Șoimii Lipova

Abel Popa, debut în tricoul Lipovei la numai 16 ani: „Am avut mari emoții, de acum sper să fiu folosit cât mai mult”





Odată cu promovarea în Liga a 3-a, Șoimii Lipova și-au propus să caute și să aducă la echipă fotbaliști tineri, care să le asigure viitorul indiferent de eșalonul în care vor evolua.

Eforturile au fost un succes încă din campionatul trecut, când Denis Rusu s-a impus la echipă și a atras atenția și selecționerului de la Naționala U18. Mai mult decât atât, evoluțiile mijlocașului de buzunar l-au adus și pe radarul câtorva cluburi de Liga 1, dar Șoimii l-au declarat netransferabil și acesta își continuă jocurile bune ca titular la liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a. Regulamentul vorbește despre folosirea a cel puțin un junior născut în anul 1998 și alți doi în 1999, astfel că „șoimii” au în lot și folosesc jucători de 2000, precum: Gherasim, Banyoi, Creța, Stoin, Obrad, 2001, ca: Rusu, Marton, Nagy, Dardai și 2002: Abel Popa. Doar portarii Filip și Jianu sunt născuți în 1998, iar Savin un an mai târziu.

Pe finalul partidei cu Ocna Mureș, lipovanii s-au aflat pe teren cu șase juniori, ultimul intrat fiind chiar mezinul Abel Popa. Fundașul de 16 ani, produs al pepinierei proprii, a fost în pregătiri la Academia Hagi în această iarnă, însoțit fiind de Gabriel Buta. De altfel, acesta din urmă a și fost împrumutat pe Litoral, în timp ce Popa e a patra variantă de fundaș central din lot pentru Flavius Sabău, după Calvin, Vasiu și Bercu, dar poate jcua și fundaș stânga, unde l-a înlocuit pe Burlă.

Abel Popa a început să joace fotbal la 9 ani chiar la Lipova după care: „Mi-am încercat puțin șansa la Atletico și UTA, dar la 13 ani m-am întors la Lipova, din cauza mai multor motive am preferat să joc și să cresc acasă. Am fost cooptat la echipa mare încă de atunci, am făcut antrenamente împreună cu ei tot timpul. În vară, am fost convocat la lotul național lărgit Under 17 ce a participat la un trial la Turnu Severin și acum în iarnă am fost în pregătiri la Academia Hagi. Sunt fundaș central dar joc și pe stânga, am 1.88 înălțime și cred că fizicul mă poate ajuta foarte mult pe viitor. Am de gând să pun și masă musculară pentru a avea forța necesară pentru a juca la un nivel cât mai mare”, se prezintă pe scurt lipovanul.

Chiar dacă Sabău a riscat puțin pe final cu atâția juniori, ziua de vineri, 8 martie, nu va fi uitată prea ușor de Abel Popa: „Mă bucur că am debutat, pe final de meci, era important să fac primul pas și mărturisesc faptul că am avut mari emoții. Vreau să mă pregătesc bine și să fiu  folosit cât mai mult. Deocamdată, voi juca titular la echipa a doua în Liga 5-a. Este bine pentru noi, juniorii, că avem și astfel de meciuri tot de nivel de seniori, pentru a fi pregătiți oricând să facem pasul la prima echipă. Așadar, nu-mi doresc decât să fiu sănătos, să mă dezvolt fizic și fotbalistic, iar împreună cu colegii, să ne împlinim visul, o promovare istorică în Liga a 2-a”.









2 comentarii

  1. Bafta copile . Si multa bafta . Sa dea Dumnezeu sa-ti implinesti visul de a ajunge fotbalist si sa joci unde visai cand erai mic.

    0
    0
  2. Felicitări copile si sa te ajute bunul dzeu sa iti îndeplinești toate dorintele în sport și în primul rând sa ai multă sănătate ca asta e importanta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button