UTA Arad

Problema medicală a lui Stancu și cea de adaptare pe post a lui Deta îl determină pe Balint să mai caute un fundaș stânga





După împrumutul lui Romario Moise de la Astra Giurgiu, Laszlo Balint susținea că UTA a pus campaniei de transferuri estivale. Totuși, lucrurile se pot schimba și asta pentru că antrenorul arădean și-a dat seama că nu este tocmai acoperit pe banda stângă a defensivei. Cum Bogdan Stancu a acuzat ceva probleme la gleznă în meciul cu Ripensia și încă nu este refăcut complet, teoretic, trebuia să-i vină rândul juniorului Rareș Deta. Însă acesta din urmă nu a arătat o formă prea bună în disputa de Cupă cu Lipova, nefiind, de altfel, un fundaș stânga de meserie, ci folosit acolo de Lunca Teuz Cermei în partea a doua a sezonului trecut.

Din actualul lot, doar Marius Tomozei ar mai putea evolua pe acea bandă, dar asta înseamnă că trebuie găsită o altă soluție viabilă în dreapta. În schimb, Balint nu-i consideră nici pe Șeroni, nici pe Melinte, variante de fundași de bandă. „Alin Șeroni era mai tânăr când a dat niște goluri la Poli, ca și fundaș stânga și, pe de altă parte, este un jucător cu profil defensiv. Ori noi, în special în fața echipelor cum e cea din Snagov, avem nevoie de jucători în flanc care să aducă  unaport consistent pe faza de construcție și pe momentul de posesie în jumătatea adversă,  cu aport ofensiv cu mingi venite din zonele laterale. Sunt chestii pe care le antrenăm, sunt niște principii prezente în fiecare zi, în fiecare antrenament pe care îl facem, sper să se vadă și la meciul de sâmbătă. Iar Melinte este în aceeași situație, adică un jucător cu profil defensiv și, până la urmă, este extrem de important să avem și siguranță defensivă. Organizarea este foarte importantă pentru noi, pe ambele momente ale jocului. Încercăm să avem un echilibru defensiv care să ne permită anularea riscurilor și atunci vreau ca, dintre cei trei jucători cu experiență, doi să fie pe teren pe posturile lor și să fie primii care organizează echipa. Așadar, nu vă pot ascunde că sunt discuții pentru încă un fundaș stânga, din păcate este destul de târziu. În acest sens, am și încercat să urmăresc și echipa de juniori de la Academia UTA, să vedem.  Este cumva ultima sută de metri a perioadei de transferuri și, o spun din nou, nu vreau să aduc jucători doar de dragul de a aduce. În cazul în care mai luăm pe cineva, trebuie să fie jucători de valoare. Indiferent că este vorba despre un under sau un senior. Ați văzut că am încercat să aducem jucători care să ridice din punct de vedere valoric nivelul echipei și să vină și cu acel plus în ceea ce privește experiența și spiritul din vestiar. Și mă refer la ultimele achiziții Romario Moise și Alex Ioniță. Sunt doi jucători care deja și-au pus amprenta pe ce înseamnă acest spirit în vestiar încearcă tot timpul să-i încurajeze și pe jucătorii tineri”, a punctat antrenorul arădenilor.

Rămâne de văzut dacă Stancu va fi pe teren sâmbătă, deși Balint susține că fotbalistul și-a dat disponibilitatea să evolueze în orice condiții. „Stancu s-a antrenat prima oară astăzi, în această săptămână. Din păcate, se pare că problema lui medicală a fost mai gravă decât s-a estimat la început, dar am avut o discuție cu el și chiar mă bucur foarte mult că e dispus să strângă din dinți și să se joace sâmbătă. Așa a făcut-o și la meciul cu Ripensia, sper din tot sufletul să ducă mai bine partida decât a dus-o la meci cu Ripensia. Repet, avem nevoie de aportul fundașilor laterali pe acest atac pozițional, trebuie să împingem jocul în flanc și, pe de altă parte, la acest moment nu prea există soluții. În cazul în care Stancu nu va putea să joace sau nu va putea să ducă tot meciul va trebui să facem să facem ceva improvizații, la fel cum a făcut-o și la Lipova. După ce a ieșit Deta, l-am dus pe Tomozei în stânga, iar după eliminarea lui Ivan l-am traspe Bustea fundaș stânga. A fost o chestie de moment pentru că efectiv la cum arăta echipa era foarte greu să găsim o soluție viabilă pentru postul de fundaș stânga la acel meci”, a adăugat „principalul” utist.

