UTA Arad

Petre: „Fără bani e greu să faci performanță, UTA-ei îi prevăd un viitor strălucit”





Echipele antrenate de Florin Petre nu se simt prea bine în fața UTA-ei. După ce pe finalul sezonului trecut, Foresta Suceava capota cu 8-1 la Șiria, Dacia Unirea Brăila nu a fost nici ea niciun moment în joc astăzi, pe „Motorul” în cadrul etapei cu numărul 22 a ediției 2018-2019 a ligii secunde. S-a terminat 3-0 pentru arădeni și formația de pe Dunăre e noua „lanternă roșie”.

La final, fostul mijlocaș de „buzunar” al lui Dinamo a părut resemnat, mai ales că avea cu totul alte așteptări de la perioada de pauză din această iarnă. „Am dat peste un adversar bun, căruia îi văd un viitor strălucit. UTA are jucători de calitate, care fac diferența. Am avut un portar bun, care a scos două-trei goluri ca și făcute. Doar ce l-am dus, are 19 ani, are calitate și e unul dintre bătrânii lotului meu. Am mulți jucători tineri, au fost nu mai puțin de 14 Under 22 pe foaie astăzi, iar pe 6 dintre ei de abia i-am adus de la grădinița de copii, au 15, 16 ani. Le prevăd un viitor frumos, dar situația noastră e care e. Ni s-a promis înainte de anul nou că vor fi transferuri, încă nu le-am realizat, deoarece încă nu au ajuns. Cred că vin pe jos, cu bicicleta, pregătirea de iarnă s-a dus și ei nu au venit la Brăila. Și, dacă până la urmă vor veni, sper să ajungem la un nivel care să ne permită să avem rezultate și să scăpăm de retrogradare. Dar, fără bani e greu să faci performanță. Vedeți, unde sunt bani e calitate, unde autoritățile locale sprijină fotbalul e bine. La Brăila ne mișcăm mai greu, dar sperăm ca în maxim două săptămâni să mai aducem jucători buni”, a spus Florentin Petre la finalul confruntării cu arădenii.

Provocat de presă, „Piticul” a intrat vorbit răspicat despre problemele de la Dacia Unirea. „Nu sunt supărat pe conducerea de acum, mă refer la președinte și vicepreședinte. Noi am avut o discuție cu o firmă de impresariat, care ne-a promis că vor aduce 7-8 jucători străini, ne-am bazat pe asta și pe calitatea lor și uite unde am ajuns. Acest club a trecut printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar ei au promis că vor aduce jucători și îi vor plăti ei. Era un parteneriat convenabil ambelor părți, dar încă nu a venit nimeni. Deocamdată, acești copii nu pot să fac față la acest nivel. Înțelegerea cu această firmă rămâne în picioare din punctul meu de vedere, îi mai dau două săptămâni, dar timpul ne presează. Nici nu știu dacă acei jucători sunt pregătiți fizic, când am discutat în urmă cu o lună de zile nu conta prea mult acest aspect, dar acum e altceva. Pe unii dintre ei i-am văzut în imagini video, sunt buni pentru nivelul ligii secunde. Sau, oricum,  pe hârtie și la televizor arată bine, dar să îi și vedem la treabă.  Acest club face 100 de ani în 2019, e dureros că am ajuns la acest nivel să nu avem o echipă cât de cât bună. Asta se întâmplă de ceva timp la Brăila, am vorbit cu domnul primar, cu președintele CJ, au spus că atunci când vor intra banii de la buget vom avea și noi. La handbal este buget de 1 milion de euro, la noi nu știm de ce nu se poate. În schimb, UTA s-a mișcat excelent, are buget, pot să plătească salarii bune, au autocar în care nu plouă, ca la noi. Eu respect omul care mă ajută, dar suntem departe de ceea ce există la Arad”, a adăugat Petre.

Și apropo de orașul nostru, aici unde fostul internațional a debutat în Liga la numai 18 ani, antrenorul Brăilei a mai subliniat următoarele: „Mi-a fost dor de Arad, nu am mai fost demult aici. Îmi aduc aminte de fiecare clipă petrecută la Arad, rampa mea de lansare spre fotbalul mare a fost UTA. Am jucat aici 10-12 meciuri, am dat 3 goluri, parcă ieri a fost. Respect acest club și îl am în suflet pe viață, mi-a dat șansa să joc și să arăt ce calitate am.  Țin minte că la acea vreme, am pierdut cu Dinamo cu 1-0. Am avut penalty în minutul 87, dar s-a ratat. Vă dați seama că mi-am dorit să obținem un rezultat pozitiv, iar eu să le arăt celor de la Dinamo ce calitate am. Dar, oricum m-au sunat cei de la Dinamo și m-au chemat înapoi, a fost un moment magic pentru mine. Vă dați seama că mi-aș dori mult ca într-o zi să antrenez o echipă ca UTA, dar deocamdată sunt unde sunt. Pentru mine munca și respectul față de meserie înseamnă foarte mult, muncesc enorm, dar, deocamdată, norocul nu e de partea mea. Sper ca pe viitor să nu mai am probleme ca și până acum, iar greul de acum să mă ajute pe viitor, în sensul de a fi mai pregătit”.

Dacia Unirea Brăila e ultima în Liga 2-a începând de azi, după ce ACS Poli a trecut de Ripensia în derby-ul Timișoarei.









6 comentarii

    1. Da@Flavius,eu imi aduc aminte,ca si cum ieri ar fi fost!Dar nu era el delegat sa execute,ba mai mult,Florentin Petre uita.se pare, sa ne spuna ca ar fi dorit sa execute penalty-ul si i-a fost luata mingea din mana…Tribunele.l-ar fi dorit,apoi s-a huiduit la maxim decizia bancii,printre care si eu din tribuna a 2-a.Poate ca si asta a contat mult…Veneam totusi dupa un alt sezon in care granzii bucuresteni,ingenuncheau la Arad,rand pe rand.Ungur marca impotriva Stelei,Tucudean o pocnea in poarta Dinamo,Stupar marca impotriva Rapidului….parcursul parea a fi unul perfect,la Arad era acel…”pe aici nu se trece”….
      Apoi s-a rupt acel ceva,nu stiu exact ce….Ca si mereu…..Sa nu se mai intample niciodata!

      0
      0
      1. Vremuri demult apuse. Atunci toată lumea ținea doar cu UTA! Acum se mai striga și steaua, atunci nu era loc de cumetrii. Când vom înțelege asta vom renaște din nou și vom redeveni ce am fost odată.

        0
        0
  1. Florentin mai uita sa ne spuna,ca ce naste din pisica,soareci mananca…Ar fi ajuns jucator mare,daca nu era prieten cu Bachus…..Pe cine sa mosteneasca fiul sau?
    Pescuit la dinam(casetofon),in Delta,boala grea….Atat de beat a fost,incat a plonjat in barca proprie si s-a electrocutat de i-au sarit unghiille de la picioare.Pe braconaj.Nici 2 saptamani nu trecusera,ca am ajuns eu la Uzlina,si toti Lipovenii stiau ce s-a intamplat.
    Degeaba s-a incercat musamalizarea cazului.Sa fim seriosi!

    0
    0
    1. Iar incepi cu mizerii dinastea? Esti un jeg de ultimă speță te bagi cu picioarele in viata privată a altora…nu inteleg ce treabă ai tu ca sa dus petre beat la pescuit in deltă? Chiar nu vrei sa iti vezi de treaba ta?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button