UTA Arad

Răbdare și sprijin profesionist pentru Stahl sau D. Popa: „Lucrăm și la psihicul lor”





Alex Ciucur a avut nevoie de patru antrenamente la UTA pentru a-și procura un tricou de titular în fața lui Albert Stahl. Tânărul utist nu s-a mișcat extraordinar în partidele de verificare, iar calitățile și experiența ultimului sosit în „alb-roșu” au fost de ajuns pentru a-l ține pe bancă.

Asta doar până în minutul 68, când mijlocașul ofensiv de 20 de ani a intrat pe teren și a avut câteva faze în care putea înscrie. A oferit, totuși, pasa decisivă de la reușita lui Melinte, însă impresia generală este că Stahl poate mai mult. „Dacă vorbeam despre un jucător de 33 ani, poate că nu mai aveam răbdare cu el. Albert e, însă, un copil, toți vrem mai mult de la el și el știe asta. A fost văzut cum a fost văzut , iar eu am fost primul care am spus să nu punem presiune pe el. Nu e Man sau Petre, primii care pleacă mai sus sunt mereu marcatorii. Are un trac în evoluțiile sale, facem individualizare cu el, orice e necesar pentru a-l aduce pe făgașul lui, când a debutat cu Laurențiu Roșu pe bancă. Problema lui e la nivel mental, sperăm să vină deblocarea, fiindcă e un fotbalist care poate juca oriunde în linia de trei din spatele vârfului”, a punctat Cristian Păcurar.

Când a fost întrebat dacă David Popa are o problemă asemănătoare cu cea a lui Stahl, „secundul” UTA-ei, care – de altfel – a lucrat cu cei doi mulți ani și la juniori, a adăugat: „E și la el o problemă mentală. Luați exemplul lui Sancho de la Borussia Dormund. Guardiola nu a putut scoate nimic din el, a  fost cedat de City în Germania, unde și-a dat drumul la joc și acum englezii s-ar putea să-l ia înapoi pe bani mulți. Revenind, Stahl sau Popa au intrat într-un program, un proiect de-al nostru, prin care lucrăm și la psihicul lor. Îi antrenăm fizic și tehnic, dar și partea fizică e importantă”. 

Vă reamintim că Albert Stahl a susținut probe la Borussia Dortmund în această iarnă, dar liderul din Bundesliga nu au venit cu o ofertă pe adresa clubului UTA.

Pe de altă parte, Cristi Păcurar a recunoscut că UTA e interesată de un alt fotbalist tânăr, care a și purtat banderola de căpitan a celor de la Dacia Unirea Brăila azi. Costin Ciucureanu are 18 ani și se încadrează la capitolul juniori și din sezonul 2019-2020 al ligii secunde. „Îl avem sub observație de când am început pregătirile, îl știu de când am câștigat cu 4-3 la Brăila. Va fi eligibil ca junior și de la anul, individual se ajută bine, din păcate nu are echipă pentru a să se exprima mai bine. Așadar, e un fotbalist interesant, dar e sub contract cu Dacia Unirea”, a explicat Păcurar după jocul de azi.

7 comentarii

  1. Amandoi baieti tineri, talentati, sigur o sa-si dea drumul la joc ! E doar o chestiune de timp, nici o problema.

    0
    0
  2. Domnule Cristi Pacurar, nu va suparati pe mine dar ce fel de trac are Stahl Albert cand intra pe teren dat fiind faptul ca, joaca de doi, trei ani in echipa de seniori ai UTA.-ei ? La 20 de ani ai lui trebuie sa intre pe teren cu tupeu mare incredere,nu are nimic de pierdut nu sa fie fricos si fara incredere ,la fel si David Popa, uite la Chindia, acest jucator mai mic cu doi ani 18 impliniti, decat ei, este titular de drept in echipa si joaca cu un tupeu si o incredere in el extraordinara si nu are nicio presiune asupra lui !!! Daca intri pe teren cu mentalitatea asta de trac si neancredere mai bine nu mai intri , intra domne pe teren ca, sunteti tineri si aratati ca sunteti buni si lasati temerile, tracurile si blocaje psihice !!!

    0
    0
  3. Albert Sthal, lasa tracurile, temerile si neancrederea cand intri pe teren si ia exemplul lui Tucudean care atunci cand intra pe teren este un leu , nu ai nimic de pierdut, vro finala de cupa europeana etc, ci intra pe teren, joaca simplu si fara trac si presiune ca nu ai de ce ,joaca tu ce stii mai bine si va fi OK. , SUCCES !!! La 20 de ani nu trebuie sa te temi deloc cand intri pe teren !!!

    0
    0
  4. Luați separat ,STHAL trebuie să servească mai mult ideea de echipa. Talentul lui trebuie sa fie in slujba celor mai avansați ,așa cum arată câteodată și e de dorit mai des . E mai bun servant ca realizator. El a vrut sa se realizeze singur și e mai greu . La David e ceva mai complicat. Când va fi nevoie ,e bine să fie titular mai multe meciuri Acum e rezerva și când intră e stingher și se pierde ,băieții nu au încredere în el. La două ,trei reușite va da drumul la goluri Primul ajutor îl. poate primi prin experiența lui CIPRI RUS !!

    0
    0
  5. Domnul Pacurar,ne spune o realitate clara, ceea ce era logic si ceea ce vedeam.Criticile pot fi uneori si constructive,daca psihicul copiilor(pentru ca inca sunt copii,fara mare experienta),poate fi cumva ajutat si corectat.Dar timpul nu iarta pe nimeni si nu acorda scutiri.Timpul trece in defavoarea lor si stiu si ei asta.Probabil ca si de aici asteptarile si presiunea pe cei doi,devine mai accentuata,decat la oricare altul.
    In clipa de fata,ar fi destul de greu sa se impuna ca titulari,dar muncind perpetuu si serios, pot sa scoata capul.Depinde doar de ei si de intreg lotul,ca sa-i sustina moral.
    Azi 10 minute,maine 15,poimaine o repriza…cine stie?Pentru asta trebuie sa puna osul!
    Stahl are toate calitatile,nu cred ca se indoieste nimeni,dar trebuie sa treaca peste acest prag psihologic.La atacanti este pe undeva mai usor de trecut aceasta stacheta.
    Pot sa nu arate nimic,tot meciul,sau cat joaca,dar sa marcheze atunci cand apare cea mai mica oportunitate,tratata cu seriozitate.Lui David Popa exact asta ii lipseste.Acel click de descatusare!
    Trenul mai asteapta uneori,in cazul exceptionale,plecarea din gara,dar uneori mai si pleaca fara ca mecanicul sa se mai uite in oglinda….

    0
    0
  6. Este bine daca ajunge si Costin Ciucureanu la noi, poate din sezonul urmator, un junior talentat cu multe meciuri la nationalele mici…….. nu vreau sa arunc zvonuri false dar CRED ca au fost parintii lui la stadion. S-a negociat ceva?

    0
    0
  7. Nu știu ce vede toată lumea la acest copil sthal a făcut și el un meci bun pe vremea lui Laurențiu rosu și îl vedem vedeta e mult prea static nu aleargă se blimba pe teren e dea dreptul enervant puneți o camera pe el sau pe cineva sa îl monitorizeze și va veți da seama e mult prea încrezut crede ca e mare fotbalist mai bine rămânea in Germania și fizic ca cu gândul a rămas acolo mai incasa și noi ceva bani și nu ne mai enervam la meciuri când îl vedem ca întra

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button