Fotbal juniori

Academia Brosovszky 2004-2005 și-a verificat potențialul la un puternic turneu în Italia: Arădenii au ratat la mustață intrarea în sferturi!





Nu mai puțin de 28 de formații din cinci țări au luat participat, în weekend, la Ravenna European Cup. Pe baza unor invitații, în orașul italian au ajuns chiar de Paști și două echipe românești, Rapid și Academia Brosovszky Ineu. Iar gruparea „negru-verde”, întărită cu jucători de la Viitorul conform colaborării bătută în cuie recent între cele două cluburi arădene la nivel de copii și juniori, a avut o evoluție bună, fiind la un pas de a accede în sferturile competiției.

Competiția a fost rezervată juniorilor născuți în anul 2004 și mai mici, chiar gruparea arădeană aliniind în special fotbaliști de 13 ani. S-au jucat meciuri de câte 40 de minute, rezultatele din grupă ale Academiei Brosovszky Ineu fiind: 5-1 cu USD Due Emme – Italia (goluri arădene Melniciuc, Buza, Varadean și Dănilă 2), 1-1 cu FK Mladi Radniki – Serbia (Melniciuc) și 2-3 cu ASD Nitor – Italia 2-3 (Melniciuc, Botea).

Cele 4 puncte strânse le-au permis arădenilor să joace primul în tur eliminatoriu, câștigând la limită (1-0) în fața italienilor de la Sempione, după reușita lui Melniciuc. În turul doi eliminatoriu, ultima etapă înainte de sferturi, Academia Brosovszky Ineu a trebuit să se recunoască învinsă de ASD Alcione (Italia). A fost 0-1, însă „negru-verzii” au avut doi jucători eliminați și au ratat un penlty prin Melniciuc.

Dacă s-ar fi calificat în sferturi, arădenii ar fi dat piept pentru un loc în semifinalele competiției chiar cu Rapid. Așa, însă, Academia a luat avionul duminică, la orele amiezii, tinerii fotbaliști petrecându-și a doua parte a Zilei de Paști alături de familii. „Nivelul competiției a fost foarte bun, pentru noi este o experiență benefică în procesul de creștere al acestor copii. Avem, totuși, regretul că nu am ajuns și mai departe, arbitrajul a fost cum a fost în turul doi eliminatoriu, dar trebuie să recunoaștem că am greșit și noi”, spune Lucian Ardelean, antrenorul Academiei în Italia, alături de Flavius Brândușe.

Andrei Tulcan, Sebastian Popa (portari), Mario Mabda, Eric Cioară, Alex Adamcsik, David Varga, Balasz Buza, Andrei Lupan, Darius Danilă, Eduard Botea, Alex Melniciuc, Raul Popovici, Adelin Megulete, Robert Hada, Ștefan Vărădean și Denis Matea (jucători de câmp) au format lotul Academiei  Brosovszky Ineu deplasat la Ravenna.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button