UTA Arad

S-a dus și Popică, galeria UTA-ei – îndoliată (și) înainte Crăciun





Anul negru al suporterilor celei mai titrate echipe din Provincie e fără de sfârșit. Lângă Mihoc, Moisi și „Moro” urcă și Paul Flavius Popa. Și nu avea decât 34 de ani, iar ultimii și i-a consumat luptând cu o boală gravă. Din păcate, aceasta l-a răpus în această după-amiază, iar în urma lui rămân amintirile, prieteniile, camarazii și mii de kilometri parcurși în religia „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc.

„Popică” a ars pentru UTA, era unul dintre cei care nici nu prea vedea ce se întâmplă pe teren, fiindcă fiecare membru al galeriei trebuia să dea totul în peluză. De multe ori, era cel care dădea tonul scandărilor de la portavoce și, fiindcă, era aproape, se urca printre primii pe gard pentru a sărbători un gol al favoriților. Asta se întâmpla în special pe vechea arenă „Francisc Neuman”, acum nici Popică nu a mai apucat să se întoarcă acasă. O va vedea de Sus, alături de Pintea, Moisi sau Mihoc, dar numai Cel care îi va deschide în curând ușa va știi exact când.

Înainte de afla despre cumplita veste, fanii „roș-albilor” intenționau să mai alunge gândurile negre ce i-au copleșit în ultimul timp, dar sunt în doliu și înainte de Crăciun. ”La câteva minute după ce am postat anunțul despre întâlnirea noastră de duminică, pe care am dorit s-o petrecem într-o notă mai optimistă, am aflat vestea decesului prietenului nostru Paul Flavius Popa. „Popică” a urcat la ceruri, alături de Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc, prietenii noștri care și-au găsit sfârșitul în acel cumplit accident…Profund îndurerați de plecarea prematură a celor trei, vă chemăm pe toți cei care aveți Bătrâna Doamnă în suflet la o întâlnire în familia suporterilor utiști, în aceeași zi la aceeași oră: duminică, 23 decembrie, ora 19.00, Old Lady’s Pub. Ne vom aduce aminte de cei trei, dar și de ceilalți prieteni care ne vor privi din cer. Dumnezeu să-i odihnească!” – se arată pe pagina de Facebook a Suporter Club UTA.

Priveghiul său începe de mâine la capela Kuki de pe strada Cocorilor, de la ora 19.00.









25 comentarii

    1. Cu tot respectul fata de toti acesti oameni ce au trecut la cele vesnice, dar daca nu au luat in viata lor Biblia in mana sa o citeasca si daca preocuparea lor era fotbal si injuraturile si nu Dumnezeu degeaba tot scriem articole sa zicem ca se uita la noi de undeva de sus, ne inselam singuri ….In cer nu se ajunge asa din intamplare! Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume! Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. 16 Căci tot ce este în lume – pofta firii, pofta ochilor şi lăudăroşenia vieţii – nu este de la Tatăl, ci este din lume 1 Ioan

      0
      0
      1. Cristian, nu are absolut nici o relevenata in a pune mana pe biblie, o carte magica cu povesti contradictorii cu drumul spre cer.
        Nu in asta consta credinta, sa inteleg ca tu zilnic citesti verseturi din cartea magica, poate poate te vede Doamne Doamne si ajungi in cer, nu asa din intamplare… stii tu o scurtatura.
        Nu inseamna ca daca ai ales alte caii si nu ai ales calea bisericii si a religiei, nu esti credincios.
        Poate Flavius a crezut mai mult in „Tata ceresc” decat crezi tu in cartea magica si in zidurile de beton
        Vorbesti in necunostinta de cauza.

        Este o diferenta uriasa intre a fii CREDINCIOS sau a fii religios !

