UTA AradzTOP ARTICOLE

„Gacon” în zăpadă pentru utiști, la ieșirea din stagiul de pregătire centralizat: „Obiectiv atins în proporție mare, dar menținem ritmul ridicat și în perioada următoare”





De 12 zile pline au avut parte utiștii în stagiul de pregătire centralizat, de la Arad. Cazați la Hotelul „Coandi”, jucătorii „Bătrânei Doamne” au trecut prin furcile caudine ale celor două antrenamente pe zi, dar au avut parte și de condiții de recuperare după efort bune la Gemi Sport. Sigurele note negative au fost accidentările juniorilor Vulturar și Isac, cu ocazia amicalului de pe 16 ianuarie (2-3 cu Elore Bekescsaba), dar ambii au terminat în picioare cantonamentul. Totodată, „roș-albii” așteaptau și alte achiziții în această perioadă sau mai mai mulți jucători în probe, iar o plecare departe de Arad le-ar fi încurcat puțin planurile.

Zăpada le-a dat bătăi de cap, dar: „Nu s-a ratat niciun antrenament”

Nici vremea nu a ținut neapărat cu fotbalul, dar – în cele din urmă – antrenorii arădenilor au scos-o la capăt. „Cu natura nu te poți pune. A nins cam tot din două în trei zile, dar am făcut tot posibilul, Primăria și chiar noi, cei din club, să curățăm terenul Motorul și să ne antrenăm în condiții normale. Dacă am fi mers în altă locație din zonă sau la munte, nu am fi beneficiat nici măcar de aceste condiții ce ne-au permis să ne atingem obiectivul în proporție mare. Sigur, se putea și mai bine, dar vremea a chinuit toată lumea fotbalistică din țară, nu doar pe noi. E important că nu am sărit peste niciun antrenament, iar condițiile de refacere, masă și cazare au fost excelente. Cu un plus au venit și preparatorul Valerio Zuddas și doctorul Hashem Falah, acesta din urmă chiar comandând un meniu foarte bun pentru perioada de efort maxim prin care au trecut jucătorii”, a explicat Cristian Păcurar, antrenorul secund al Campioanei Provinciei.

Testul voinței

În mod normal, testul fizic programat de Ionuț Popa pentru ultima zi de cantonament ar fi trebuit anulat la ce condiții oferea terenul „Motorul” după 15 ore de ninsoare la foc continuu. Dar, s-a mers înainte și jucătorii au tras de ei, spre mulțumirea antrenorilor și preparatorului fizic italian. În plutonul care s-a oprit ultimul la testul Gacon s-au aflat Copaci, El Hasni, Coulibaly, Costin, Stahl și Suslak, dar: „Valorile testului nu sunt elocvente la cât de mare a fost stratul de zăpadă pe care s-a alergat. A fost mai mult o probă de voință din partea băieților, un ultim antrenament fizic reușit. Apreciem și eforul celor doi băieți sosiți doar ieri la noi, Alexandre (n.a Alfaiate) și Francisco (n.a. Vera), după ce au schimbat două-trei avioane. Paraguayanul Francisco chiar nu mai văzuse zăpadă în viața lui până să vină ieri, la Arad. Probabil, peste o săptămână vom repeta acest test, dar, sperăm noi, în cu totul alte condiții meteo”,a mai menționat Păcurar.

Jucători dedicați 100% proiectului UTA

În perioada de cantonament, UTA a făcut o singură achiziție. Este vorba despre Bodo Kanda, pentru ca pe final să sosească și cei doi foști fotbaliști ai Benficăi, Alexandre Alfaiate și Francisco Vera, care – probabil – vor semna luni contractele de joc cu „roș-albii”. În rest, multe discuții neconcretizate „Bineînțeles, ca și antrenor îți dorești să ai cât mai repede la dispoziție toți jucătorii pe care vei conta și în campionat, dar, din diverse motive, independente de noi, dar și de conducerea clubului, am primit câteva refuzuri. Am impresia că unii dintre cei ofertați s-au folosit de discuțiile cu UTA doar pentru a obține înțelegeri cât mai bune la cluburile cu care de fapt au și semnat. Le urăm baftă, oricum noi nu ne dorim la UTA decât fotbaliști care doresc să facă partea 100% din proiectul nostru”, mai susține antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

De o singură zi liberă, cea de mâine, au parte utiștii, pentru ca de luni după-masă să se întoacă din nou la treabă. „Fiindcă avem deja jucători noi în lot și vor mai apărea și alții în zilele ce urmează, menținem ritmul ridicat și în perioada următoare, cu două antrenamente pe zi. Excepție fac zilele de amicale, care săptămâna viitoare vor fi în număr de trei”, a concluzionat Păcurar. Într-adevăr, marți și joi e programată dubla cu Szegedul, primul meci urmând a avea loc în Ungaria, iar sâmbătă arădenii trecut din nou granița pentru o dispută la Fuzesgyarmat.

8 comentarii

  1. Cu teste botezate parca din scrisul lui Dumas, ne apropiem de testele cu balonul. Acestea dau o părere și material de discuții pentru suporteri .! Suntem curioși și nerăbdători să vedem la lucru noii veniți ,cărora le uram multa bafta și doi trei ani sa îndrăgească Aradul ,Vatra adevărată de fotbal. Hai UTA !!

    0
    0
  2. Pana la urma daca antrenorii sunt multumiti de cum au mers lucrurile e mai important decat comentariile zecilor de specialisti de pe aici. Sigur ca totdeauna e loc de mai bine si la fel de sigur e ca vesnic vor fi si nemultumiti.
    Diferenta intre specialistii de aici si cei de pe teren e ca ultimii si raspund pentru deciziile luate si pentru rezultate.
    Succes si varf de forma peste cateva saptamani!

    0
    0
    1. 1,gresit ! cu ce au raspuns in ultimii patru ani pentru decizii ?
      2.pana si antrenorul recunoaste ca rezultatele testului nu sunt elocvente, atunci se pune intrebarea , de ce lau mai facut?
      3.PROIECTUL. cum stam cu el? mai stie cineva? eu tot intreb dar nici un raspuns, la Club omerta, aici omerta….
      Astept cu deoasebit interes si ingrijorare sa vina primavara…

      0
      0
  3. Timpul pentru derularea acestui test creat de preparatorul fizic francez Georges Gacon este de aproape 25 de minute si ar trebui sa se parcurga 5000 de metri. Pana la aparitia acestui test ,, vedeta” era testul Cooper , gandit undeva la finele anilor ’60 si care, daca bine stiu, isi propunea sa vada cat poate alerga un sportiv in 12 minute.
    Si unul si altul, o spun sportivi celebri, deloc simple. Acum ca exista si un preparator fizic la echipa ce mai putem spune decat SPOR!!!

    0
    0
  4. Testele astea spun mult specialiștilor ,deși pe la occidentali nu ar mai fi uzitate. Ce teste sa mai dai la englezi care joacă la trei zile in trei competiții interne și Cupe europene . La noi e nevoie ,unde și bagajul tehnic nu e formidabil și se mai pierde ,,,benzina”’ odată cu trecerea etapelor. Multi jucători la noi sunt in antecamera ce. precede profesionismul. Și când aveam ,,,stele”’ prin campionat tot nu ne comparam nici macar cu sirbii.

    0
    0
  5. E bine dacă a comandat Hashem meniul. Poate e meniu kaşer. O să avem fotbaliști plin de viață în ei!

    0
    0
  6. Va rog sa rectificati: studentul la medicina Hashem; ca pana sa devina doctor va mai curge apa pe Mures, inca cel putin 2 ani

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button