Șoimii LipovazTOP ARTICOLE

Lipova – Reșița, derby pentru Liga 2-a! Pop: „Un meci cât un campionat” v.s. Bobar: „Nu există o favorită, ne convine și egalul!”





Trei dintre seriile Ligii a 3-a își cunosc deja campioanele. Gloria Buzău, Rapid (cu mențiunea că giuleștenii mai au – totuși – nevoie de 1 punct din 9 posibile) și Turnu Măgurele sunt formațiile care vor evolua la anul în eșalonul secund. Lupta a rămas deschisă doar în zona de centru, nord-vest, între cinci formații. În seria a V-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc sau Comuna Recea vor respira aerul Ligii a II-a din vară, în timp ce în campionatul arădenelor, Dumbrăvița a revenit în „cărți”, lângă Șoimii Lipova și CSM Școlar Reșița, care – de altfel – se vor și înfrunta mâine, în derby-ul campionatului.

Chiar dacă lipovanii se așteptau la un cu totul alt parcurs în stagiunea de primăvară, lamentările și scuzele sunt tardive acum. S-a ajuns în situația în care doar victoria contra „rossonerilor” din Banat le permite „alb-albaștrilor” să rămână la mâna lor pentru o promovare istorică în Liga 2-a. Așadar, săbiile vor fi masă vineri, de la ora 18, la Pîncota.

Niciuna dintre combatante nu par în cel mai bun moment al lor. „Șoimii” au luat două puncte din 6 posibile în ultimele două runde, iar reșițenii au pierdut la Sebiș și au bătut „lanterna roșie” în ultimul sfert de oră. „Cu toate că pregătim toate meciurile la fel, la victorie, nu întotdeauna ne-a ieșit așa cum ne-am dorit, mai ales în acest retur. Am ajuns acum în punctul culminant. Vineri întâlnim liderul, sunt două puncte diferență, este un meci cât un campionat pentru noi. Este șansa jucătorilor să arate că merită mai mult decât Liga 3-a, să demonstreze că au valoare și că nu întâmplător au avut un parcurs de care sunt mândri toți lipovanii, toți suporterii noștri. În astfel de derby-uri se vede valoarea și dacă suntem <<șoimi>> trebuie să învingem. Adversarii noștri s-ar putea să aibă o galerie de 200 de oameni, dar nu e nicio problemă, cu cât vor fi mai mulți, cu atât dezamăgirea le va fi mai mare. Noi suntem obișnuiți să jucăm toate meciurile în deplasare, o facem de 3 ani. Dar, trebuie să recunoaștem că ne-am dori să vină cât mai mulți lipovani la meci, cât mai mulți simpatizanți din alte localități din județ, avem nevoie de toți cei care simt ceva pentru județul Arad. Îi așteptăm alături de noi,  ca al 12-lea jucător. Personal, am mare încredere în jucători, simt că ne vor produce o nouă bucurie. Oricum, indiferent de rezultat, mai sunt două etape în care mai pot apărea surprize”, susține Radu Pop, președintele Lipovei.

Zece puncte a recuperat Reșița în fața Lipovei în cele 12 etape scurse până acum din retur. Hunedoara și Sebiș au fost echipele ce au răpus formația din Valea Domanului în această primăvară, ambele pe teren propriu, așa că și teamul lui Sabău e îndreptățit să spere la rezultatul maxim. „Se poate întâmpla orice, nu putem spune că este o favorită certă. Poate, Lipova jucând acasă, ar avea un mic avantaj. Ei au condus campionatul atâtea etape, noi am recuperat în acest retur, cred că suntem cele mai bune echipe dacă am ajuns să jucăm acest derby. Avem jucători de valori aproximativ egale, există individualități la ambele echipe, cu experiență la nivel mai mare. În vestiarul nostru nu este presiune, am recuperat multe puncte și am făcut-o cu răbdare și multă muncă. Sperăm să avem parte de o vreme mai bună de cum se anunță, iar terenul să fie cât mai bun. Sunt sigur că ambele echipe au nevoie de condiții bune pentru a se putea exprima. Este de apreciat ce au realizat cei de la Lipova la acest nivel, merită respectul tuturor și probabil că ar putea face față mai sus dacă vor avea și stadionul finalizat. Noi ne-am recâștigat sigla și palmaresul, suntem CSM Reșița, iar numele obligă și vrem să revenim în fotbalul mare cât mai repede cu putință. Sunt convins că tehnicienii și jucătorii noștri vor pregăti bine și vor face un meci mare, va conta mult și susținerea galeriei care acum va fi foarte numeroasă. Suporterii ne-au fost alături peste tot, le mulțumim și sperăm să nu îi dezamăgim. Sper să fie fair-play, să ne respectăm ca adversari și cel mai bun să câștige! Oricum, din punctul meu de vedere, nu este un meci decisiv, mai avem alte două etape grele, atât noi, cât și lipovanii”, spune Cristian Bobar, președintele Reșiței.