        SI ca sa-ti raspunde pe „limba ta”

        Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 7!
        1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
        2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
        3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
        4. Romani 2:1 [+1/-1]
        5. Așadar, omule, oricine ai fi tu, care judeci pe altul, nu te poți dezvinovăți; căci prin faptul că judeci pe altul, te osândești singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleași lucruri.
        Romani 14:4 [+1/-1]
        6. Cine ești tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuși va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.
        7. 1 Corinteni 4:5 [+1/-1]
        De aceea să nu judecați nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric și va descoperi gândurile inimilor. Atunci, fiecare își va căpăta lauda de la Dumnezeu.
        Iacov 4:12 [+0/-0]
        8.Unul singur este dătătorul și judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască și să piardă. Dar tu cine ești de judeci pe aproapele tău?
        9. Romani 14:12 [+0/-1]
        Așa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuși lui Dumnezeu.
        10. Romani 14:13 [+0/-1]
        Să nu ne mai judecăm, dar, unii pe alții. Ci mai bine judecați să nu faceți nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.

        Sfânta Evanghelie după Ioan : Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra !

        0
        0
        1. „…nu are absolut nici o relevenata in a pune mana pe biblie, o carte magica cu povesti contradictorii cu drumul spre cer…”-…Fericiti sint cei saraci cu duhul….!. Cit despre cei disparuti…cu UTA in suflet…….Dumnezeu sa ii ierte si sa ii odihneasca ! Cred ca …din Ceruri si-ar dori sa vada UTA in prima liga …’ si mai mult decit atata” !

          0
          0
  1. D-zeu sa-l ierte pe acest raposat utist,dar intrucat la> capitolul amintiri,regrete,povestiri….UTA,BUTA,sut gol<!!!Dupa 8 clase am intrat la LIc.Militar Breaza unde cdt.era gen Serb,iar prof de romana am avut pe scriitorul E.Jebeleanu.Am avut note de 9,mai putin la matematica unde am luat un 3 si repede am fugit acasa abandomand liceul.Prin unele relatii tari la dir Rosca.Clonta si Sarbu am intrat la Sc prof Cugir,unde la matematica am fost intrebat despre aria patratului !!!!Am absolvit si Lic.Ind.Cugir,timp in care am si jucat fotbal alaturi de buni fotbalisti ca M.Salomir-batranul,Cl Tripa,Ivanovici,Pascanu,Smadea,Remus Lazar,Deselnicu…. si unul din Santana (nu-i mai retin numele) iar primul gol l-am marcat impotriva sarmarilor ca junior…In data de 4-3 1977-ziua cutremurului ,m-am accidentat de menisc intr-un amical cu Dacia Orastie si am abandonat fotbalul ca jucator,dar avand tata factor postal m-a abonat la Flacara Rosie din AR ca sa citesc despre UTA.Tata nu ducea ziarele abonatilor pana eu nu citeam Sportul Popular, sa stiu noutati de la UTA.Ma opresc pentru a nu reapare franturi din comentariul meu si voi continua…!HAI UTA!

    0
    0
    1. Jucatorul din Santana era Neamtu,caci mi-am amintit de col Tuduce Sabin din aceiasi localiate si cu care am fost coleg…Hai UTA !Am niste subiecte f.tari si poate le public cu toate ca dusmani ce comengteaza pe Sportarad ma cam musca si sunt facut cu ou si otet…!

      0
      0
  2. Mi se pare destul de clar ce am scris mai sus, daca nu ai o viata sfanta inaintea lui Dumnezeu n-o sa vezi cerul. Nu cred ca ai ce sa comentezi la asta. Si de credinta pai si Diavolul crede in Dumnzeu poate mai mult ca toti ca tot il vede in fiecare zi. Dar credinta fara fapte e moarta. Si daca credinta asa numitilor crestini nu se vede din trairea lor de fiecare zi degeaba …..Cat despre carti magice contradictori probabil te referi la carti ce vorbesc de teoria evolutiei care oricum pe langa ca nu face sens si e ilogica mai si suna ca un fairy tale long ago and far away noting exploded and created everything ..Cam asa ceva nu?

