Sporturi de contact

Euroliga și Ziua Judoului Arădean adună sute de sportivi la Sala UAV-Mihai Botez: „Un reper pentru România și Estul Europei”





Ziua de duminică programează două competiții importante ale sportului pe tatami în orașul nostru. Începând cu orele 9, la Sala UAV-Mihai Botez, se dă startul primei etape de Euroligă, competiție devenită tradițională cu participarea sportivilor din România, Ungaria, Serbia și Croația. Apoi, în jurul orelor amiezii, încep întrecerile din cadrul Zilei Judo-ului Arădean (dedicată, după cum se știe, marelui maestru Mihai Botez), de asemenea cu participare internațională, încă și mai numeroasă decât la Euroligă. Ca în fiecare an, totul începe cu o demonstrație de ju jitsu a lui shihan Pavel Milovan și discipolilor săi de la Seishi Budo, club înființat chiar de părintele artelor marțiale românești.

La concurență cu Balcaniada și…examenele de capacitate

Dacă anul trecut, în luna decembrie, etapa de Euroligă de la Arad s-a suprapus cu competițiile Champions League și Europa League de la București, de această dată, e programată, în Macedonia, Balcaniada la Under 15. „De exemplu, sportivii de la Sântana chiar ne-au anunțat că merg acolo, dar – probabil – vor mai lipsi și alte cluburi din țară și străinătate. În plus, mai sunt și examenele de capacitate săptămâna viitoare, dar, chiar și așa, competiția va avea un nivel bun, zic eu. Ne-au confirmat prezența 7 cluburi din Ungaria, trei din Serbia și două din Croația, plus cele din țară. Arădeni în competiție vor fi în jur de 40-50 la cele patru categorii de vârstă, 2004-2007. Etapa a doua de Euroligă se va disputa în acest an în Ungaria la începutul lunii septembrie, iar următoarea și ultima la nivel individual în Serbia, două săptămâni mai târziu. Acolo se vor da medaliile, pentru ca întrecerea din Croația, din octombrie, să fie rezervată unei întreceri între echipe mixte. Este o idee nouă a organizatorilor pentru a atrage cât mai mulți judoka spre Euroligă”, ne-a mărturisit profesorul Arpad Nagy, antrenor CSM Arad, Judo Club Pecica și Panda Team Arad.

Bani privați la Ziua Judoului Arădean

Și în acest an, Ziua Judoului Arădean nu beneficiază de finanțare din parte autorităților locale și județene. Aportul privat a fost decisiv și asta pentru că premiile și cadourile vin și de această dată prin omul de afaceri Silviu Turc. Totodată, sala Universității  Aurel Vlaicu Arad ce și poartă numele marelui maestru, Mihai Botez, oferă găzduire gratuită. „Acest eveniment face cinste Aradului, e numele orașului nostru în joc și ne străduim ca totul să iasă cât mai bine.  Și în acest an, punem la bătaie un premiu de 1000 de euro pentru echipa câștigătoare, ce va fi aleasă conform punctajului olimpic. Am avut un feedback pozitiv după precedentele ediții și ne-am propus să ridicăm ștacheta an de an. Fiecare copil care va urca pe podium vor primi medalii personalizate. Cheltuieli vom mai avea și cu arbitrii, majoritatea dintre dintre ei urmând să vină din Ungaria sau Serbia și asta pentru că Federația Română de Judo ne-a cam lăsat baltă în acest an. Așteptăm la sală și autoritățile locale, nu am mai făcut invitații nominale, dar e binevenit oricine crede în valorile sportului arădean. Repet, facem eforturi pentru că ne dorim ca Aradul să rămână un reper important pe harta judo-ului românesc și din estul Europei”, susține Turc.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button