Baschet

Pauza nu a fost un sfetnic bun în fieful vicempioanei: CSM Satu Mare – FCC ICIM 74-59





FCC ICIM Arad a cedat în prima etapă a noului sezon din Liga Națională de Baschet Feminin. Jucătoarele pregătite de Miljan Medved au cedat, scor 59-74, la Satu Mare.

Galben-albastrele au dat impresia în primele 30 de minute că pot produce surpriza și să învingă una dintre favoritele la cucerirea medaliei de aur în sezonul 2018-2019. Cu toate acestea, ultimul sfert le-a aparținut gazdelor, care au avut mai multă energie la finalizare, în timp ce echipa noastră a ratat inclusiv pe contraatacuri în superioritate numerică. Parțialul ultimelor patru minute a fost 10-2 pentru sătmărence, care s-au desprins la final la ecartul maxim, 15 puncte, împunându-se cu 74-59. Pe sferturi: 15-18, 18-20, 20-13 și 21-8.

Un joc în care au existat 10 schimbări de lider, doar o singură egalitate de puncte, iar echipa noastră a avut un avantaj și de 11 puncte în prima repriză. Un lucru notabil după această partidă este evoluția bosniacei Miljana Dzombeta. Sportiva în vârstă de 24 de ani a avut o prestație foarte bună din punct de vedere statistic, cu un procentaj de 100% la aruncările de două puncte (6 din 6 aruncări).

Marcatoare ICIM: Dzombeta 18 puncte, Hadzovic 13 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, Burdgess 11 puncte și 7 recuperări, Fodor 10 puncte, Ciotir 5 și Ardelean 2 puncte.

„Așa m-am și așteptat (n.r. probleme în partea a doua) pentru că am jucat în 7, 8 oameni, deci e foarte greu în 3 străine. Brankica Hadzovic și Miljana Dzombeta au jucat câte 38, 39  de minute, Marta Fodor la fel. Leeza Burdgess a făcut prea repede 4 faulturi. N-am putut să pun în joc. Fără ea n-a mers nimic în atac. Ați văzut la sfârșit, am marcat 60 de puncte, este foarte puțin pentru echipa noastră. Trebuie să lucrăm, să continuăm. CSM Satu Mare este o echipă foarte bună. Asta e, trebuie să continuăm să jucăm”, a declarat Miljan Medvedj pentru totalbaschet.ro.

Pentru FCC ICIM Arad urmează un nou duel tare în Liga Națională. Arădencele vor primi vizita campioanei României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Duelul e programat sâmbăta viitoare, în Sala Polivalentă din orașul nostru.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button