Gherasim, Sulea și Banyoi sunt absențele certe ale „șoimilor”, în timp ce Săulescu e incert în tabăra reșițenilor.

Formații probabile:

Lipova: Filip – Stoin, Bercu, Vasiu, Filimon – Poiană, Lazea, M. Popa, D. Rusu – Istrate – Trabalka

Reşiţa: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breșneni, Toma – Velcotă, Ene, Vădrariu – Staicu.

Arbitri: Iulian Călin – Romică Bîrdeș, Gheorghiță Bălan (toți din Argeș)

Observatori: Nicolae Grigorescu ( Timișoara), Cristian Petrean ( Hunedoara).

În cadrul rundei cu numărul 28-a a Ligii a 3-a și celelalte formații arădene evoluează pe teren propriu, dupp cum urmează:

Național Sebiș – ACS Ghiroda și Giarmata Vii (vineri, ora 18)

Formația lui Cristi Todea este divizionara terță din seria a IV-a cu cea mai lungă serie pozitivă. Sebișenii nu au mai pierdut de 8 etape și pleacă favoriți și în fața timișenilor de la Ghiroda, în pierdere de turație în ultimul timp. De altfel, trupa lui Paul Codrea nu e încă salvată și matematic de la retrogradare și va dori să scoată ceva pe malul Crișului Alb. Dar, Naționalul pare decisă să nu mai facă concesii până la final, deși eroul ultimelor etape, Szabolcs Szekely are șanse mici să joace mâine. Teședan lipsește și el din pricina unei accidentări.

Formații probabile:

Sebiș: Horvat – Onuțan, Lezeu, Forisz, Dărăban – Ciochină, Ember – Mateucă, Petculescu, Vereș – Enciu.

Ghiroda: Barbu – Horcea, Bocșan, Hotca, Liuba – Jichici, Ilan – Pițuc, Budur, Mancaș – Baranyi.

Arbitri: Vasile Rodină – Csaba Antal, Andra Tănăsuc ( toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Vasile Balaj ( Dr. Tr. Severin), Ioan Papp ( Carei).

Crișul Chișineu Criș – CS Hunedoara (sâmbătă, ora 18)

După două deplasări consecutive  pe terenurile unor formații aflate în suferință, din care s-au ales cu trei puncte, Crișul revine în fața propriilor suporteri. Adversarul de sâmbătă e tot cu cuțitul la os, mai ales după ce a pierdut în „intermediară” pe teren propriu cu Cermeiul. Hunedoara își joacă o parte din șansele de salvare pe malul Crișului Alb, însă și băieții lui Abrudean nu vor să-și dezamăgească fanii la penutima aparație în fața lor în sezonul revenirii în Liga 3-a.

Formații probabile:

Crișul: Dagău – Sabău, Pavel, Siminic – Ciornei, Ianc, Fl. Gâlcă, Suslak – Piț, Modan, Bozian.

FC Hunedoara: Apostol – Iacob, Ionică, Dulap, Cr. Creciunesc – D. Creciunesc, Herci – Bulardă, R. Cristian, Marinca – Vasinc.

Arbitri:

Observatori: Ioan Maja ( Cluj-Napoca)

Gloria Lunca Teuz Cermei – Millenium Giarmata (sâmbătă, ora 18)

„Sămădăii” au revenit pe linia de plutire după cele două victorii consecutive. După Lugoj și Hunedoara, o altă formație din subsol se agață cu disperare de Liga 3-a. Orice alt rezultat decât victoria la Cermei o condamnă pe Millenium Giarmata la județ, așa că e de așteptat ca trupa lui Leuca să fie extrem de determinată sâmbătă. Chiar astăzi, cermeianii au aflat că au de achitat la FRF o amendă de 1600 de lei și asta pentru că l-au utilizat pe Polgar la Ghiroda în stare de suspendare. Scorul a rămas cel de pe teren (4-0) și asta pentru că înfrângerea la masa verde a „sămădăilor” ar fi dezavantajat echipa gazdă.

Formații probabile:

Cermei: Stănilă – Polgar, Dolga, Nistor – Mager, Vezan, Prună, Deta – Vlad, Capătă A. Iuga.

Giarmata: Narița – Sporin, Stupu, Covăsală, Negrei – Daminuță, Ferțu – Rosenblum, M. Călin, Ochea – Beloescu.

Arbitri:

Observatori: Emil Gîț (Deva).









