Crisul Chisineu-CrișȘoimii LipovazTOP ARTICOLE

Crișul, peste Lipova după aproape trei ani de zile! Abrudean: „M-a interesat doar rezultatul!” v.s. Sabău: „E puțin frustrant, dar continuăm să credem în noi”





Oaspeții rămân fără victorie în derby-urile județene arădene în Liga 3-a și au trecut cinci dintre acestea în stagiunea 2019-2020. Crișul Chișineu Criș și-a valorificat avantajul terenului propriu în fața celor de la Șoimii Lipova și, cel puțin pentru moment, mai alungă din norii ce se adunaseră după eșecul de la Sebiș. Automat, însă, cartoful fierbinte se află în mâinile trupei lui Flavius Sabău, care rămâne la cota 5 puncte din 18 posibile și e pe loc retrogradabil la această oră.

Abrudean: „Ne puteam impune doar prin disciplină tactică și dăruire maximă”

Adrian Abrudean a avut atuul experienței în fața fostului său colaborator pe banca Ineului și Sebișului și câștigat în primul rând tactic duelul cu acesta. După ce a trecut în avantaj destul de repede, după execuția de adevărat atacant a fundașului Sergiu Sabău, Crișul s-a apărat cu tot efectivul, a blocat aproape toate spațiile spre buturile lui Pașcalău și și-a atins scopul, punctele ce întrerup semi-criza. „Eram siguri că vom avea o partidă dificilă, în fața unei echipe Lipova ce joacă un fotbal bun, combinativ, dar pe mine m-a interesat doar rezultatul. Le-am spus toată săptămâna băieților că pentru noi contează doar cele trei puncte, mai puțin  esteticul. Îi felicit pe jucători mei pentru că au interpretat foarte bine singura partitură prin care ne puteam impune astăzi,  adică prin disciplină tactică și dăruire maximă. Aceste lucruri ne-au lipsit la Sebiș, sper să avem constanță de acum încolo, pentru că echipa a dovedit că are potențial, doar că am suferit în anumite momente din cauza unor probleme de ordin mental. Una peste alta, este o victorie meritată, muncită, ocazii am avut și noi și ei. Scorul e echitabil pentru că în fotbal câștigă mereu echipa ce marchează un gol mai mult decât adversarul. Cu toate că adversarii au avut o posesie mai bună. Îi felicit și pe cei de la Lipova, le doresc mult succes, este un club serios, la care se lucrează bine. Bineînțeles, îi doresc multă baftă și prietenului meu Flavius Sabău, iar noi trebuie să muncim foarte mult. Sper să mai recuperăm din jucătorii accidentați și să continuăm jocurile cu rezultate bune, începând chiar cu primul, cel de la Târgu Cărbușești, unde mergem să câștigăm”, a remarcat „Știli”.

Crișul a început partida cu Lipova cu patru juniori și toți s-au achitat excelent de sarcini. Mai mult, Sergiu Sabău a înscris și golul ce a decis câștigătoarea. „Mă bucur că stăm bine la acest capitol, noi îi ajutăm pe ei să crească, ei ne ajută pe noi cu evoluții bune. Doi-trei dintre ei sunt tineri de mare perspectivă ai echipei UTA și sper să facă pasul spre echipa mare chiar din vara viitoare. Obiectivul nostru rămâne o clasare în primele șase echipe ale seriei, realizabil cred eu. Am avut în debut partide foarte grele, este o serie echilibrată, depinde de cum ne vom prezenta la fiecare meci de acum înainte”, a mai spus antrenorul celor de la Crișul.

