UTA Arad

Gavrilă și-a făcut botezul în Liga 2-a avându-l în față pe Ovidiu Herea: „Emoții până la startul meciului, apoi am încercat să-mi fac treaba cât mai bine”





După exact o săptămână de la debutul lui Alex Oroian, stafful tehnic utist a mai apelat în premieră la un fotbalist din generația 2001. Ionuț Gavrilă a fost integralist pe banda stângă a defensivei contra celor de la Metaloglobus și și-a făcut destul de bine treaba, mai ales că a avut în față un adversar greu, în postura fostului internațional, Ovidiu Herea.

Gavrilă a aflat ieri că va fi titular în locul suspendatului Copaci și: „Într-adevăr, nu am dormit foarte bine, m-am gândit mult la acest debut la prima echipă a UTA-ei. Emoții am avut până la startul partidei, apoi am încercat să-mi fac treaba cât mai bine. Nu a contat prea mult faptul că l-am avut ca adversar direct pe Ovidiu Herea, până la urmă, indiferent la ce nivel a jucat, dacă a ajuns la Liga 2-a înseamnă că e un jucător normal. Domnul Cristi Păcurar mi-a spus să-mi respect sarcinile tactice și să joc cât mai simplu, iar dacă greșesc cumva să nu mă opresc, ci să încerc să mă revanșez rapid. M-au ajutat și colegii mai experimentați, cred că a fost un debut pozitiv pentru mine. Din păcate, nu mă pot bucura de el, fiindcă echipa a pierdut, dar sper să mai primesc șanse și să-mi aduc aportul și la victorii”, a spus fundașul care și-a sărbătorit majoratul pe 7 ianuarie.

Ionuț Gavrilă a început fotbalul la vârsta de 12 ani în satul natal Movila, din județul Ialomița. A făcut-o sub comanda lui Petre Bolânu, la gruparea locală de Liga 5-a, după care a făcut pasul la LPS Buzău. Apoi, a fost antrenat de arădeanul Dan Stupar la Centrul de Excelență Mureș, iar din august 2018 a devenit fotbalistul UTA-ei. Până acum, a evoluat doar în eșalonul patru și la Liga Elitelor, iar la a doua convocare, după cea cu Pandurii, a și debutat în Liga 2-a. „De când am venit la Arad, am tras tare la antrenamentele domnilor Sandu Gaica și Adi Ungur cu gândul de a fi remarcat de antrenorii primei echipe și a juca pentru UTA în Liga 2-a. A venit și această zi, sunt bucuros, mai ales că la meci a fost și tatăl meu și primul meu antrenor de la Movila”, a adăugat tânărul utist.

„Gavrilă este printre puținii jucători care au jucat mai puțin sau deloc până acum, care a confirmat cât de cât așteptările. Să nu uităm ca avut în față adversari experimentați sau valoroș, ca frații Herea sau Potecea și s-a achitat destul de bine de sarcini. A făcut și mici greșeli inerente unui debut în Liga 2-a, dar nu mai mari decât alții”, a analizat evoluția fundașului de 18 ani Cristi Păcurar, antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

De menționat ar mai fi că și Damian Isac a câștigat în premieră un tricou de titular al „Bătrânei Doamne”. Debutul în eșalonul secund și-l făcuse încă din toamna anului trecut.









6 comentarii

  1. La ,,tizul” meu Gavrilă mai așteptăm confirmări. Să nu ne grăbim ca la Costin Nu că acest Costin nu ar fi bun ,,dar e tentat sa mai ia piciorul de pe accelerație . Gavrilă. parcă era titular vechi. Capul sus ,stop și combinații reușite. Arunca foarte bine de la aut ,e atent la faza . Mai are de îmbunătățit ,ca și Copaci deposedările ,și în cazul lui șutul de la distanta ! Pare inca nerezolvată pb. fundașului dreapta Ivan cu tehnica buna cu alonja pierde mai mereu dueluri ,relativ simple !!

    0
    0
  2. In afară de Miculescu avem juniori slabi, asta e adevărul..am urmărit Luceafărul cu Petrolul, și Paraschiv de la Luceafărul e peste tot ce are UTA acum, un fel de Adrian Petre, darai tehnic!

    0
    0
  3. Asa bravo promovați doar juniori de la 2001 ca sa luati comisioane sa va fie rusine…de restul copiilor va-ti batut joc .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button