Fotbal feminin

Mai mult decât un duș…o baie rece de tot: AC Piroș Security – Universitatea Galați 0-8





„Leoaicele” au schimbat calibrul adversarelor în Liga I de fotbal feminin și s-au trezit brusc la realitate. După trei succese din tot atâtea partide, AC Piroș Security a fost zdrobită de Universitatea Galați, o formație omogenă, lucrată, care etapa trecută a trecut pe lângă victorie în meciul cu campioana României, Olimpia Cluj.

Sosită în România aseară, la ora 22, Priscilla Hagan s-a zbătut mult în atac, dar nu putea face nimic de una singură. „Săgețile” Sârbovan, Bălaș și Răduc au absentat de la acest meci, însă și mai bătătoare la ochi a fost lipsa unui portar de meserie. Mirela Abălașei a avut parastas la tătăl său, iar Dobrea și apoi Liheț au luat și goluri de la peste 20 de metri. Practic nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarea, moldovencele, care au avut în componență și trei fotbaliste de peste Prut, valorificându-și superioritatea clară din joc și pe tabelă, prin: Croitoru (min. 12), Marcu (28), Arnăutu (41), Moacă (57), Topal (58), Cerescu (65), Bențoiu (76), Surcică (83).

La final, Florin Bugar a ridicat mâna și a recunoscut superioritatea avidentă a adeversarelor. „A fost un meci catastrofal și mai vin partide foarte grele, iar noi avem echipa în formare. Încercăm să depășim problemele și să facem cât mai multe puncte până în iarnă. Felicit echipa oaspete pentru joc, felicit brigada pentru arbitraj, noi mai avem mult de lucru și încercăm să reparăm ce putem până la meciul următor. Adversarele de astăzi lucrează de patru ani împreună, se văd relațiile de joc, în timp ce noi avem nevoie de timp. Trebuie să învățăm abecedarul fotbalului, sunt jucătoare care nu au făcut foarte multe antrenamente, avem o echipă nou promovată. Dar, în timp, ne punem la punct și o să arătăm altfel sezonul viitor. Astăzi, ne-au și lipsit câteva piese, în frunte cu portarul, le așteptăm pentru partida următoare”, a spus antrenorul celor de la Piroș Security, care, printre altele, o are elevă la lotul național U19 și pe Carmen Marcu, una dintre marcatoarele gălățencelor astăzi.

Promovată în vara anului trecut pe scena primului eșalon, Universitatea Galați a încheiat pe locul 5 precedenta ediție a Ligii 1 la fotbal feminin. Acum sunt pe locul 3, la două puncte în spatele celor de la Becicherecu Mic și Prundu Bârgăului, chiar viitoarele adversare din campionat ale „leoaicelor”. „Am obținut ce ne-am propus, am venit pentru trei puncte la Arad.  Le încurajăm pe fetele noastre să joace fotbal indiferent de adversar. Știam că fetele de la Piroș aveau trei victorii și doream să evităm o surpriză neplăcută pentru noi. Am reușit acest lucru, am și făcut scor, dar, e adevărat, ajutate și de absența portăriței Abălașei, care a evoluat și pentru Galați în trecut. Sunt echipe cu experiență în prima ligă, mai bune decât noi, așa că avem un obiectiv clar, doar să jucăm la victorie în fiecare etapă. Ne-am propus anul trecut podiumul și fost o greșeală, așa că rămânem să practicăm un fotbal cât mai bun și să omogenizăm și mai mult echipa”,a punctat și Alexandru Caracaș, tehnicianul echipei de pe Dunăre.

Formații:

ACS Piroș Security Protect: Dobrea (46 Olariu) – Herbei (62 Biriș), Ancăș, Liheț, Marcea – Vanu, Chiș – Bozian (68 Nagy), Șuveț, Bondre – Hagan. Antrenor: Florin Bugar.

Universitatea Galați: Munteanu – Stamate, Al. Ivan, Arnăutu, Surcică – Moacă (79 Al. Ivan), Topal, Cerescu, Bențoiu – Marcu (88 Lepădatu), Croitoru. Antrenor: Alexandru Caracaș

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Diana Ilie și Adina Moza (ambele din Oradea)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button