10 comentarii

  1. Mesaj adresat Conducerii Clubului Soimii Lipova. Draga ,,Conducere,, cu siguranta, daca va doriti ca Lipova sa scrie istorie, atunci trebuie sa asigurati climatul potrivit. Rezolvati ,,problemele,, din interiorul clubului in cel mai scurt timp si baietii, va vor rasplati cu o pagina de istorie. Nu uitati un lucru important, in cazul in care Lipova intra in Liga a 2-a, asta inseamna progres. Progresul la randui poate aduce mai multi bani in visteria clubului. Nu aveti mult timp de gandire ce cale vreti sa o alegeti. Ce vreti, mocirla satelor sau laurii succesului? Nu fi ti romani la faza asta si nu mergeti pe conceptia, merge si asa.

    0
    0
      1. Banuiesc ca, sub Pseudonimul ,,Radu,, este chiar antrenorul echipei Lipova. Cu prilejul acesta, iti raspund la intrebarea ta, cu alta intrebare: ,,Dacs salariile sunt platite, atunci care este motivul pentru care echipa, e schimbata total negativ din retur? Salarii neplatite? Interese ascunse? Blaturi, pentru casele de pariuri? Poate ne explici, d-le Radu, care este motivul principal pentru care NU se vrea promovarea? E vizibil ca ceva este putred.

        0
        0
        1. @Mihai Afirmatia ca echipa nu a avut rezultatele scontate fiindca nu se vrea promovarea e un pic hazardată. O echipă, inclusiv Lipova, poate termina pe locul I și poate decide să nu se înscrie in sezonul urmator al Diviziei B dacă consideră că nu dispune de resursele financiare necesare. Înclin să cred că atît a putut echipa în acest retur. Cauzele pt care echipa nu a repetat parcursul din tur pot fi diverse. În opinia mea (care poate fi greșită) echipa a fost privată în unele meciuri de aportul unor jucători din cauza unor accidentări (de ex. Șulea stă de la meciul cu Crișul) sau suspendări (Rusu a luat parcă 3 etape după roșul de la Dumbrăvița, iar el e mai greu de înlocuit fiindcă e junior obligatoriu). Mă repet (deși unii mi-au sărit în cap), cred că nivelul fizic al echipei nu a fost cel mai bun în acest retur (nu-mi aduc aminte dacă Lipova a mai cîștigat vreun joc pe final de meci în acest retur, chiar dimpotrivă, a pierdut în ultimele etape 4 puncte vitale cu Alba Iulia și Cugirul). Apoi, din ce am auzit prin tribună, au fost mai multe greșeli individuale ale unui (unor) jucători care au însemnat niște goluri primite (dar asta doar din auzite, nu am fost la toate meciurile). Cam astea sînt motivele pe care le văd eu. Dar, cum am spus, echipa e încă la mîna ei. E foarte greu ca Lipova să facă 9 puncte în următoarele 3 meciuri dar jucătorii trebuie să creadă și să lupte pînă la final. Dacă echipa va termina pe locul I atunci în vară se va lua o decizie privind înscrierea în liga a doua, în funcție de resursele financiare ce vor fi disponibile.

          0
          0
        2. Initial am vrut sa va raspund dar recitind mai atent ceea ce ati scris am realizat ca nu aveti nici o treaba cu echipa noastra . Si din motivul asta ma abtin in a va raspunde . Daca intradevar vreti sa stiti sunati-ma si va explic . Daca vreti iesim si la un ceai ca eu cafea nu beau .

          0
          0
  2. Haide Șoimii! Să le arătăm ca va meritați locul și ca toate comentariile răutăcioase ale unora sunt gratuite si fără fundament. Baftă multă

    0
    0
  3. Indiferent dacă promovează sau nu, FELICITĂRI. Dintre echipele, terţe arădene Şoimii au reuşit cea mai bună clasare, scriind istorie pentru oraşul Lipova. Nu sunt eu în măsură să analizez sau să judec evoluţiile unor jucători sau competenţa conducerii dar cred că, această conducere se situează peste nivelul tuturor echipelor arădene, inclusiv deasupra „capi de tuti capi” de la UTA. Să ajungi să te clasezi pe podium cu nişte „mânzi necunoscuţi”, fără un sprijin real este ceva.
    Oricum. Felicitări Şoimii, felicitări domnilor Pop şi Sabău.
    Decât elefanţii lui Giro, cred şi sunt ferm convins că, din cele patru arădene s-ar putea face o echipă peste nivelul actual al UT-ei iar cu o conducere şi o bancă tehnică profesionistă putem avea pretenţii la Liga 1.
    Ştiu că prin această postare îmi atrag destule antipatii, dar credeţi-mă sunt UT-ist de pe timpul lui Feyenoord şi sufăr pentru situaţia în care se află echipa mea de suflet. Dar în acelaşi timp sunt atent şi am simpatii pentru toate echipele arădene care ne reprezintă la nivel naţional, neputând fi indiferent de rezultatele acestora.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button