Stranieri aradeni

Preliminarii Euro 2020: România – în Grupa F, cu Spania mare favorită la calificare și Țucudean – față în față cu Ramos





România şi-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2020. „Tricolorii” lui Cosmin Contra au picat în grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Tragerea la sorţi a avut loc la Dublin, iar Cosmin Contra şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, au fost prezenţi în sală.

Arădeanul George Țucudean, golgheterul la zi al Ligii I cu 11 reușite, ar trebui să fie printre convocați, având șansă să joace împotriva spaniolului Sergio Ramos, considerat cel mai puternic fundaș central din lume.

Primele două echipe din cele zece grupe preliminare se vor califica direct la turneul final, în timp ce ultimele patru locuri vor fi ocupate de câștigătoarele barajelor, pentru a ajunge la numărul de 24 care vor evolua în vara anului 2020.

În cazul României, dacă elevii lui Cosmin Contra nu se califică prin intermediul preliminariilor, vor avea nevoie ca Serbia să o facă pentru a ajunge la baraj. Acest lucru se datorează clasării pe locul 2 în grupa de Liga Națiunilor.

Arena Națională din București va găzdui patru meciuri de la turneul final, trei în cadrul grupei C și unul din optimile de finală.
Preliminariile se vor disputa între 21 martie 2019 și 31 martie 2020, iar turneul final al EURO va avea loc între 12 iunie și 12 iulie 2020, totul culminând cu finala de pe stadionul Wembley din Londra.

Grupele preliminariilor EURO 2020:

 

 

Un comentariu

  1. Bucuria de a vedea Spania. Deși e in restructurare și ea Acum lumea călătorind poate vedea derby-uri din fotbalul mare Ascultam la radio etapa la spanioli in ”70. Acum e pe TV și chiar eu cumpăr MARCAcând merg în vacanță de la fata locului. La tineret ne mai comparam cu ei ,dar lucrurile se schimba la echipele mari. Noi jucam ceva care seamănă cu ce joaca ei !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button