BaschetzTOP ARTICOLE

Începe „El Clasico” din sferturi cu speranțe mari de semifinale pentru FCC ICIM după 4 ani de zile: „Să profităm de avantajul terenului propriu!”





După ce a încheiat miraculos sezonul regulat al LNBF pe poziția a patra, după o serie foarte bună în ultimele partide, FCC ICIM își dispută primele două meciuri din sferturile play-off-ului la Arad, în această săptămână. Adversară îi va fi CSM Târgoviște, trupă care a oferit, practic, ICIM-ului locul 4, prin înfrângerea surprinzătoare din ultima etapă contra Universității Cluj.

Având în vedere faptul că echipa dâmbovițeană are șase înfrângeri la rând (ultimul succes datează din 31 ianuarie, 87-71 pe teren propriu cu „U” Cluj), ICIM-ul pare să aibă prima șansă la accederea în semifinalele campionatului, fază pe care „galben-albastrele” nu au mai atins-o din 2015. De asemenea, CSM Târgoviște și-a pierdut în această săptămână una dintre cele mai experimentate jucătoare din lot, pe americanca Monique Coker, jucătoare trecută și pe la Arad.

Fără îndoială, conducerea clubului a fost extrem de inspirată când a făcut schimb de antrenori sârbi pe banca tehnică: Miljan Medvedj – Bogdan Bulj. „Pentru noi sunt meciuri foarte importante. Nu va fi uşor, Târgovişte are o echipă bună. Au o combinaţie de jucătoare de perspectivă cu sportive experimentate. În ultimă lună au avut evoluţii sub aşteptări. Stoenescu şi Poole sunt cele mai periculoase jucătoare de la ele. Şansele de calificare sunt 50-50, iar pentru noi e important să jucăm bine în defensivă şi să le blocăm cât mai bine pe cele două sportive. Pentru mine, jocul de miercuri este cel mai important. Vreau să o luăm pas cu pas şi să câştigăm. În ultima perioadă, jucătoarele mele au jucat foarte bine şi sper să o facă şi în play-off. Nu va fi uşor, dar am încredere în ele. Avem avantajul terenului propriu şi îmi doresc să profităm de asta” a declarat Bulj pentru baschetarad.ro.

Despre derby-ul cu Târgoviște a vorbit pentru aceeași sursă și căpitanul echipei arădene. „Sunt la Arad de 4 sezoane, dar parcă de această dată suntem mai aproape ca niciodată de calificarea în semifinală. Sper că ne vom folosi de această şansă. Jucăm acasă primele două meciuri. Jucătoarele, fanii, sponsorii şi tot ce înseamnă acest club merită acest lucru după tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Sunt sigură că de data aceasta vom face tot posibilul pentru a trece mai departe în play-off. Acesta e cel mai important moment al sezonului. Cred că dacă vom câştiga cele două jocuri de la Arad, nu vom avea probleme pentru calificare. Vor fi meciuri interesante şi în acelaşi timp dificile, dar sper să trecem cu brio peste ele”, a punctat Brankica Hadzovic. 

Primul duel din sferturile play-off-ului va avea loc mâine, de la ora 18:30, iar cel de-al doilea vineri, de la ora 18:00, ambele în Sala Sporturilor „Victoria”. Intrarea spectatorilor e liberă. Meciurile 3 și 4 se vor disputa săptămâna viitoare la Târgoviște, iar în caz că va fi nevoie de meci decisiv, acesta va avea loc la Arad, peste aproximativ două săptămâni.

 









Un comentariu

  1. Primul joc cu Tirgoviste este jocul cu numarul 900 in LNBF.
    Bilantul inaintea acestui joc este 899 627 272 63846-52641 In aceste 899 jocuri au fost utilizate 165 jucatoare,99 romance,66 straine
    -Cosgetera all-time Monika Isabela Brosovszky-Boriga peste 4500 de puncte -Cosgetera jucatoarelor straine Suzana Milovanovic aproape 2500 puncte-a jucat cele mai multe campionate la Arad,dintre straine.
    Echipa a cistigat de 9 ori Ligia nationala de baschet.
    Prof.George Mandache patru titluri consecutive ,unul impreuna cu prof.Alexandru Moise Stacey Nolan a cistigat in aceeasi editie campionatul,Cupa Romaniei si Cupa CEWL.
    Antrenori au fost
    Prof.Mircea Prica,Prof.Emerich Davidhazy,Prof.Traian Costantinescu,Prof.George Mandache,Prof.Alexandru Moise,Prof.Dan Moraru,Prof.Adrian Budurean,Constantin Wunsch,Aniko Simandan,Ildiko Seres-Prisacariu,Zoran Visic,Ioannis Diamantakos,Stacey Nolan,Jose Araujo,Bogdan Bulj,Miljan Medvedj
    Manageri Ing.Flaviu Medris prof.Stelian Vaduva Petre Eles Constantin Wunsch prof.Dan Moraru ing. Ioan Faur Marcel Urban
    La acaste jocuri se adauga -cele din Cupa Romaniei -jocul din Supercupa Romaniei -jocurile din Cupele europene CCE,Cupa Liliana Ronchetti,CEWL
    -cele peste 100 jocuri amicale internationale -jocurile amicale de pregatire

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button