    0
    0
    1. Cristiane, nu vreau sa intru in polemica cu tine pentru ca nu are absolut niciun sens.
      Eu am scris argumente la ce ai spus tu, tu imi spui povesti in care tu crezi.
      Traim in democratie si fiecare are dreptul sa creada in ce vrea el sau ea.
      Nimeni nu este obligat sau fortat sa aleaga asa zisa ” viata sfanta inaintea Lui Dumnezeu”
      Nu ma intereseaza ce inclinatii religioase ai, pentru ca nu este treaba mea.
      Problema ii ca modul in care iti exprimi parerea este un mod in care judeci oameni.
      Si evident toti cei care nu vad „drumul” sunt judecati de tine, omul.
      Referitor la „cartea sfanta ” m-am referit clar la biblie, nu la alte carti.
      Si sunt multe exemple, dar nu-si au rostul sa le scriu pentru ca este un subiect fara incheiere.

      Ti-am dat cateva versete din biblie referitoare la judecata altuia, evident nu ai inteles scopul lor.

      Iti urez un craciun fericit.

      0
      0
  3. Din nou au dispaut pe Sportarad cateva precizari,dar revin…Sunt nascut in A-Iulia(utism mai tare fata unii din Arad) din familie instarita,bunicul fiiind poreclit >Sandu lui Buta< si eu nepotul Nicolae…Nicu lui Buta,care iubeste pe UTA !!!!Am trimis o vedere la Buzau unei verisoare(are acum ginere arbitru!!!!) vecina cu f.utist Leonida Antohi(extraordinar atacant) si pe vedere am scris <<UTA,BUTA,SUT GOL !<>>Din vara lui 78 din nou am revenit ,,catana,,la Sc.de Of Baneasa unde nu am mai dat examen la matematica ce nu-mi placea si in 81 am fost repartizat la IPJ TM.Atat eu cat si sotia ing agronom am fost ajuati de f.ministri MI George Homostean sa revenim in jud.AB,tata find postas pe unde locuia ministru in Alba Iulia.Am umblat dupa UTA cam peste tot prin tara si am multe amintiri de spus celor tineri utisti.Eu nu sunt ziarist,desi pe timpul lui Niculae faceam raiduri ancheta impreuna cu ziaristi batrani ca sa scriem despre directori,elevi ce fugeau de la scoli ori munca,vagabonzi,hoti,avorturi.etc,etc.Acum eu nu am apelat la vreun ziarist sa-mi infloreasca povestirile si cred ca ele sunt intelese de la,,cel cu tata-n gura,p-an la cel cu barba sura,,.Pe curand cu ceva tare…!Hai UTA!Sper sa apara tot ce am scris, d-le Giro….

    0
    0
    1. @Albautistul…nu prea inteleg ce legatura as avea eu cu ce scrii matale si ce iti apare sau nu pe aici????Poate revii si imi explici ce gandesti!Si eu am scris aseara ceva despre un mare fan UTA-ist,prieten bun,chiar daca nu in varsta,anume ca a patit ceva destul de grav,neasteptat,pentru toti cei care il cunoastem.Comentariul meu a fost dezactivat(pe buna dreptate,fara sa contina jigniri sau vorbe urate) si mi s-a explicat imediat din ce cauza,fapt cu care am fost perfect de acord.Asa ca nu am inteles din ce cauza m-ai citat????