Sabău:Dacă eram fotbalist, sincer mi-aș fi dorit să fiu în echipa Lipovei astăzi”

Dacă formația de pe Crișul Alb a sărbătorit cu mare fast primul succes după trei ani de zile (precedentul datează de pe 15 octombrie 2016, în Liga a 4-a, 1-0 – gol Modan) într-un meci oficial cu Lipova, în tabăra „șoimilor” amărăciunea e mare. „E puțin frustrant pentru noi că ne dominăm adversarii, avem posesie și ocazii, dar nu marcăm. Adversarii ne surprind cu mingi lungi sau la faze fixe și așa trec punctele pe lângă noi. Dacă eram fotbalist, sincer mi-aș fi dorit să fiu în echipa Lipovei astăzi. Chiar dacă am pierdut, fotbalul înseamnă să ai posesie, să domini și să-ți impui jocul, nu să joci la distrugere și cu mingi lungi. Până la urmă, nu avem ce face, trebuie să continuăm să credem în noi. Nu sunt îngrijorat de poziția în clasament, nu m-am uitat nici anul trecut când eram pe primul loc, nu mă uit nici acum când suntem acolo jos. Eu sunt preocupat de joc pentru că el ne va aduce rezultate mai repede sau mai târziu. Azi și iarba a fost peste gleznă, sigur că am pasat mai greu și nu ne-am putut face jocul, dar, cum am mai zis, azi aș fi preferat să fiu în echipa Lipovei dacă eram fotbalist. Crișul a jucat doar la rezultat azi, fotbalul a fost pe planul doi pentru ei azi”, susține Flavius Sabău.

Șoimii Lipova are cele mai puține goluri marcate după 6 etape (3), iar atacanții încă nu și-au trecut în cont nicio reușită. A marcat Istrate din penalty la Cermei, dar fostul băcăuan e mai degrabă un mijlocaș ofensiv, utilizat deseori și în avanposturi de lipovani. „Într-adevăr, nu ne gândeam că după șase etape atacanții nu vor reuși să marcheze deloc, iar acum s-a acumulat o presiune ce se va menține până vor da goluri. Eu cred, însă, că este o presiune inutilă. Semnale sunt, la antrenamente ne descurcăm tot mai bine cu fazele de atac și oricum ne vom concentra pe fotbalul  ofensiv, mai ales că nu mai avem obiectiv de clasament”, a încheiat tehnicianul Lipovei.

16 comentarii

  1. De 2 ani tot cu posesie ne pacalesti si tu nu ai nici un rezultat,ce posesie vrei tu cand ai fost la 9 puncte de Resita si ai pierdut locul 1.
    Acuma vi sa spui ca ii iarba mare si nu ai putut sa iti faci jocul de ,,posesie” pe care ii omori pe toti dar tu nu bati pe nimeni.mai ne pacalesti mult domnule antrenor de posesie?

    0
    0
    1. Ovi ai fost ieri la joc ? As vrea sa fi sincer si sa spui ti-a placut jocul Crisului ? Sunt deacord si ei si Lipova si-au dorit 3 pct . Dar ca joc Crisul a fost penibila . Nimic de la Dumnezeu dar nimic . Eu cred ca pentru comunitatea noastra din Lipova locul 2 de anul trecut inseamna enorm de mult inseamna ca se lucreaza corect . Exact cum spune d-nul Bulza orice meci in liga 3 este prilej de sarbatoare pentru oricare dintre echipele din Arad . Din pacate Lipova nu si-ar fi permis sa tina echipa in liga 2. Orasul nu are capacitate financiara si nici nu era ok sa ai echipa orasului in liga 2 si sa joci in alta parte . Iar eu ca spectator si sustinator al echipei Lipova da prefer sa vad o echipa care vrea sa faca ceva care se deosebeste de ceilalti prin ceva si acel ceva este posesia . Vor veni si victoriile . Dar apropo anul trecut nu cred ca am citit ceva scris de tn in primele 25 de etape cat echipa a fost pe primul loc, vreun cuvant de felicitare sau de incurajare . Acum te intreb de ce iti dai cu parerea ?

