Arhivă articole

Timișorenii, uniți în durere cu rivalii de pe Mureș! ”Să urle liniştea / A mai rămas ecoul /Nu avem glas când îngerii dau tonul”

”Cu UTA până la moarte și dincolo de ea”, căci da, Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi au fost azi, pe „Dan Păltinișanu”, pentru derby-ul Vestului pentru care, de altfel, s-au și pregătit temeinic când soarta le-a tăiat calea în seara zilei de joi. Într-adevăr, „ultrașii” utiști nu au mai apucat să afișeze coregrafia pregătită înainte de a urca în mașina morții, dar au fost acolo, prezenți în lacrimile și inimile unui stadion ca o familie. Căci da ”Fotbalul ne leagă pe toți” (așa cum scria pe bannerul afișat de galeria „alb-violetă”), iar și cea mai mare rivalitate își pierde sensul în fața tragediilor vieții.

Exact la ora 12, combatantele au ieșit pe gazon, dar meciul propriu-zis a început peste alte 6 minute. 6 minute încărcate de emoții, semnificație, mult bun simț și poate chiar o normalitate după care tânjim mereu în vremurile tulburi pe care le trăim. Toți cei 22 de jucători au îmbrăcat tricouri albe inscripționate cu chipurile lui Mihoc și Moisi, iar jucătorii „Bătrânei Doamne” au purtat și un banner cu pozele lor. Manea și Copaci au dus apoi acel banner în sectorul fanilor arădeni, acolo unde au luat loc aproximativ 30 de susținători „roș-albi” care au făcut – totuși – deplasarea pe Bega. Tot acolo au ajuns 1 minut mai târziu și Ioan Mera, căpitanul lui Poli, dar și Sebastian Novovic, liderul galeriei poliste, cu o jerbă și o lumânare. Semne ale respectului și durerii împărtășite cu rivalii de pe Mureș.

După minutul de reculegere, meciul a început, iar prin minutul 10 și-au făcut apariția în Peluza Nord și aproximativ 20 ultrași, purtători ai mesajelor de doliu și dragoste pentru camarazii dispăruți la o vârstă atât de fragedă. ”Un derby umbrit de dispariţia voastră / Nu o să vă uităm, rămâneţi în inima noastră” și ”Să urle liniştea / A mai rămas ecoul / Nu avem glas când îngerii dau tonul” au fost mesajele întipărite pe bannerele negre expuse pe „Marele Oval”. „Vă vom iubi mereu!” a fost scandarea întregii peluze arădene în aplauzele întregului stadion, adică alți aproximativ 3500 de spectatori.

Apoi „ultrașii” utiști au părăsit stadionul și au fost din nou aplaudați de rivalii în „alb-violet”. De altfel, suporterii timişoreni au aprins la rândul lor fumigene negre, de doliu, iar timp de 15 minute nu au scandat nimic. După aceea, au asigurat fără probleme fondul sonor al partidei, însă doar prin cântece și refrene de susținere ale favoriților, fără nicio scandare împotriva UTA-ei, cum se obișnuia la alte derby-uri.

Mai mult, conducerea clubului Politehnica, formată din mulți suporteri, a anunţat că toţi banii încasaţi la acest meci vor fi donaţi de familiilor suporterilor utişti implicaţi în accidentul rutier de joi seară.

Pe teren, „Bătrâna Doamnă” a fost mai bună de această dată, a câștigat cu 3-1, dar fotbalul a trecut azi în planul al doilea. „Este o victorie care pe mine nu mă bucură pentru că echipa și galeria trec prin momente extraordinar de grele. Ca să simplific spun că este o victorie pentru cei doi Bogdani ai noștri (n.a Mihoc și Moisi) care au pierit într-un teribil accident și care astăzi trebuiau să fie în galerie. Poate dacă erau și ei, am fi avut o galerie frumoasă și numeroasă. Este o victorie a jucătorilor pentru cei doi absenți, cei doi <<jucători>> care s-au pregătit și ei pentru acest joc, dar Dumnezeu și-a dorit ca ei să lipsească astăzi. Gestul galeriei timișorene a fost superb. Când l-am văzut pe Mera cu acea coroană, îmi venea să plâng. Foarte frumos, bravo lor, nota 10. Cred că și noi dacă nu aveam aceste momente tragice în familia UTA, galeria noastră ar fi fost la înălțime”, a spus Ionuț Popa la finalul disputei de pe „Dan Păltinișanu”.

