargă gheața în prezenta stagiune a Ligii 4-a Arad. O făcuse mai devreme în Cupă, contra celor de la Șimand, însă punct(e) a pus la păstrare doar cu ocazia vizitei echipei din fața ei în clasament. Iar nou promovata din Turnu a rămas acolo, doar că mai are doar o lungime de undă în fața „alb-roșiilor”.

Intrate foarte montate pe teren, gazdele au dictat ritmul, dar golul l-au găsit de abia în minutul 38. Atunci, Petrehele a bătut un corner, iar Rafael Varga a înscris cu capul de la colțul scurt. Felnăcanii au fost stăpâni pe situație și în debutul actului secund și, la 13 minute de la reluare, au făcut 2-0. Același Varga a depășit trei adversari, i-a înțepat balonul lui Stanciu, care a marcat cu latul de la 16 metri pe lângă ex-ul Linguraru.

În decurs de 2 minute, VI-FE a fost băgată din nou în priză. Mai întâi, s-a făcut 2-1 după ce Roza a bătut spre interior, cu stângul, o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, trei felnăcani au șters mingea cu capul, iar Nichici a fost învins la colțul lung. Apoi, în minutul 64, Trifan a avut o reacție nervoasă fiindcă nu a primit un penalty și a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. 10 contra 11 se putea întâmpla orice, dar, cu excepția ratării mari a lui Gabor, Victoria a gestionat bine situația și a scăpat în câștigătoare.

Bucuria nu a fost exagerată în tabăra Felnacului și-ar fi dorit un alt parcurs până în prezent. „Atâta timp cât oamenii din Felnac, domnul primar și conducerea clubului, au fost foarte corecți față de noi, trebuie să le oferim și noi la schimb un rezultat pe măsura eforturilor lor. Așadar, victoria e cât se poate de normală și de necesară după o lungă secetă. Am crescut de la meci la meci, organizarea pe ambele faze ale jocului a fost din ce în ce mai bună, iar azi am câștigat cât se poate de meritat. Când am rămas în inferioritate numerică mă temeam că e posibil să o pățim din nou, dar băieții au fost concentrați, iar Turnu nu avut ocazii mari de egalare. Punctele aduc moral înainte de deplasarea de la Nădlac, unde ne dorim să obținem o a doua victorie”, a spus Lucian Ciba, antrenorul Felnacului.

Speranța Turnu rămâne pe penultima poziție a clasamentului, la cota 4 puncte. „Prima repriză a fost a lor, iar cea de-a doua a noastră. Ei au avut 1-0 la pauză, mai apoi 2-0, am redus din diferență după 5 minute și până la final am fost peste ei, dar n-am reușit să înscriem. S-au betonat, noi am ratat, inclusiv din șase metri cu poarta goală, și s-a încheiat 2-1. Îi felicit pentru cele trei puncte, dar acest meci mă macină. Jucăm fără presiunea retrogradării, căci din câte am înțeles nu cade nimeni în acest sezon. Oricum, campionatul e destul de echilibrat, de la locul 10 în jos sunt echipe bune care nu au ce căuta acolo”, consideră Daniel Tambor, antrenorul-jucător al nou promovatei.

Formații:

Felnac: Nichici – S. Sîrbu, Vidican, V. Fritea, Al. Sabău – Plujar, Petrehele (90 Pîncotan) – L. Stanciu, R. Varga, Trifan – V. Leuca (69 Felnacichi).

Turnu: Linguraru – Badea, G. Moldovan, Grigoriță, Sziladi – Roza, Mihalache, D. Don, Tambor – C. Gabor, Herlo.

Arbitri: Mircea Ardelean – Gabriel Hărduț, Florin Vesa. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Ioan Hamza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button