      0
      0
  4. Pentru ca-i iarna si cald in casa,iar timpul imi permite sa mai ,,bag,,ceva !Ca iubitor de muzica banateana si sarbeasca m cunoscut multi cantareti regretati,precum C-tin I.Calinori Mariana Draghicescu.Cu scuzele de rigoare fata de fiul acestei privighetori a Banatului sa povestesc o intampare.Vedeti dvs.artistii si cantaretii sunt rugati de iubitorii lor sa bea o cafea, o tarie,un coniac 3 stele(sa aive curaj la cantat)…,dar cu mancare nu prea sunt serviti de admiratori.Are loc un concert la A-Iulia si intalnind pe cei doi amintiti,m-am dus cu C-tin I.CALIN la un local si fiind ,,sugativa,,s-a parfumat rau..A venit la concert si culmea a cantat spectatorilor de dupa draperia scenei !!!A urmat la finalul concertului d-na M.Draghicescu,pe care am inregistrato cu un radiocasetofon.Apoi s-au cazat la hotel Transilvania din A-Iulia.M-am dus dupa dansii la hotel si deodata s-au auzit tipete de ajutor la etajul 2 al .hotelului Repede.am urcat la acel etaj si un dr.pe nume Cretu,fost ceva timp fotbalist la U Cj,cauta sa bage pe Draghiceasca in acea camera.Vazand cum arata cantareata ce era ,,obosita,,(+ca a fost servita cu coniac de o admiratoare…) i-am spus lui Cretu s-o lase in pace,dar el a replicat zicand ca de ce-i stric susta…..M-am enervat pe dr.si i-am tras un pumn in barbie de a cazut pe jos si si-ar fi pierdut ceasul…Ginerele dr.cunoaste cazul,el fiind sef la reprezentanta Volswagen din A-Iulia.Cineva a spus ca M.Draghicescu are o sora la Turnu Severin si s-a luat legatura cu aceasta d-na si Draghicesca a ajuns la un spital….iar apoi am aflat ca a decedat.Anul trecut la meciul Sibiu- UTA,am strigat in vazut suporterilor aradeni prezenti la meci>>Mai Pelici,eu am iubit muzica mamei tale si ajuta de poti pe UTA,<<,dar ne-a batut,dedsi arbitru l-a eliminat.O fina de-a mea din SB luceaza la Piata Cibin si are sef pe Teodor Birt(salar 16.000 lei /luna) ce l-a inlocuit pe Pelici cu Miriuta,Pelici a ajuns antrenor la Ripi TM cu care avem un amical in 2019..Inchei sa nu va plictisesc si ce am scris sper sa apara ca comentariu,ca Giro sa mai rada !Hai UTA !

    0
    0
    1. Ești bolnav mosneagule..lasa-ne că nu e nimeni curios de aventurile tale..nu e nici momentul nici locul potrivit, cântă la altă masă

      0
      0
    2. Da Albautistule!Rad!Dar altadata,acum nu este cazul!Doar ca aici,la acest articol,nu este momentul potrivit,nici de ras si nici de amintirile petrecerilor matale,serios!
      D-le Nicu:a murit un OM,un suporter inflacarat al UTA-ei!Eu am patimit enorm de mult din cauza Militiei si Securitatii.Vad ca v-ati pastrat naravurile!Unii plang si isi ingroapa copiii si altii ca si matale,se distreaza….
      E in regula…v-am mai spus ca pe mine m-ati iritat in trecut,dar acum ma distrez dar in acelasi timp,blestem acele zile…Ma repet:aici,acum,nu ati gasit momentul ideal pentru asemenea amintiri personale….
      Stima!

      0
      0
        1. Crezi ca doar fiind dizident,aveai probleme?Nu direct,@Pelin….eu doar am tras ponoasele.Despre notiunea „transfug”,ai auzit?

          0
          0
  5. @Albautistule, mai dute si pune niste lemne pe foc, in acest articol e vorba despre Popica si chiar nu sunt curios de povestile tale plictisitoare. D-zeu sa te odihneasca in pace Popica!!!

    0
    0
  6. Domnu.. Cred ca ati gresit situl.. Propaganda religioasa sa o faceti in alta parte.. Si ce daca nu a citit biblia??? Trebuie sa citesti biblia sau sa apartii unui anume culr religios ca sa fi o persoana umana, buna si agreata de toata lumea? Lasa propaganda ca nu e cazul.. Daca nu ai cunoscut persoana mai bine nu posta „observatiile” tale ok? Mai bine zis vezit-i de treaba ta.. Si poti linistit sa scri un mesaj de condoleante familiei si celor care sunt indurerati… Asa ar fi crestinesc nu?