„În astfel de momente, fotbalul trece pe plan secund. Acolo sunt adevăratele tragedii. Poate e o coincidență sau nu, dar cam același lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, la Craiova, după decesul lui Ilie Balaci. Am prefera să nu se mai întâmple astfel de evenimente înaintea competițiilor sportive, dar viața merge înainte. Probabil că utiștii au fost afectați și au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor, având o motivație suplimentară”, a comentat și Cosmin Petruescu, antrenorul lui ASU.

Vă reamintim că Bogdan Mihoc va fi condus pe ultimul drum mâine, la ora 13, la Benești, iar Bogdan Moisi luni, la aceeași oră, la Cimitirul Eternitatea din Arad. Vă reamintim că acesta din urmă trebuia să împlinească chiar mâine 21 de ani, în timp ce Mihoc avea 24. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

FOTO: UTA Media Design

10
0
loading...

9 comentarii la articolul: “Timișorenii, uniți în durere cu rivalii de pe Mureș! ”Să urle liniştea / A mai rămas ecoul /Nu avem glas când îngerii dau tonul”

 1. Finaluri cu ciocniri violente. Asta ne duce cu gândul la filmele neoclasice italiene în care bunicii transmiteau nepoților răzbunare pt. fapte petrecute cu 100 de ani in urma. Nu-i mai frumos cu banere,cu mesaje haioase cu aluzii mușcătoare ,la valoarea jocului ? Cineva zice :aici nu-i teatru !! Toată regiunea vest e căzută în anonimat fotbalistic,și asta ar trebui sa preocupe Și la Timișoara. lipsește un stadion modern și bani pt.activitati curente. Ce bine ar fi niste meciuri tari ,gen trialuri în care cele două fruntașe sa câștige jucători nu aduși de nevoie.Eu am apucat selecționata BANATULUI ‘ UTA-Stiinta ! Poate ne spune D-ul MECHES .

  16

  0
 2. Gestul celor de la Timișoara e dezarmant..în condițiile în care nici ei nu o duc prea strălucit cu banii, în condițiile în care închirierea stadionului Dan Paltinisan îi costă 5000 de euro, ei aleg sa doneze încasările familiilor lovite de soarta nedreaptă! Mă întreb dacă era invers conducerea utei făcea la fel? Sincer nu cred..Respect asu poli!

  35

  -1
  1. Nu te intreba vizavi de situatii ipotetice si de nedorit , ia lucrurile asa cum sunt , si nu declansa tirade filosofice fara valoare . De ce ? Pentru ca nu e in nici un caz momentul !!! Istoria retine lucrurile reale si nu cele contrafactuale !!!

   22

   4
 3. Cum suna … victorie trista:((((
  Cel mai trist derby!!! Respect suporterilor timisoreni… incredibil gest!!!!

  25

  0
  1. Incredibil prin prisma rivalității ! Fapta lor vine oarecum și in urma gestului făcut de Ultrașii utiști de la Siria. Una peste alta e frumos sa vezi ca rivalitatea a fost lăsată pe locul doi ! Iar VIAȚA a doi oameni a fost mai importantă !

   23

   0
 4. foarte emotionant si frumos!!! tot ce sa intamplat pe teren… , inclusiv victoria, Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi plecati dintre noi pentru care nu mai putem face nimic, dar hai sa tinem pumnii celui de-al trei-lea care este pe patul de spital si se zbate pentru viata lui…sper ca aceasta victorie sa-i mai aline suferinta.Lupta pentru viata ta Claudel, Gabi e alaturi de tine.

  12

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.