Alte sporturi

Încă cinci luni de suspendare pentru Olivia Cîmpian: „E o gimnastă talentată şi ambiţioasă, muncește pentru a reveni în circuitul competițional”Sosită la Arad cu ocazia Campionatului Naţional rezervat junioarelor III, Andreea Răducan – preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică – a vorbit şi despre doi dintre sportivii arădeni de lot naţional, ambii cu potenţial mare.


Mai întâi, fosta campioană mondială şi olimpică a dorit să clarifice situaţia arădencei Olivia Cîmpian, reîntoarsă la Deva după o „escapadă” în ţara vecină, Ungaria. Componentă a lotului naţional, Olivia Cîmpian a primit în luna octombrie a anului 2017 dreptul de a reprezenta Ungaria, însă în vara anului trecut s-a răzgândit şi a decis să se întoarcă în România. Ea nu a apucat să concureze în nicio competiţie internaţională pentru Ungaria, însă reprezentanţii federaţiei de la Budapesta au refuzat să îi acorde dezlegarea, iar în aceste condiţii, conform regulilor Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, sportivul este suspendat 1 an. „Olivia se antrenează alături de lotul naţional şi vă spun că din partea Federaţiei s-au făcut toate eforturile ca ea să ne poată ajuta în acest an la competiţiile internaţionale. Din păcate, vecinii noştri din Ungaria – unde ea a ales, într-o primă fază, să plece alături de familie – nu au fost atât de doritori să îi dea acceptul pentru a putea concura sub tricolorul nostru în competiţii internaţionale, astfel că până la sfârşitul lui octombrie ea nu va putea participa pentru România. Am făcut intervenţii cât se poate de corecte, oficiale, având şi susţinerea Nadiei Comăneci. E păcat pentru acest copil şi pentru antrenorii ei, care au muncit să o aducă la un nivel cât mai bun, dar pe de altă parte acest exemplu e util pentru alţi părinţi ce trebuie să înţeleagă că în momentul luării unei decizii legate de viitorul copiilor lor e nevoie de multă atenţie. Important e că Olivia e acum alături de noi, și muncește bine, îşi doreşte foarte mult să revină în circuitul competiţional. E o gimnastă talentată şi ambiţioasă şi sunt sigură că are şansa să obţină rezultate frumoase, o aşteptăm din nou alături de echipa noastră, în competiţii”


CSM Arad, cu doi sportivi la lotul naţional

Andreea Răducan a avut cuvinte frumoase şi pentru un alt produs al Aradului, Adelin Kotrong – sportiv descoperit şi format de profesorul Eugen Căţean – component al lotului naţional masculin. Confruntat în ultima perioadă cu probleme medicale, gimnastul de la CSM Arad rămâne o variantă viabilă pentru ciclul olimpic: „Este un sportiv valoros, pe care ne bazăm în continuare, el a suferit din păcate o accidentare dar e în revenire pentru Campionatul Mondial. Se pregăteşte foarte bine cu echipa naţională, alături de Marius Urzică. Inevitabil, în sportul de performanţă apar şi astfel de probleme, legate de accidentări sau diferite necazuri de ordin medical. Mă bucur însă că a avut puterea să treacă cu bine peste ele şi acum e apt pentru competiţiile următoare.” CS Municipal Arad o are la lotul naţional feminin şi pe Iulia Berar – antrenată la club de Ciprian Hegyi şi Caria Franiov, sportivă şi ea în revenire după problemele medicale.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button