Crisul Chisineu-CrișNational Sebis

E derby pe Crișul Alb! Șomcherechi: „Principala armă, forța grupului” v.s. Abrudean: „Maximă seriozitate pentru 3 puncte foarte importante”


Urmează runda a cincea în C4 și al patrulea derby arădean, al doilea atât pentru Național Sebiș, cât și pentru Crișul Chișineu Criș. Deznodămintele sunt simplu de reamintit pentru simplu fapt că absolut toate încleștările între formațiile din județul nostru s-au încheiat nedecis:  1-1. Mai mult, ambele combatante de sâmbătă, de pe arena „Crișana” vin după succese în oglindă (primele ale stagiunii), cu 3-1.

Sebișenii au plecat cu toate punctele de la poalele Cetății devene după o prestație solidă în special în partea secundă. În cătarea puștii intră acum cealaltă formație arădeană de Liga 3-a de pe Crișul Alb, una ceva mai experimentată. „Pregătim cu atenție acest nou derby județean, cred că ne așteaptă un examen dificil. Poate că, în acest moment, Crișul este cea mai în formă echipă arădeană. Noi venim după o serie de două meciuri bune și ne-am dori un nou joc la finalul căruia să ne bucurăm și să mai uităm de problemele pe care, din păcate, încă le avem. Cu tot efortul care ni s-a spus că se va face, încă nu avem o veste bună. Dar, cu toate aceste neajunsuri, muncim zilnic să ne îmbunătățim jocul, să corectăm erorile făcute la meciurile din urmă și să  ne adaptăm la caracteristicile adversarului pe care îl vom întâlni sâmbătă. Am studiat jocul Crișului chiar și pe video, au jucători foarte valoroși care știu să facă diferența. Chiar dacă noi am câștigat acel amical din vară împotriva lor, acum este altceva, se joacă pe puncte și datele problemei sunt altele, și-au mai adus jucători valoroși. Și noi ne-am mai întărit între timp, avem și o bancă de rezerve bunicică, per ansamblu antrenez un lot restrâns de băieți tineri dar talentați și dornici de afirmare și aș vrea să cred că stăm mai bine fizic, comparând și cu faptul că adversarul de sâmbătă a avut meciuri foarte grele, plus meciul de Cupă cu UTA în săptămâna recent încheiată. Este posibil ca aceste partide să-i fi epuizat puțin mai mult, iar refacerea ar putea fi mai anevoioasă. În plus, știm că au și câteva probleme medicale, pe care – probabil – nu le vor rezolva  sută la sută până la meciul cu noi”, a punctat Dănuț Șomcherechi, antrenorul Naționalului.

Succesul cu 3-1 al Crișului a venit în fața unei echipe bune ale seriei (Viitorul Dăești), ce era neînvinsă până etapa trecută. „Se întâlnesc două formații cu un moral bun, care vor dori să câștige din nou. Poate că lumea ne consideră favoriți pentru că avem o echipă ceva mai experimentată și mai legată decât cei de la Sebiș, dar asta nu trebuie să ne adoarmă simțurile, dimpotrivă. Le tot spun băieților că vom avea în față o echipă tânără, dornică de afirmare, cu jucători care aleargă din primul până în ultimul minut, care nu au nimic de pierdut. Au și un antrenor preocupat, atent la toate detaliile, așadar tratăm cu maximă seriozitate acest derby. Sper să câștigăm, căci punctele sunt foarte importante pentru ceea ce urmează în continuare”, a menționat și Adi Abrudean.

Concluzia îi aparține tot tehnicianului echipei gazdă, care face din nou apel la susținătorii echipei sale. „Sper să vină cât mai mulți sebișeni la meci, să se bucure că încă văd fotbal de Liga 3-a și să ne ajute să fim 12. Cu atât mai mult cu cât, din ce am citit, Naționalul nu a reușit să învingă Crișul într-un meci oficial de la promovarea acestei echipe, doar în amicale, iar în toamna trecută a suferit o înfrângere usturătoare, cu 4-0, la Criș. Repet, mă bucur mult că avem un vestiar unit, care reacționează bine la mobilizare. Am dovedit-o la Deva, băieții sunt foarte determinați și vor să dea totul din ei pentru a face din nou o figură frumoasă și în această etapă. Arma principală pe care o vom folosi sâmbătă este forța grupului”, a încheiat Șomcherechi.

Deși și-au reluat alergările, Suslak și Pavel nu vor fi utilizați de Adi Abrudean, în timp ce Modan e incert. La sebișeni, Hadăr e în continuare indisponibil după fractura de piramidă nazală suferită la unul dintre antrenamente. Rămâne de văzut dacă vom asista și la un duel al fraților Codrea, Marian fiind anunțat titular la Crișul, în timp ce mai tânărul Mario e mai degrabă rezervă la Sebiș.

Formații probabile:

Sebiș: Moroz – Pop, Forisz, Bărbuți, Cornea – Musea – Susan, Bandula, Chiș-Toie, Cl. Vereș – Balha.

Crișul: Zamfir – Sabău, Calvin, Blănaru – Clej, Mărmăneanu, Ember, Piț – Roșu, M. Codrea, Mateucă.

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș) – Bogdan Vasile (Sibiu), Emeric Tocai (Alma – Sibiu)

Observatori FRF: Ciprian Trancă și Florin Mierea (ambii din Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button