Șoimii Lipova

Lipova ia trei foști cermeiani cu trecut la UTA: Dolga, Vlad și Prună vor evolua sub comanda lui Sabău





Câte trei transferuri au perfectat sigurele grupări terțe arădene care s-au mișcat pe piață în prima parte a lunii iunie. Crișul a adus doi fotbaliști chiar de la Lipova, pe Calvin și Vasinc (plus Mărmăneanu, de la Deva), în timp ce „șoimii” a făcut „cumpărături” de la…Gloria Lunca Teuz Cermei.

Astfel, conducerea vicecampioanei seriei a IV-a a Ligii a 3-a a bătut palma cu trei dintre fotbaliștii tineri care au bifat destule minute în Țara Sămădăilor, care și-au terminat contractele la finalul stagiunii 2018-2019. Este vorba despre fundașul Darius Dolga (23 de ani) și mijlocașii Michel Vlad (24 de ani) și Victor Prună (22 de ani). „Cei trei au confirmat în campionatul ce a trecut, sunt jucători care au făcut junioratul la UTA, sunt bine pregătiți și au arătat că știu fotbal. Toți au devenit definitiv jucătorii Lipovei, pentru Prună având nevoie de acordul clubului UTA”, a precizat președintele lipovanilor, Radu Pop.

Darius Dolga e fundaș central și a fost coleg de generație la UTA cu Alexandru Simion, revenit și el la Lipova din împrumutul de la Zăbrani și golgheterul „șoimilor”, Kevin Trabalka. Michel Vlad e mijlocaș de bandă și a jucat cu „Bătrâna Doamnă” în Liga 2-a până în vara anului 2017. De atunci a mai trecut pe la Pecica și, bineînțeles, Cermei. Victor Prună a fost la un moment dat unul dintre pariurile generației 1997-1998 de la Atletico, dar niște probleme de sănătate l-au scos din circuit mai bine de un an de zile. E mijlocaș central cu profil ofensiv, deși la Cermei a evoluat și box to box.

Pe lângă Filip, Calvin și Poiană, lipovanii se vor mai despărți și de alți fotbaliști, iar următoarele ținte ale „șoimilor” sunt jucătorii sub vârstă. „Pe lângă cei trei, certitudini la capitolul despărțiri mai sunt portarul Jianu, care se întoarce la Luceafărul și atacantul Obrad care aparține de UTA. În perioada imediat următoare, vrem să finalizăm discuțiile pentru câțiva juniori foarte interesanți și, în funcție de aceștia, este posibil să mai avem câteva despărțiri. De asemenea, este posibil să perfectăm una-două vânzări de jucători, bineînțeles dacă vor fi condiții avantajoase pentru club și pentru jucători. Evoluțiile bune ale fotbaliștilor și rezultatele echipei în campionatul ce s-a încheiat au atras atenția unor impresari și conducători de cluburi serioase, astfel că discuțiile demarate deja ar putea fi încheiate cu succes”, a adăugat Pop.

Șoimii Lipova va relua pregătirile pe 8 iulie, dată până la care antrenorul Flavius Sabău ar putea avea lotul complet pentru ediția de campionat 2019-2020.









3 comentarii

  1. Totul clar….UTA&Atletico produc si in rest pase intre echipe aradene de Liga 3 si 4…Cedati,imprumutati si mutati….
    Nu stiu ce sa spun…nici cluburilor nu le fac bine aceste rocade si nici respectivilor jucatori….
    Succes tuturor….

    0
    0
    1. Vezi.ți de UTA bäi Giro ca ne.am.să săturat de comentariile tale.cu private la orice! Sau doar comenteze ca sa capeti räspunsuri… oricum esti caz patologic!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button