Fotbal judetean

VI-FE face 4 din 4 chiar de ziua lui Crișan, gazdele nu au avut noroc în haine noi: Podgoria Pîncota – Victoria Felnac 0-1





Victoria Felnac e de neoprit în acest start de retur, având parcursul fără greșeală al liderului Progresul Pecica. Chiar dacă nu au mai respectat regula celor 4 goluri înscrise, „roș-albii” au obținut al patrulea succes la rând de la reluarea campionatului pe un teren dificil cum este cel al nou promovatei Pîncota.

Formația din Podgorie chiar ținea să facă impresie bună la revenirea acasă după suspendarea de două etape a terenului ca urmare a incidentelor cu Păulișul, dar îmbrăcată într-un echipament alb nou-nouț sponzorizat de primăria orașului. Iar diferența ca joc dintre ea și trupa lui Lucian Ciba nu s-a văzut cu ochiul liber, așa că a fost nevoie de un episod pentru departajare. Cu un minut înainte de odihnă, pe o contră rapidă, Măgulean i-a pasat lui S. Bogdan, iar Marinca, ieșit eronat dintre buturi a comis penalty. Vali Fritea nu a greșit de la punctul cu var pentru 0-1.

În rest, a fost mai degrabă o luptă surdă la mijlocul terenului, cu puține faze de poartă. De abia în ultimele 20 de minute, cele două echipe au devenit mai periculoase în careurile adverse, doar că Ispas (reflex al lui Șoltezs la colțul scurt) și F. Bogdan (bară chiar în minutul 90), respectiv Stanciu, S. Bogdan (în situații de unu la unu cu „Zenga) și C. Gabor („cap” puțin pe lângă) au ratat.

Pîncotanii rămân cu punctele luate cu ultimele clasate (cu Nădlacul la „masa verde”) și pierd șansa de a se apropia de Top 5. „A fost clasicul meci de 0-0 și cred că ambele formații erau mulțumite cu rezultatul. Dar, a fost acea fază ce a decis să pierdem acest prim meci acasă după multe luni de zile. În plus, mereu am pățit ca în echipamentele noi să le inaugurăm mereu cu o înfrângere. Poate, cu puțin noroc la fazele din final am fi scos un punct, dar nu a fost să fie”, a menționat Sergiu Dragalina, președintele-jucător al Podgoriei.

Așadar, Felnacul obține patru victorii din tot atâtea partide în debut de 2019 și e la -4 de locul 12 ocupat de Săvârșin. Punctele de azi au o valoare mai mare pentru Daniel Crișan, fost junior al echipei din Pîncota, care a împlinit chiar azi 29 de ani. „A și făcut un meci foarte bun azi, se vede că și-a dorit să iasă bine acest meci special pentru el. În schimb, mă așteptam la mai mult de la alți jucători, în special cei obișnuiți să facă faza ofensivă. Dacă în apărare am stat destul de bine, în atac nu am avut prospețimea și clarviziunea din întâlnirile precedente. Până la urmă, rezultatul este excelent, deși am tremurat serios la bara din final a gazdelor. Ar fi trebuit să închidem noi jocul mai repede și am riscat în ultimele minute. Nu ne uităm pe clasament, ci ne propunem să câștigăm cât mai multe puncte în această primăvară. Avem calitate, dar și un grup unit și frumos”, a punctat Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Formații:

Pîncota: Marinca – C. Covaci (46 S. Lazăr), S. Dragalina, Pașca, Fl. Covaci (78 Cioară-Moartă) – F. Bogdan, O. Bulzan – Pădureanu, Mărgăian (64 Ispas), D. Florea – Șandru.

Felnac: Șoltesz – Sîrbu, D. Crișan, S. Șiclovan, V. Fritea – Banilievici, R. Fritea – L. Stanciu, Maxim (60 G. Vidac), S. Bogdan – S. Măgulean (60 C. Gabor).

Arbitri: Alex Gornic – Alina Mihoc, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu,

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button