      0
      0
  2. Acum 1 an, pe vrea asta, titulari la Lipova erau Calvin, Vasiu, Sg. Popa, Poiana si Trabalka. In turul sezonului trecut Poiana mi s-a cel mai bun jucator din serie (alaturi de resiteanul Saulescu si Pacurar, de la Cugir). Cind pierzi atit de multi jucatori titulari, performanta echipei scade. Pe de alta parte, problema golurilor luate la faze fixe a existat si anul trecut.
    Sincer sa fiu, e pacat ca se stie deja cine va promova din aceasta serie. Va fi un sezon fara istoric, nici nu ai chef sa mai vezi un meci cind stii ca se joaca cam degeaba, fara o miza deosebita. De pilda, nici Crisul, nici Lipova nu vor promova, dar nici nu vor avea probleme cu retrogradarea.

    0
    0
    1. Fotbalul, la care visează Sabău, n are ce cauta la lig3, din pacate.
      Așa că, continuă să visezi…poate te trezesti in lig4, de la atâta posesie.

      0
      0
      1. asa este, de ce sa vedem la liga 3 fotbal ca la televizor de marti pana joi? vrem turca si bufa-bufa, ne intereseaza doar scoruirle pentru pariuri si sa treaca timpul …

        0
        0
      2. Ai ,,dreptate” anonime . De asta el nu vrea sa ramana precum nickul tau ,,anonim”. Te pomenesti ca iti place jocul crisului de ieri . De asta este fotbalul unde e, de asta ne scot astia de peste tot din cupele europene ca batem fasolea . De asta ne fac noua cupa noastra sa joace in ea cei care gandesc ca tine . Jucati voi fotbal . Da in ea vezi ce va fi . S-au cum spune unul care se tine mare antrenor ,,fa si tu ceva ” . Dar el nu stie sa-i spuna ce .

        0
        0
        1. La cine te referi Clau, la marele antrenor Ion Stoica care nu a jucat fotbal nici unde si nu a facut nici o scoala de antrenori nu are nici o pregatire iar cand a fost intrebat de un parinte de ce nu joaca echipa nimic raspunsul lui a fost ,, sa vad cine are CURAJUL sa ma dea afara

          0
          0
          1. Ce treaba are Stoica aici ? Lumea nici nu stie cine-i Stoica . Te trezesti tu Nicule asa sa tastezi .

            0
            0
    2. Lipova va avea probleme serioase cu retrogradarea, cred ca e cea mai slabă echipă dintre aradene

      0
      0
      1. Stim asta e visul tau . Stai linistit ca nu va fi asa . Stim esti mare fan Cris dar esti plin de ura la adresa Lipovei . Sa fi tu ala care tot comenta vineri la meci cu fular la gat si panza de paianjen la urechii ?

        0
        0
        1. Nu îmi doresc să retrogradeze nici una dintre arădene, nu trebuie sa te supere o opinie, care până la urmă este doar o părere personală! Să dea Dumnezeu să nu am dreptate, dar dacă pică 5 echipe, cel puțin una din Arad va fi acolo, iar clasamentul actual îmi dă deocamdată dreptate că Lipova e cea mai slabă din județ.

          0
          0
          1. Mai respira mai trage aer in piept si nu te minti singur . La cum a jucat crisul vineri da-mi voie sa cred ca vor fi jos anul asta . Cel mai urat stil de joc il aveti voi . Si pacat ca aveti jucatori . Dar gandirea antrenorului lasa mult de gandit . Ce jucati voi este disperare nu fotbal .

            0
            0
  3. Spun fapte reale care se intampla la Lipova. Daca un asa zis antrenor la copii poate sa spuna asa ceva este o problema si nu trebuie sa-ti cer tie voie ce sa scriu d-nul Clau , sau trebuie sa-ti cerem tie voie?

    0
    0
    1. Poti dovedi ceea ce spui Nicule sau doar spui basme de adormit copii ? Dar in ceea ce s-a scris aici eu gasesc declaratiile lui Abrudan si Sabau iar tu scrii de cu totul alt subiect care nu are nici o treaba cu restul .

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button