Pariuri sportive, gaming și casino

Strategie riscantă la pariuri live pe tenis – Merită jucată?





Nicio strategie la pariuri sportive nu are succes garantat sută la sută, dar unele sunt mai eficiente decât altele. Totuși, atunci când alege o strategie, pariorul nu se ghidează neapărat după cât este de profitabilă, cât mai ales după cât de simplu este ea de aplicat. 

Logic, strategia Easy Money e cea mai folosită. Este destul de mult spus „strategie”, pentru că ea presupune mizarea întregului buget pe un singur pariu, adică încălcarea oricărui principiu de management al banilor. Adică eșecul, într-un final. Adică explicația pentru care majoritatea pariorilor pierd bani în loc să câștige. Gata cu „adică”!

În topul strategiilor populare este și „Martingale”, un sistem de pariere foarte ușor de înțeles chiar și de cei care nu sunt familiarizați cu pariurile sportive. Concret, miza este dublată după fiecare pariu necâștigător. Cota recomandată pentru această strategie este minim 2.00, dar profitul este cu adevărat motivant dacă se pariază pe cote de 3.00. Partea bună este că, la un moment dat, câștigi. Cu cât acel moment este mai îndepărtat, cu atât câștigul este mai mare. Totul e să nu fie atât de îndepărtat încât să nu mai ajungi la el, adică să îți epuizezi bugetul.

Un exemplu pe Liga I

Se poate aplica „Martingale” pe egaluri în Liga I. Iată rezultatele înregistrate în primele 4 etape în sezonul 2019-2020:

Etapa 1: X, X, X, 1, 1, X, 1

Etapa 2: 2, 2, 1, 2, 1, 2, X

Etapa 3: 1, 2, X, 1, 1, 1, 2

Etapa 4: 1, X, 2, 1, X, X, 1

Totul este ok până la meciul 6 din prima etapă. Dacă luăm în considerare o miză inițială de 2 lei și cotă 3.00 pentru egal (deși în general e mai mare), până la ultimul meci din prima rundă avem șase pariuri pe șase meciuri.

Pariul 1: X – câștigat, profit 4 lei

Pariul 2: X – câștigat, profit 4 lei

Pariul 3: X – câștigat, profit 4 lei – profit total 12 lei

Pariul 4: 1 – pierdut, 2 lei pierduți, mărim miza la 4 lei

Pariul 5: 1 – pierdut, 6 lei pierduți în total, mărim miza la 8 lei

Pariul 6: X – câștigat, profit 8 x 3 – (8 + 6) = 10 lei

Profit total = 12 + 10 = 22 de lei

Problema este că între pariul numărul 6 și următorul pariu câștigător (pe meciul 7) sunt 8 pariuri necâștigătoare. Cheltuielile implicate:

Pariul 1 – miză 2 lei, pierdere 2 lei

Pariul 2 – miză 4 lei, pierdere totală 6 lei

Pariul 3 – miză 8 lei, pierdere totală 14 lei

Pariul 4 – miză 16 lei, pierdere totală 22 de lei

Pariul 5 – miză 32 de lei, pierdere totală 54 de lei

Pariul 6 – miză 64 de lei, pierdere totală 118 lei

Pariul 7 – miză 128 de lei, pierdere totală 246 de lei

Pariul 8 – miză 256 de lei, pierdere totală 502

Așadar, pentru a ajunge la următorul pariul câștigător și a trece din nou pe profit, ar fi trebuit să ai buget 502 lei + 512 lei (miza pentru pariul 9), în total 1014 lei.

Pariuri live, pe tenis

LONDON – JULY 06: Rafael Nadal of Spain plays a forehand during the men’s singles Final match against Roger Federer of Switzerland on day thirteen of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 6, 2008 in London, England. (Photo by Lewis Whyld-Pool/Getty Images)

Am recurs la acest exemplu ca să înțelegi bine, în caz că nu erai familiarizat cu această strategie. Nu e obligatoriu să o folosești pe fotbal sau pe pariuri pre-meci. Este și o strategie pentru pariurile live care poate fi aplicată pe jocuri de tenis.

Ideea este să mizezi pe outsider în pariul „cine câștigă primul punct de game”. De obicei, are cota mai mare jucătorul care se află la primire. Nu poți lăsa totul la voia întâmplării, pentru că ai văzut: o serie de 8 pariuri câștigătoare (sau chiar mai mică) înseamnă faliment. Cei care folosesc această strategie destul de riscantă aleg doar meciuri din competițiile masculine, pentru că sunt cote mai bune, și joacă împotriva favoriților care nu au serviciul foarte puternic. Dacă cel aflat la recepție reușește să returneze mingea bine, cu tărie și precizie, punctul este în joc.

Sunt site-uri care prezintă statistici complete ale jucătorilor, deci și procentajul de ași. Meciurile favoriților cu cele mai mici procentaje de ași sunt tocmai bune pentru „Martingale” pe tenis live.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button