UTA Arad

Balint ține cu picioarele pe pământ mediul utist: „Să implementezi niște principii și o anume mentalitate într-un grup de 24-25 de jucători nu este deloc ușor”





UTA a căzut de pe un cal alb pe finalul partidei de la Timișoara. După trei succese consecutive cu 3-0, a venit eșecul (1-2) cu Ripensia, iar suporterii au realizat că lucrurile nu sunt chiar atât de simple și sigure în drumul spre Liga 1.

Chiar și Laszlo Balint a atras din nou atenția asupra dificultăților pe care, cel puțin deocamdată, echipa sa le întâmpină. „Chiar am făcut o comparație în fața jucătorilor și le-am spus așa: dacă noi am fi fost un boxer în meciul cu Ripensia am fi primit multe lovituri. Dar, este o lecție, nu am trecut ușor peste ceea ce s-a întâmplat la meciul de la Timișoara. Am făcut analizele de rigoare, inclusiv după meciul cu Lipova și am încercat să tragem concluziile cu scopul de a învăța din toate aceste experiențe mai puțin plăcute. Spun asta pentru că și cu Lipova, chiar dacă ne-am atins obiectivul final  și am câștigat fără gol primit împotriva unui adversar deloc comod, au fost destul de multe lucruri în ceea ce privește jocul care nu m-au mulțumit. Nu mi-a plăcut cum am arătat în momentul în care am avut mingea, pentru că mi-aș fi dorit mai multă personalitate, dar și o mai mare implicare în joc de la câțiva fotbaliști. Bineînțeles că, după o analiză făcută la rece, identificăm și niște cauze obiective pentru toate aceste probleme, dar nu trebuie să ne căutăm scuze, noi trebuie să găsim întotdeauna soluții”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

Gyuszi Balint a vorbit în detaliu despre intențiile sale tactice, dar și legate de formarea grupului. „Am încercat și zilele acestea să lucrăm pe momentul de posesie, să lucrăm pe ceea ce înseamnă atac pozițional pentru că, trebuie să o repet, sâmbătă avem nevoie de un atac pozițional consistent. Avem nevoie de mobilitate în compartimentul ofensiv, dar și de tupeu și personalitate în treimea adversă unde sper să ajungem cât mai des și să punem adversarul sub presiune. Una peste alta, suntem cumva la început de drum. Totuși, trebuie să ne gândim că UTA a înregimentat în această vară destul de mulți jucători și, nu neapărat că au nevoie de adaptare, dar ca să implementez niște principii și să construiești o mentalitate într-un grup de 24-25 de jucători nu este deloc ușor. Eu mi-am asumat acest proces de reconstrucție atât în ceea ce privește partea sportivă, cât mai ales în ceea ce privește acest spirit pe care mi-l doresc foarte puternic în vestiar. Bineînțeles că nu suntem încă la nivelul pe care pe care ni-l dorim, pe care ni-l propunem, dar fiecare meci înseamnă o nouă provocare pentru noi indiferent de adversar. Știu că poate vi se pare ciudat că legat de meciul ăsta cu Snagov, echipa de pe ultimul loc cu cea mai slabă defensivă dacă nu mă înșel, am spus că vom avea o misiune destul de dificilă. Dar, susținem asta tocmai pentru că știm că trebuie să ne impunem jocul și vrem să facem treaba asta de la bun început. Cu spirit, cu atitudine foarte bună și cu realizări în ceea ce privește partea tehnico-tactică. Dar, am încredere foarte mare în grup, am încredere foarte mare în toți jucătorii atât din punct de vedere individual, cât și din punct de vedere colectiv. În plus, sunt convins că o să creștem. Fiecare meci trebuie să fie pentru noi un capitol pe care să îl parcurgem cu maturitate și, pas cu pas, să încercăm să ne dezvoltăm și bineînțeles să acumulăm puncte în clasament”, a adăugat tânărul tehnician al „Bătrânei Doamne”.

Arădenii își doresc un parcurs cât mai lung și în Cupa României. „Știm că se face împerecherea pentru următorul tur ținând cont de criteriul geografic, așa că sunt sunt patru-cinci variante, inclusiv ASU Poli. Dar, nu ne gândim la meciul de Cupă, pentru că până atunci avem de trecut două meciuri foarte foarte importante pentru noi, cu puncte importante puse în joc. Este esențial să trecem cu bine peste peste acest hop de sâmbătă, iar pentru mine, ca antrenor, este important să câștigăm, dar și maniera în care o facem. Aștepta altceva de la echipa mea, aștept reacție și atitudine și o interpretare corectă a principiilor tactice pe care le am și încerc să le transmit și echipei mele”, a încheiat Balint.

Patru partide câștigat și una pierdută e bilanțul Campioanei Provinciei în debutul acestei stagiuni, cu un golaveraj de 11-2.

2 comentarii

  1. Sper sa ajungem sa jucam in fiecare meci ca in cea din prima etapa contra Calarasiului, cand toti fanii UTA-ei au ramas cu gura cascata cat de bine joaca echipa. Am cam pierdut din acel ritm, posesie, idei, ambitie, ocazii de poarta. Daca UTA ar juca in acea maniera etapa de etapa nu am absolut nici un dubiu ca am promova in acest sezon. Mult succes Balint!

    0
    0
  2. Una e să vrei si alta să poți..la mijloc acolo e buba , poate Romario Moise va mai aduce un pic de echilibru, degeaba ai atacanti buni dacă nu poti inscrie din atacuri pozitionale, ci tot pe contre. Balint de aia a zis ca va fi greu, cu o echipa care se va baricada pe trei linii va fi greu. Eu as fi multumit si cu 1-0 dar sa luam 3 puncte! La timișoara am aratat rau de tot, nu cred că avem sanse reale la promovare cu Melinte sau Hrezdac două mâini moarte!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button