Întrebat dacă până pe 2 septembrie e posibil ca UTA să mai și cedeze fotbaliști, poate unul-doi juniori care să evolueze constant în eșalonul trei, Laszlo Balint a adăugat: „Nu neapărat că am vrut eu să renunț la cineva, dar au fost câțiva jucători care au vrut să plece. Ivan a avut posibilitatea, încă mai este în picioare posibilitatea de a merge împrumut Liga 3-a, dar chiar astăzi am avut o discuție cu el și i-am spus că, din punctul meu de vedere, el are calitățile necesare să ajute această echipă mai departe. Depinde foarte mult de el, de modul în care se comportă, de modul în care se pregătește și de modul în care va înțelege că trebuie să-și dezvolte acea mentalitate de jucător care să își dorească mai mult. În primul rând, de la el, individual și în al doilea rând de la colectiv”.

După despărțirea de Ionuț Gavrilă, pe banda stângă a defensivei la UTA Under 19 evoluează constant Cătălin Mohaci, un fotbalist, care – cel puțin deocamdată – nu pare călit pentru bătăliile ligii secunde.

11 comentarii

  1. Asa se intampla cand nu apreciezi ceea ce ai in propria ograda. Ionut Gavrila este un fundas stanga foarte bun. A fost in curtea UT-ei. Cine-i vinovat ca a fost pierdut in favoarea altei echipe de liga a ÌI a ? Doar intreb….

    0
    0
    1. A fost pierdut din cauza k si-a depus memoriu pt neplata salariului!!!!! Atunci cn ii vinovat?? Nu conducerea paciiii in frunte cu gradinariu

      0
      0
      1. Dacă era bun era platit si pastrat…dar tocmai că era slab a plecat. Unde joacă acum ?

        0
        0
      2. Odata ce este component al lotului Romaniei U18 nu poate fi un jucator slab. Imi amintesc cum in urma cu vreo doua saptamani in urma a marcat toate cele 4 goluri ale UT-ei intr-un meci de campionat al juniorilor, meci castigat de UTA cu 4-0 , sub privirile antrenorului Balint.

        0
        0
      3. vorbesti de alt gavrila, care este mijlocas, si a marcat 3 goluri, intr-un meci de 7-0, contra unei echipe care dupa sase etape are linia de clasament 1 1 4, golaveraj negativ 7-22

        0
        0
      4. Nu cred sa fi avut un salariu care sa nu poata fi platit la timp. Probabil vreo 3-4 sute de lei lunar.

        0
        0
      1. Pai daca nu gresesc Costin este titular la Voluntari, iar Stahl si Copaci joaca pentru Astra Giurgiu. Ambele echipe din prima liga.

        0
        0
      2. sa-i vedem si la anu cand nu mai sunt eligibili pentru regula U21. le doresc numai bine, a nu se intelege altceva… costin pare sa confirme cu 434 minute in sase meciuri. stahl are 108 minute in trei meciuri. copaci nici nu apare la astra momentan. datele sunt luate de pe transfer market.

        0
        0
      3. Asa este,dar sa nu uiti regula impusa..altfel erau….Totusi unicul pe care il regret,ar fi Costin….

        0
        0
  2. Haideti sa nu mai dezgropam mortii…La Ripensia s-a abordat meciul la asteptare,functional doar in prima repriza…Fara dubii,total gresit….Era normal sa intri cu psihic bun la 0:1….
    Doar ca in repriza a 2-a s-au creat efectiv bulevarde in benzi si mijlocul s-a retras,pierzand total posesia..Melinte parca iesise din sistem si Hrezdac nu isi intelegea rostul….Pana la gol si egalare am stat in linii comprimate,urcate,apoi mijocul s-a rupt total…
    Cu stima si maxim respect,a gresit Balint!Pe tabla de sah,a fost mai bun Pelici! Exact arma noastra,pe contraatac si viteza,ne-au prins…Mai trebuie multe chestii reglate,in primul rand dublaje si replieri rapide….Da ce portar aveeeem….Betonati-i contractul urgent lui Iacob!Neaparat!
    Aratam deosebit de bine!Si asta ma bucura enorm!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button