UTA Arad

Oroian, titular cu liderul? „Că intru de la început sau doar pe parcurs trebuie să totul din mine”

După ce a aflat că Isac și Miculescu merg la lotul național Under 19 pentru turneul de calificare la Turul de Elită, de la Belgrad, Laszlo Balint putea încerca să-i „împrumute” pe cei doi pentru disputa de la București, de pe 5 octombrie. Totul a căzut, căci antrenorul arădenilor dorea să-i aibă inclusiv la antrenamentele săptămânii înainte de jocul important cu giuleștenii și UTA a jucat un amical cu Păulișul în acel weekend.

După același principiu, Isac și Miculescu ar trebui să plece de pe banca de rezerve contra celor de la Turris Turnu Măgurele, cu atât mai mult cu cât ambii au jucat 70 de minute astăzi, cu Lituania și  nu vor face niciun antrenament împreună cu echipa de club înainte de intermediara de miercuri. Și, cum a oferit după pase decisive în cele 12 minute jucate pe finalul disputei cu Daco-Getica, Alex Oroian are mari șanse să fie unul dintre juniorii titulari peste două zile, alături de Andrei Rus. „Am avut discuții cu Alex, am și declarat că are calități foarte bune. Trebuie să mai muncească, faptul că a avut câteva evoluții bune nu îi conferă deocamdată nici un statut. A ajutat echipa, sunt convins că o va mai ajuta, totul depinde de el. Dacă vrea să ajungă fotbalist mare, are în față un drum destul de anevoios de parcurs, va trebui să facă multe sacrificii și să muncească foarte mult”, a spus Laszlo Balint despre tânărul său elev.

Într-adevăr, Alex Oroian a avut în general evoluții bune când antrenorii au apelat la el și pare pregătit să evolueze și contra liderului ligii secunde. „Am încredere în domnul profesor și alegerile dânsului. Că intru de la început sau doar pe parcurs trebuie să totul din mine, asta e sigur. Niciunui fotbalist nu îi convine să stea pe bancă, dar când intră trebuie să dea mai mult, să îi arate antrenorului că poate conta pe el și din primul minut. Îi mulțumesc lui Mister că mi-a dat minute în acest campionat, sunt pregătit să joc din nou când apelează la mine. Sunt conștient și eu că îmi lipsește forța, mă duc la sală aproape zilnic, sunt conștient că trebuie să trag mult mai mult de mine pentru a ajunge sus. Așa cum a spus și Mister, meciul cu Turis va foarte greu, ei neavând nicio înfrângere acasă. Trebuie să ne concentrăm pe tot parcursul meciului și sper că ne întoarcem cu cele trei puncte”, a spus tânărul utist, care acum 5 ani ani a fost cooptat în echipa de juniori a celor de la Arsenal Londra. „Acum sunt la o echipă de seniori, la UTA, deci nu cred că am făcut un pas înapoi venind aici”, a adăugat fotbalistul, care a recunoscut că postul său preferat este cel de mijlocaș ofensiv stânga.

La 13 ani, cu ocazia unei tabere de vară, Alex Oroian (18 ani) a fost remarcat de scouterii lui Arsenal, care l-au și mutat la Academia din Londra. Sibianul s-a repatriat la vârsta de 15 ani, și-a mai încercat șansa și în fotbalul slovac, la DAC, însă proiectul a eșuat și a fost nevoit să se întoarcă în țară. Impresarul său, Cătălin Sărmășan, l-a propus la UTA în această iarnă, a debutat în Liga 2-a în returul stagiunii trecute, la Balotești și până la final a colecționat și două goluri, cu FC Argeș și Petrolul.

Comentarii Facebook

4
0

Un comentariu

  1. Ok….Oroian arata nerv,abnegatie si dorinta….Pe un alt site,il vad in foto, crispat pe Alex si taticul Gyuszi,cu o privire sugubeata,parinteasca asupra sa…..Are balta peste……
    Cu trei etape lipsa…..suntem mai bine decat sperat…..!
    HAI BAIETI!HAI UTA!

    3

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close