Șoimii Lipova

Căpitanul Lipovei pune tunurile pe invincibila Fortuna: „Trebuie să piardă și ei la un moment dat, doar să nu ne mai jucăm cu ocaziile”





Două echipe și-au menținut invincibilitatea în acest sezon al Ligii 3-a, iar una sosește vineri, în Podgoria arădeană, pentru a întâlni o vicecampioană aflată în criză de rezultate. De altfel și cealaltă, liderul cu maxim de puncte după șase runde, FC U Craiova 1948, a vizitat arena de la Pâncota, chiar în debutul noii stagiuni, dar acum e rândul celor de la Fortuna Becicherecu Mic să joace contra trupei lui Flavius Sabău.

Cum derby-ul dezamăgirilor de la Chișineu Criș i-a revenit echipei lui Abrudean, Șoimii Lipova a rămas să-și lingă rănile până ce va intra pe teren, vineri, cu nou promovata din județul Timiș. Clasamentul deja plânge în dreptul „alb-albaștrilor”, iar un nou nedorit rezultat negativ i-ar acomoda și mai bine pe „șoimi” în zona roșie. „Nu suntem în cel mai bun moment al nostru din punct de vedere al rezultatelor, sigur că ne afectează situația din clasament. În plus, venim după o înfrângere nemeritată după aspectul jocului de la Chișineu Criș, dar suntem profesioniști și ne vedem de muncă. Ne antrenăm bine de la începutul campionatului, pregătim cu atenție jocurile și cred că vor veni și golurile care să ne aducă rezultate. Avem un plus vizibil în poartă față de anul trecut, rămâne doar să fim pragmatici, să nu ne mai jucăm cu ocaziile, cum am făcut-o în fiecare meci disputat până acum. Ne așteaptă un meci greu, în fața unei echipe ce nu a pierdut în acest campionat, dar nici nu au câștigat decât de două ori. Au jucători experimentați și continuitate ca lot, dar nici noi nu stăm mai rău. Trebuie să piardă și ei la un moment dat, așa că sunt optimist în privința partidei de vineri, vom ieși învingători. Nu contează cine va marca, important va fi să dăm goluri și să luăm cele 3 puncte”, spune căpitanul Lipovei, Mădălin Popa.

Zece puncte au elevii lui Vasile Luță înainte de deplasarea de la Lipova pentru un loc pe podium. Deocamdată, Fortuna Becicherecu Mic e a treia forță a seriei a IV-a și va încerca să rămână cât mai sus și după etapa cu numărul 7. „Acest parcurs fără înfrângere nu e o întâmplare pentru noi. Avem o formație experimentată, omogenă, care ia destul de greu goluri. Sigur, nu ne așteptam să ratăm victoria în fața Sebișului pe teren propriu, trebuia să fim mai atenți, fiindcă oaspeții ne-au egalat dintr-un penalty ce putea evitat. Cu toate că am jucat mult timp în zece oameni după eliminarea ușoară a lui Ferțu. Nu vedem de ce nu ne-am putea recupera punctele la Lipova, cu toate că suntem conștienți că întâlnim o formație rănită, care va face tot posibilul să ne bată și să iasă din situația neplăcută care se află. Fiindcă joacă acasă, lipovanii sunt ușor favoriți, însă avem și noi destule argumente pentru un rezultat pozitiv. Nu avem ce pierde vineri, vrem să facem un joc bun în fața unei echipe ce joacă fotbal, construiește mult, dar are și ceva probleme în apărare”, spune Zoran Radu, experimentatul mijlocaș ofensiv al timișenilor, care se reîntâlnește cu Polgar și Vlad, jucători cu care a împărțit vestiarul UTA-ei în vara lui 2015, fără a mai apuca să-i aibă colegi în Liga 2-a, în tricoul „alb-roșu”.

Gherasim (accidentat), respectiv Ferțu (suspendat) și Costoaie (accidentat) ar trebuie să fie singurele absențe ale combatantelor ce se vor înfrunta vineri, de la ora 15, în Lipova – Becicherec.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Filimon – Vlad, Prună, M. Popa, D. Rusu – Istrate, Sulea.

Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Soare, M. Toma, Oneț – Stănilă, Zurbagiu – Z, Radu, Oancia, Cluci – Bîrză.

Arbitri: Vasile Rodina (Cluj) – Gheorghe Tarba ( Maramureș), Elena Mazilu ( Cluj).

Observatori: Cornel Pantea ( Bihor), Călin Orbonaș (Hunedoara)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button