Șoimii Lipova

Concluzia lui Sabău după semieșecul Lipovei cu Deva: „Îmi iau gândul de la locul 1 și vreau să fac o reconstrucție corectă a echipei” + FOTO





Șoimii Lipova mai lasă pe drum două puncte într-un debut de sezon poticnit, cu dificultăți neașteptate la cum a decurs perioada de transferuri și cea de pregătire din vară. Înainte de toate, „alb-albaștrii” sunt foarte zgârciți cu golurile, deși ocazii au fost în toate partidele, inclusiv în cea de astăzi, cu LPS Deva. Însă, la fel de adevărat, este că disputa a fost marcată de o gravă greșeală de arbitraj, respectiv neacordarea unui penalty ce ar fi putut aduce al doilea succes stagional pentru lipovani. Apoi, a mai fost și bara lovită de Banyoi în prelungirile partidei, așa că remiza dezamăgirea a fost mare în tabăra lipovană.

La finalul disputei, Flavius Sabău a vorbit din nou de unele lipsuri pe care le are în echipă, dar nu s-a mai referit neapărat la un atacant, motivându-și și schimbarea efectuată la pauză, cu Bercu trecut pe bancă și Filimon fundaș central în locul acestuia. „În prima repriză nu am fost periculoși în ultima treime și de aceea am schimbat la pauză. De când am început pregătirea, am observat că am nevoie de un fundaș central de picior stâng pentru construcție. Când construiești foarte mult ești nevoit să începi cu fundașul central și e foarte importantă calitatea paselor pe care acesta le dă. Filimon este singurul jucător care putea juca acolo și au venit multe pase de la el. S-a văzut diferența, am dat gol, au fost multe ocazii: trei situații în fața porții, două bare, un penalty refuzat, și s-a terminat 1-1. Eu îmi iau gândul de la locul 1 și vreau să fac o reconstrucție corectă a echipei, pe modelul de joc pe care-l vreau eu. Sunt importante sistemul și viziunea pe care vreau să le implementez, fără să ne gândim la rezultat, ci doar la joc. Vreau să reconstruiesc echipa pe modelul de anul trecut când am avut toate piesele, am avut tot ce ne-a trebuit ca să dezvoltăm fotbalul care l-am produs. Acum ne lipsesc 2-3 piese, pornind de la fundașul central de picior stâng”, a explicat tânărul antrenor al Lipovei.

Surprinzător, LPS Cetate Deva s-a prezentat la Pîncota fără doi dintre titularii primelor etape, iar antrenorul Ștefan Nanu a și explicat de ce: „Am reziliat contractele cu Dina și Cârstea pentru că au avut la meciurile de acasă o atitudine indolentă, iar în locul lor au jucat astăzi Pașcu și Preda. Avem o echipă tânără, majoritatea de 2000 șo 2001, mulți debutanți la Liga 3-a. I-am adunat cu două săptămâni înainte de începerea campionatului, fără cantonament, fără nimic. Astăzi am jucat cu Lipova, o echipă bună, cu jucători de calitate, cu experiență la acest nivel. Noi avem timp și răbdare, obiectivul nostru este doar menținerea în Liga a treia. Ne vom mai întări în iarnă cu trei-patru jucători de valoare care să ajute acești copii să crească. Până atunci ne dorim să nu mai pierdem puncte acasă”.

 

După primele 5 runde, Lipova și Deva sunt la egalitate de puncte (5), iar weekendul viitor vor încerca să-și îmbunătățească „zestrea”: „șoimii”, vineri, la Chișineu Criș, iar LPS-ul, acasă, cu Gilortul.

Galerie foto Șoimii Lipova – Cetate Deva

7 comentarii

  1. D-le Sabau, v-am criticat anul trecut pt sansa care ati avut-o, de a evolua in liga-2-a, dar, care ati irosit-o. Se zice ca, odata in viata ai sansa de a creste. Un sfat, schimbati-va mentalitatea, adoptati o mentalitate nemteasca, pentru ca, jucatorii sunt blazati si cu moralul la pamant, dupa ratarea obiectivului, liga a 2a. Asa ca, trebuie o schimbare radicala.

    0
    0
    1. Stai calm că nu sa vrut promovarea,iar ce spune acum antrenorul că și-a luat gândul de la promovare sunt vorbe în vânt,nu are obiectiv promovarea.

      0
      0
      1. Dar se putea sustine echipa in liga doua te intreb eu ? Hai Cosmine raspunde daca tot stii atatea . Ca se pare ca sunt bugete de peste 1 milion de euro la liga doua . Se putea ????? Usor cu afirmatiile ca daca isi dau unii drumul la gura ii cam fac pe unii de ras .

        0
        0
      2. Nu trebuie sa aibe obiectiv promovarea, dar pot avea obiectiv locul1 , iar dacă l-ar obtine ar forța mâna autoritatilor

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button