Despre orgolii, puncte și, din nou, galerii în cel de-al 76-lea derby al Vestului: „Pentru numele şi culorile clubului!”


Mai este o zi până la cel mai așteptat eveniment fotbalistic al primăverii în județele vecine, dar mai puțin prietene, Arad și Timiș. Mâine, de la ora 13,30, UTA și Poli dispută cel de-al 76-lea derby al Vestului din istorie, unul ce readuce și galeriile pe stadion, după „episodul” biletelor pentru timișoreni, la Șiria și „ciocnirea” îndoliată din toamna anului trecut. O singură constantă a rămas față de stagiunea precedentă, cea legată de zbaterea celor două rivale în anonimatul ligii secunde.

Mai mult, „alb-violeții” nu au scăpat de grijile salvării de la retrogradare, iar miza punctelor e imensă pe Mureș. Matematica nu îi salvează încă nici pe „roș-albi”, dar presiunea rezultatului îi apasă de două ori mai mult pe timișoreni. Cât despre orgolii, acestea vor putea fi hrănite doar cu un succes și de-o parte și de cealaltă. „Este un meci în care nu mai e vorba de prime, de nimic, ci doar despre numele și culorile clubului. Asta este deviza pentru acest meci ce trebuie să ne facă să fim învingători sâmbătă. Fac o paranteză și fac trimitere la derby-ul regional din Germania, Dortmund cu Schalke. Una juca pentru titlu, cealaltă la retrogradare și a câștigat echipa ce pornea cu șansa a doua. Trebuie să fim montați, pozitivi din punct de vedere mental și să avem doar dorința de a câștiga, după tot ce am pregătit săptămâna asta”, susține Cristian Păcurar, „secundul” cu atribuții de antrenor principal în lipsa lui Ionuț Popa.

„Bătrâna Doamnă” a câștigat meciul tur cu un 3-1 ce nu a lăsat loc de prea multe comentarii, dar – fără doar și poate – derby-ul de mâine va avea istoria sa. „Individual, Poli nu e mai puternică decât în tur, poate colectiv. Îl cunosc pe Petruescu de pe vremea când ambii antrenam la juniori, acum și de la seniori, este un tehnician foarte preocupat. Echipele sale stau foarte bine din punct de vedere defensiv, iau foarte greu goluri și pierd greu. Poli este foarte pragmatică și la fazele fixe, în special prin Mera, care ar putea fi o absența grea pentru ei sâmbătă, Ignea sau Scutaru, jucători care, de altfel, sunt obișnuiți să joace și la un alt nivel. Pe scurt, le cunoaștem plusurile, minusurile, jucătorii noștru vor avea sarcini precise pentru acest meci”, a mai spus Păcurar, care nu potae conta pe Stahl, Manea, Coulibaly, Miculescu, Matei și Ivan (toți accidentați).

În absența suspendatului Mera, căpitanul „alb-violeților” pe „Motorul” va fi ex.-utistul Scutaru. Experimentatul fotbalist născut la Reșița ar putea face cuplu de apărători centrali cu un alt jucător care a îmbrăcat tricoul „roș-alb”, însă doar la echipa secundă, Ionuț Coadă. „Suntem convinşi şi conştienţi că ne va aştepta o partidă dificilă şi importantă în acelaşi timp, în contextul general, al poziţiei din clasament şi a ultimului rezultat. Partida va fi dificilă, deoarece întâlnim o echipă bună, care a realizat o campanie de transferuri foarte reuşită, mulţi jucători cu experienţa Ligii 1 şi asta s-a văzut în rezultatele pe care le-au înregistrat. Noi trebuie să adunăm puncte. Nu suntem într-o situaţie foarte bună, mai ales după rezultatele din ultima etapă. Suntem conştienţi cu toţii de acest lucru. În cele şase etape rămase trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Ştim totul despre adversarii noştri din punct de vedere al jocului, poziţionării, strategiei. Sunt sigur că şi ei au la fel de multe informaţii despre noi”, a declarat Cosmin Petruescu înainte de cel de-al doilea său derby al Vestului din postura de antrenor principal.

Formații probabile:

UTA: Orlic – Costin, El Hasni, Șeroni, Copaci – Neagu, Hrezdac, Melinte – Ciucur, Rus, Kanda.

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Coadă, Cherecheş – Bg. Vasile, Vidrăsan, Bedea – Oct. Ursu, A. Ignea – Cr. Ene.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Doru Lucaciu (Cluj), Marius Bălan (Dej). Rezervă: Vlad Inoan (Florești – Cluj)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Daniel Sabpu (Zalău).

Partida începe la ora 13,30 și va fi transmisă de Digi Sport1, TelekomSport și Look TV, dar și în format live-text de sportarad.ro.

Bilete, azi și mâine pe Victoriei și la „Motorul”

Bilet adulți UTA – ASU Poli: 25 de lei;

Acces pentru toate cele trei meciuri rămase de disputat pe teren propriu (UTA – Poli, UTA – Aerostar și UTA – Petrolul): 45 de lei;

Bilet copii UTA – ASU Poli: 5 lei;

Abonamentele emise sunt valabile necondiționat

Programul de vânzare al biletelor este următorul:

Vineri, 3 mai 2019, orele 10:00 – 18:00, la sediul clubului (Calea Victoriei, nr. 20)

Sâmbătă, 4 mai 2019, orele 10:00 – 13:00 stadionul ”Motorul”.

Accesul în tribune se face începând cu ora 12:00.  

1
0

One thought on “Despre orgolii, puncte și, din nou, galerii în cel de-al 76-lea derby al Vestului: „Pentru numele şi culorile clubului!”

  1. HAI BAIETII , VICTORIE, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0

    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.