    0
    0
    1. Nu este vorba de propaganda religioasa. Cristian a spus adevarul. Nu a judecat pe nimeni, (aluzie la Adrian M). Biblia ne indeamna sa vorbim oamenilor despre Christos oriunde si sa folosim orice mijloace, chiar si canalele, sau in cazul de fata, siturile mass-media. Se vede clar ca adevarul ii supara pe multi. Nimeni nu a incercat sa faca o analiza sau o sinteza a vietii atat de scurte a lui Flavius. Ca o concluzie vreu sa-ti amintesc ca unul singur este bun. Acela este Dumnezeu care ne-a mantuit prin jertfa lui Isus pe cruce la Golgota, prin harul Sau, prin credinta si pocainta,(adica marturisirea pacatelor, parasirea lor si inceperea unei vieti noi in Christos. Primeste-L si tu chiar acum!

      0
      0
  7. Adrian M. ce scriu eu si ce raspunzi tu….macar de-am vorbi aceasi limba…viata sfanta cu Dumnezeu nu inseamna nici un cult religios ci inseamna tu si Dumnezeu….cat despre judecata nu-i treaba mea eu doar enunt un principiu al logicii…Nu poti sluji la doi stapani….Nu poti si in cer cu Dumnezeu si aici cu berea si injuraturile …2 cai 2 finaluri diferite …Sarbatori fericite!

    0
    0
  8. Sunt șocat de comentariile unora dintr voi, serios , a-ți luat-o rău pe arătură … Articolul este despre o veste tistă ptr suflarea utistă , comentați vă rog la subiect și păstrați puțină decență , nu e cazul de clinciuri pe teme religioase sau unde a făcut armata cineva…
    Treziți-vă și nu mai scrieți doar să vă apară numele la comentarii!

    Condoleanțe familiei.

    0
    0
  9. Pentru ca nu e articol despre<<Povestiri la gura sobei a suporterilor utisti,<Cand joci bine nu pot spune ca-i jucat rau,dar cand joci slab nu afirm ca ai jucat f.bine,lasa-i Nicule,ca fotbalul e cel mai infect sport..<.De multe ori sarut 3 cartulii bisericesti(una cu Sf.Minea) ca sa-i mearga bine UTA-ei:am lovit cu picioarele pe un f.arbitru,, drag utistilor,,ce cadea pe jos intr-un local(m-am razbunat) si a doua zi el a spus c-a cazut de pe o scara de-l doare spatele:am cumparat tricouri,fulare ori gratis le am de la Ungur ,Botis ori suporteri cunoscuti din autocarele aradene;lasam munca gospodareasca sa cunosc rezultatele UTA-ei;posed de la fica mea un tricou personalizat pe care scrie ,,Utist inflacarat,,etc,etc,etc !Ma opresc si aman amintirile ,,cele tari,,pe altadata,cu toate ca unii ma fac in fel si chip.Sper sa apara fara franturi ce am scris !Hai UTA si Sarbatori Fericite utistilor !

    0
    0
  10. Din nou lipseste inceputul povestirii(nu cunosc cauza)dar lipseste raspundul pt.GIRO ,ca ce am facut eu pt UTA?Mi-am facut dusmani,inclusiv pe R.Marginean.Gligor,Calvin si poate Manea,dar uita ca i-am laudat cand au jucat bine;am telefonat la sefii FRF ca sa anunt inscenarea unirista,,iar lui Bela Kasai i-am zis ,,ca daca cateaua nu ridica coada,cainele n-are ce-i face,,..Vecinii mi-au recunosut vocea la meciuri televizate caci urlam la arbitrii smecheri.;mi-am procurat tricouri cu UTA 45…cele purtate de Ungur,Botis,ori primite de la suporteri aradeni;am rugat pe unii arbitrii si observatori ca UTA sa nu fie ciupita,etc,dupa care apare vorbele spuse de un vecin>lasa-i Nicule….Doresc sa nu mai apara franturi din comentariile mele,cai altfel e tocana de legume ! Hai UTA ce doresc s-o preia M.Tucudean ori V.Blidar !

    0
    0
  11. Luciane, tie iti place mascarada asta asta ce se scrie aici la articolul despre Popica?

    Militiene, am inteles ca esti dus cu sorcova, dar chiar nu e locul nici momentul.

    Unde va este respectul ba viermilor cu comentariile voastre tampite? Cu ce v-a gresit omul asta?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button