Fotbal judetean

Ardelean: „Nu am tratat meciul cum se cuvine de la început” v.s. Cuedan: „Ne-am pierdut organizarea după o repriză foarte bună, mulțumit de prima parte a sezonului” +FOTO





Chiar și în 13 jucători, cu absențe importante în fiecare compartiment, Unirea Sântana a câștigat contra unei formații ce venea după trei succese consecutive în fața unor adversari importanți, ca și Frontiera Curtici, Păulișana Păuliș sau Șoimii Șimand.

Pe neutrul de la Ineu, formația din Podgorie nu s-a descurcat, însă, prea bine. Sau cel puțin prima repriză le-au cam dăruit-o adversarilor, care au avut 2-0 la pauză. În cele din urmă diferența pentru vicelider a fost de doar un gol (2-3). „Trebuie să admitem că Victoria Sântanei e meritată. Am avut o prima repriza mai slăbuță, la pauză am încercat să ne reașezăm în teren și am reușit doar parțial, insuficient să scoatem măcar un egal. Poate am intrat prea moi pe teren, nu cred că faptul că nu am jucat acasă, ci la Ineu, a fost o cauză pentru această înfrângere. Mai degrabă, faptul că nu am tratat meciul cum se cuvine de la început, dacă aveam o altă atitudine, poate am fi reușit altceva. Am ratat și un penalty imediat după pauză, dar face parte din joc. Până la urmă și ei au făcut același lucru, dar mai trebuie să recunoaștem că și-au creat mai multe ocazii clare decât noi. Păcat că am terminat meciul în 9 și vom avea trei suspendați la primăvară, cu Pecica. În tensiunea meciului am reproșat multe arbitrilor, dar nu cred că au fost probleme majore”, consideră Claudiu Ardelean, antrenorul-jucător al pîncotanilor.

Față de runda trecută, Dan Cuedan nu s-a putut baza pe italienii De Palma și Coppola (plecați deja acasă, la Napoli), dar nici pe Vuin și Bud, acesta din urmă absentân nemotivat. „În doar 13 jucători, între care doi portari, știam că ne va fi greu împotriva Pîncotei. Și, totuși, am făcut o primă repriză foarte bună, cu două goluri și ocazii, doar că știam că meciul nu e gata și i-am și avertizat pe jucători asupra acestui lucru. Cu toate astea, am ieșit pe călcâie de la vestiare, am comis un penalty, pe care – din fericire – adversarii l-au ratat și am avut ocazia să ne distanțăm la 3-0. Din lovitură liberă și nu din penalty-ul ratat și pentru noi de Radu Popa. Dar, din nou am devenut artiști, ne-am pierdut organizarea, ceea ce mă nemulțumește total și îmi dă de gândit pentru la primăvară. Oricum, ca aspect general al meciului și numărului de ocazii create de noi, victoria de azi e meritată”, a punctat și Dan Cuedan, antrenorul „roș-negrilor”.

Despre viitor

Nou promovata din Podgorie ocupă un loc călduț la mijlocul clasamentului, fiind foarte bine ancorată în obiectivul stagional, rămânerea în afara luptei pentru salvarea de la retrogradare. „Dacă facem un bilanț și un rezumat al turului, trebuie să spunem că am început mai timizi sezonul, mai sfioși, dar ne-am revenit pe parcurs și am avut cinci victorii în ultimele șase etape chiar cu echipe bune. Din păcate, nu a fost să fie și astăzi, am fi vrut să mai legăm o victorie înainte de vacanță. În primăvară vom începe cu cel puțin trei suspendări în prima etapă, dar avem un lot cât de cât numeros. Conducerea este singura care va decide dacă ne mai putem întări sau nu”, a adăugat profesorul Ardelean.

Și la Sântana ar putea fi ceva mutări la nivel de lot, mai ales că locul 1, ocupat de Pecica, este doar la două lungimi de undă. „Am început acest sezon cu 18-19 jucători, cu mulți juniori din Sântana, iar turul a fost foarte bun, din punctul meu de vedere. Am pierdut un singur meci și acela dintr-un accident nefericit, pe lipsă totală de concentrare și atitudine, iar în fața echipelor cu pretenții am avut mereu rezultate bune. Dar, din punctul meu de vedere, am întins la maxim acest lot destul de redus, iar dacă nu ne întărim în iarnă ne va fi foarte greu să ne realizăm obiectivul, locurile 1-3. Chiar dacă s-a rupt puțin clasamentul, nu se știe niciodată în fotbal”, a explicat dan Cuedan.

Galerie FOTO Șoimii Pîncota – Unirea Sântana 2-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button