UTA Arad

UTA – Csíkszereda – „Un meci de o cu altă factură decât precedentele, fiindcă pornim clar favoriți!”





Campioana Provinciei a avut un început perfect în noua stagiune de Liga 2-a, după două victorii cu acelaşi scor, 3-0, cu Dunărea Călăraşi, acasă, şi Petrolul Ploieşti, în deplasare. UTA este lider, devansându-le la golaveraj pe nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele şi SCM Gloria Buzău, singurele echipe care au, la rândul lor, punctaj maxim. În runda cu numărul trei, după doi adversari grei, „Bătrâna Doamnă” are, la prima vedere, un joc mai facil, sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Motorul”.

Pe „Motorul” vine FK Csíkszereda, nou-promovata ce a început cu o înfrângere cu Buzăul (0-1) şi a continuat cu o victorie cu Metaloglobus (3-0). Cu trei puncte acumulate, formaţia din Miercurea Ciuc se situează pe locul 9, înainte de vizita în „fieful” echipei pregătită de fostul antrenor. Laszlo Balint a pregătit formaţia ciucană în Liga 3, în perioada septembrie 2017 – mai 2018, fără să-şi îndeplinească obiectivul: promovarea. Acum, fostul fundaș o vede pe UTA favorită, însă spune că nu va avea un joc uşor. „Ne așteaptă un joc dificil, complicat, am spus-o chiar după meciul cu Petrolul. Îi știu bine pe adversari, am fost antrenor acolo, au făcut mici modificări în lot și formează o echipă organizată, arțăgoasă, care – cu siguranță – nu va veni să ridice steagul. Tocmai de aceea, trebuie să fim foarte conștienți de importanța punctelor. În plus, va fi un meci de o cu totul altă factură decât primele două și asta pentru că pornim clar favoriți și tocmai de aceea trebuie să îl abordăm foarte hotărâți, de o manieră în care să avem controlul jocului și să ne impunem stilul. Susțin asta, chiar dacă știu că și adversarii au jucători de calitate, care pot face diferența. E vorba despre cei doi spanioli, portarul lor a al treilea al naționalei Muntenegrului, dar și un fundaș bun din Serbia. Nu sunt o echipă de neglijat, dovadă stând și acel 3-0 cu Metaloglobus, rezultat surprinzător pentru mulți, dar nu și pentru mine, știu de ce sunt capabili. Nu știu cum vor aborda ei acest joc, dar cu siguranță sunt puși în gardă de parcursul nostru de până acum. E clar că am făcut analizat adversarului, pentru a încerca să identificăm slăbiciunile lor, dar, la urma urmei, e  important ceea ce facem noi. Sper să avem prospețime fizică, pentru a putea pune multă presiune pe ei, dar și luciditate, eficiență la finalizare și o organizare bună ce să nea siguranță în defensivă”, a punctat Balint, care, în afara mai vhechilor accidentați, Ciucur și Coulibaly, nu are nicio problemă de lot.

Factorul public este și el unul foarte important pentru utiști, care, în schimb, trebuie să mai aștepte luni bune de zile până a debuta pe „Francisc Neuman”. „Este clar că ne dorim finalizarea stadionului cât mai repede, eu am convingerea că cel puțin în acest sezon, mai devreme sau mai târziu, vom juca acolo. Sunt lucruri care ne depășesc pe noi, pe conducere, țin de administrația orașulului, dar e deschidere și, chiar dacă lucrurile se mișcă încet, ele duc spre fianlitate. Până la urmă, pentru jucători și antrenori e foarte important că oamenii vin la stadion și ne dau căldură. Acesta e un factor determinat pentru spiritul acestei echipe. Mai departe, lucrurile se vor așeza la un anumit punct”, a mai menționat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Cu o formație formată preponderent din fotbaliști cu origini maghiare, dar colorată și cu câțiva stranieri precum Ljuljanovic, Lalic, Gonzales sau Julia, Csíkszereda e o necunoscută publicului larg, primele sale partide din liga secundă nefiind transmise la TV, iar cel de la Arad nu face excepție. Interesant este că purtătorul banderolei este un fost fotbalist al Sebișului, „închizătorul” Szilard Vereș, punct fix în echipa ciucană. „Faptul că UTA a bătut cu 3-0 două dintre formațiile ce și-au anunțat intenția de a promova spune multe despre forța adversarului nostru. Pe lângă valoare și experiență, jucătorii Aradului au și un moral foarte bun și mai și joacă în fața propriilor suporteri. Probabil, aceștia vor veni în număr mare la meci și-i vor împinge din spate pe cei de la UTA și, până la urmă, e normal să se întâmple asta. Așa cum s-a văzut în meciurile cu Călărași și Petrolul, arădenii au jucători care pot decide un rezultat. Au și un portar foarte bun care dă siguranță echipei din spate și acest lucru e foarte important în economia jocului. Dar, la rândul nostru, avem armele noastre și vom încerca să fructificăm mica șansă pe care o avem la un rezultat pozitiv. Filozofia noastră este să jucăm fiecare meci la victorie, mai trebuie să și o putem obține”, ne-a declarat Valentin Suciu, tehnicianul harghitenilor, care nu poate conta pe atacantul englez Logon.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Lorenzi, Hrezdac – Miculescu, Rus, Bustea – Buhăcianu.

