Arhivă articole

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Superioritatea viceliderului și-a spus cuvântul pe neutrul din Ineu: Podgoria Pîncota – Unirea Sântana 2-3

Având terenul suspendat după incidentele de la meciul cu Păulișul, pîncotanii i-au găzduit pe cei de la Unirea Sântana pe „Centralul” din Ineu. Ambele echipe veneau după victorii, gazdele – trei la rând, iar viceliderul – două, așa că era greu de prevăzut ce se va întâmpla în acest ultim meci al anului 2018. Până la urmă, viceliderul Ligii a 4-a s-a impus, deși a tremurat pe un final nebun.

Pîncotanii au început în jumătatea de teren adversă, iar Cl. Ardelean a șutat de la 27 de metri foarte puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Csurka. Unirea s-a trezit rapid și la prima fază mai periculoasă a și deschis tabela. Martin l-a lansat perpendicular pe Prică, acesta a pătruns în viteză în careu, l-a driblat și pe Blaguescu și a trimis cu stângul în plasă. Oaspeții au legat mai bine jocul și au mai avut și alte ocazii, în special prin Parlapan, reluare slabă din 6 metri după centrarea lui Ginghină și același Prică, care a reluat puțin pe lângă, din unghi închis. O lovitură liberă executată de la distanță de Florea prinsă cu ceva emoții de Csurka a fost singura oportunitate înregistrată până la pauză de gazde. În schimb, în minutul 40, Sântana a făcut 0-2. Martin a executat un corner de pe stânga, iar Parlapan a înscris cu capul de la colțul scurt.

Debutul de repriză a fost plin de evenimente. În chiar primul minut, Paven l-a faultat pe Pădureanu în careu, dar S. Dragalina a trimis mult peste poartă de la punctul cu var. După alte 6 minute, Coroban a dat destul de ușor penalty și la duelul dintre Dragalina și Prică, însă R. Popa a tras telefonat în stânga lui Blaguescu, care a ghicit colțul. Bogdan a ratat lovitura de cap din mijlocul careului mic, pentru ca în minutul 62, Prică să realizeze dubla dintr-o lovitură liberă de la 19 metri, executat cu pământul în stânga lui Blaguescu. Pîncotanii au avut o tresărire de orgoliu și au redus din dezavantaj 4 minute mai târziu. Lansat de Pădureanu în stânga, Șandru a reluat în plasă, din colțul lui 6 metri, cu toată opoziția lui Csurka. Blaguescu a mai făcut minuni la finalizările din apropiereale lui Prică și Ginghină și a ținut meciul oarecum deschis. Cu un sfert de oră înainte de final, Șandru a pasat din rabona pentru Pădureanu, dar acesta a finalizat din unghi mult peste.

Ocazia meciului i-a aparținut lui Parlapan, care a reluat incredibil în transversala, cu toată poarta în față, după pasa lui Prică. După un pui de conflict la mijlocul terenului, Istin și Dragalina au fost avertizați, dar cum căpitanul și președintele Podgoriei era deja avertizat, a plecat mai repede la cabine. Chiar și în zece oameni, Pîncota a lăsat impresia că poate reveni, după ce Flavius Șandru a marcat al doilea său gol, din apropiere, după ce Bulzan a lovit bara din stânga lui Csurka: 2-3 (min. 82).  Unirea a ratat și golul patru la două-trei contre, însă a reușit să țină mingea departe de buturile proprii pentru trei puncte mari contra uneia dintre surprizele plăcute ale sezonului.

În cele trei minute de prelungire, Coroban a stârnit protestele jucătorilor și susținătorilor Pîncotei, Șandru fiind și el eliminat de pe teren pentru proteste la adresa tușierului Pîslaru.

Formații: 

Pîncota: Blaguescu – Mărgăian (46 Cioară-Moartă), Pașca, S. Dragalina, Covaci –  Cl. Ardelean – O. Bulzan, D. Florea – Pădurean, Șandru, F. Bogdan. Antrenor: Claudiu Ardelean

Sântana: Csurka – Politic, Paven, Peia, Istin – R. Popa, Martin – Ginghină (81 Toader), Prică, Marc – Parlapan. Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Cristian Coroban – Zoltan Nagy, Andrei Pîslaru  Observatori AJF: Leontin Buda, Marian Miron

1
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.