National Sebis

Sebișul s-a dezmorțit cu vecinii de la Dezna, Takenori și Anovici – ultimii sosiți pe malul Crișului Alb





La finalul primei săptămâni de pregătire, Național Sebiș a disputat primul meci de verificare. Partener de întrecere, chiar pe arena „Crișana”, i-a fost Cetate Dezna, echipă de Liga 5-a. Meciul s-a jucat – practic – doar în suprafața de teren a deznanilor, iar scorul final, 6-0, poate fi considerat mic pentru numărul de ocazii create de divizionara terță.

Au absentat pe motive de ordin medical, Vereș, Enciu și Pîslaru, iar Goșa acuză și el ceva probleme musculare. În luptă au fost aruncați și japonezul Takenori Kawagoe, fostul mijlocaș central al Ripensiei și Nenad Anovici, un fundaș central sârb de 23 de ani.

Veteranul „Sabi” Szekely a reușit nu mai puțin de patru goluri, celelalte reușite purtând semnătura lui Susan și Petculescu„A fost o mișcare bună după o săptămână de reacomodare la efort. Am stat toată săptămâna aici cu băieții ca să mă obișnuiesc cu ei și ei cu mine, am lucrat în special la sala de forță, iar astăzi am profitat de terenul bun pentru această perioadă, cu un strat de zăpadă proaspătă peste iarba inghețată. Ne-am mișcat binișor la primul amical al iernii, am folosit toți băieții pe care îi avem valizi, inclusiv pe cei doi fotbaliști străini sosiți de abia ieri. Suntem într-o perioadă de evaluare, deocamdată îi văd dornici de joc și cu implicare bună, predispoziție la efort, vom vedea și zilele următoare cum se mișcă și vom putea trage concluziile. Pe Onuțan și Mateucă i-am văzut evoluând și înainte, îi cunoșteam, Cornea și Teședan au jucat la echipe bune, Lezeu este interesant, iar Takenori a făcut o risipă mare de efort, cred că ar putea ajuta echipa. Mai mult am văzut astăzi partea ofensivă, adversarii nu ne-au pus probleme în apărare, dar la partida de sâmbăta viitoare, cu Sântana, lucrurile vor sta altfel și se pot evalua și fundașii aduși la echipă în această iarnă. De luni vreau să continuăm cu câte două antrenamente pe zi. Îmi doresc să ne pregătim foarte bine fizic, dar și tehnico-tactic. Mai departe, dacă cei din conducere doresc să facem performanță și să continue cu mine pe bancă, vom și semna și contractul meu de antrenor și plecăm împreună la drum”, ne-a declarat Cristi Todea.

Într-adevăr, „Dulăul” are deocamdată doar o înțelegere verbală cu primarul Radu Demetrescu, însă totul ar trebui parafat înainte ca echipa să intre în mini-cantonamentul ce demarează luni pe plan local.

goluri: Szekely 4, Susan și Petculescu, foarte multe faze de poartă, multe ratări

Sebiș: Gakos – Onuțan, Teședan, Lezeu, Cornea – Ciochină, Takenori – Petculescu, Mateucă, Susan – Szekely.

Sebiș: Horvat – Deliman, Anovici, Onuțan, Cornea – Ruță, Ciochină – Pop, Mateucă, Rugină – Susan.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button