 Csíkszereda: Ljuljanovic – Majzik, Lalic, CSonka, Simo – Eder Gonzales, Sz. Veres – Bara, Jebari, Erdei – Hodgyai.

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Alexandru Filip (Timișoara). Rezervă: Cătălin Roman (Grădinari – Timiș).

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara)

 

18 comentarii

        1. Ok. Tu nu esti in Arad. Dar cei care sunt acas si vor la TV rusine.. Pretenții dar un mic ajutor…… p….a

          0
          0
      1. Nici macar nu meriti un raspuns…Totusi,pt (in)cultura ta,sunt din Arad, dar sunt plecat de 7 ani.Am fost la meciurile echipei de pe langa Bucuresti.Si am fost si pa FB (din partea clubului, cu sustinatori din tara)cu abonament cumparat(500RON).Istetul p***i.D-le draga, va bagati in seama,ca musca in cursul. calului.
        HAIDE UTA!!!

        0
        0
        1. Nu stiu de ce te-ai atacat dacă nu ești din Arad? Am zis dacă ești din Arad să mergi la meci, să ajuți echipa cu un ban și cu o încurajare din tribună! Bravo tie dacă ai luat abonament în ciuda faptului că nu poți fi alături fizic de echipa!

          0
          0
          1. Stimate domn Calin, consider ca aceasta platforma pentru exprimarea parerilor suporterilor echipei UTA, nu merita un limbaj ca acela folosit de mine,ca atare imi cer scuze celor care au fost nevoiti sa-l suporte,citind- ul,Nu voi dezvolta subiectul,desi cred ca interventia dvs. a fost cu totul IN AFARA intrebarii mele (pertinenta cred io,si nu numai!). Asadar:
            HAIDE UTA!!!
            P.S.Un singur lucru as dori sa-l mai clarific.ATENTIE la CE INSEAMNA SA FI ARADEAN si SUPORTER UTA-ist! Simpla declaratie(aici numa refer la dvs).nu tine de…cald! Din nou,
            HAIDE UTA!!!

            0
            0
          2. Asa, cult in cap Calin Si daca sunt din Arad dar trebuie să stau cu micuțul ca e bolnav? Sau daca sunt eu bolnav? Sau daca maine imi inmormantez …dar vreau totusi sa vad UTA?
            Sau daca suntem teoretic 30000 Si nu avem loc pe stadion? Sau daca… si sunt multe dar in prostia ta nu ai cum sa înțelegi…

            0
            0
    1. Asta este,in opinia mea, CEL MAI MARE PERICOL:SUPRA ESTIMAREA! Sa dea DOMNU’ sa batem cu 4-0! Totusi, sa nu uitam ca suntem la INCEPUT DE DRUM. Sa le luam pe rand….Primul lucru? Urmatorul meci,urmatoarea victorie. Si tot asa.
      HAIDE UTA!!!

      0
      0
  1. Aerul înălțimilor . Multi dintre jucători știu ce e asta ,alții vor învăța ! Meseria de vedeta apasă ,obligă,dar are și multe satisfacții..La anul pe timpul asta ,la Arad ,pe un stadion nou ,poate veni …..CFR Cluj !! Balint contra Petrescu . Alea emoții de prima clasa. !!

    0
    0
  2. Poate cel mai greu lucru pe care-l are de făcut Balint este să-și țină jucătorii concentrați, cu picioarele pe pământ, după cele două victorii. Dacă reușește asta, in mod normal, acasă, n-avem voie să pierdem puncte, indiferent de adversar. Alte 3 puncte la pușculiță și mergem la Ripi cu moralul la maxim. No, păi ei și pă mamele lor!!!

    0
    0
  3. HAI BAIETII , INCA O VICTORIE FRUMOASA !!! Astia de la Miercurea Ciuc , or sa vina in mod sigur sa se apere supraaglomerat pe doua linii si sa incerce sa inscrie pe contratac asa ca, multa atentie baietii !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA , V I C T O R I E !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button