Fotbal judetean

Șiria a ieșit de pe teren la Pilu și cere rejucarea meciului pentru că portarul ei a fost luat cu Ambulanța, după faza golul doi al gazdelor!

Cu Dan Cuedan la timonă, Podgoria Șiria nu-și poate propune decât promovarea în Liga 4-a, însă, deocamdată, e pe locul 3 în clasamentul Seriei B a Ligii a 5-a, la 5 lungimi distanță de liderul din Sepreus. Punctele de la Pilu erau considerate extrem de importante de gruparea de la poalele Cetății și sunt șanse mari ca ele să fie pierdute la scor de neprezentare.

Oaspeții au condus la pauză cu 1-0, după reușita lui Covaci, fază la care cei de la Pilu s-ar fi oprit crezând că adversarii vor da mingea afară pentru ca un jucător de-al lor să primească îngrijiri medicale. Sabău a egalat în minutul 59, iar 5 minute mai târziu tot atacantul gazdelor a fost în centrul fazei controversate în urma căreia șirienii au ieșit de pe teren.

După un (presupus) duel cu Sabău, portarul Podgoriei, Laurențiu Pricope, a rămas la pământ, Noiacă a marcat pentru 2-1 și reușita a fost validată. Evident, oaspeții au protestat, mai ales că jucătorul lor acuza probleme la cap, motiv pentru care a și fost preluat de urgență de o Ambulanță sosită de la Chișineu Criș și transportat la Spitalul Clinic Județean Arad. Aici i s-au făcut toate investigațiile, a și fost băgat în perfuzii, iar la externare medicii i-au interzis să mai revină pe teren în următoarele trei-patru săptămâni.

În vâltoarea evenimentelor de la faza respectivă, pe teren a intrat și un spectator, care s-a dus spre Dan Cuedan pentru a-i reproșa ceva. „În tot acest haos, am decis să nu mai intrăm pe teren. În primul rând, jocul trebuia oprit de arbitri, fiindcă portarul nostru era căzut la pământ, cu probleme grave de sănătate, constatate ulterior la spital. Am primit golul de 2-1 cu toți jucătorii noștri imobili, îngrijorați de ceea ce se întâmplă cu colegul lor. Apoi, au mai și intrat persoane străine în incinta terenului și cine știe ce se putea întâmpla. Capul nu ne mai stătea la fotbal după cele întâmplate și cerem rejucarea partidei, cum a fost și cazul întâlnirii dintre Zăbrani și Sântana, când un jucător a fost luat cu Ambulanța de pe teren”, a spus Ionel Tulac, președinte și jucător al Șiriei.

Delegatul Frontierei susține că Tulac exagerează sau, în orice caz, Șiria nu a avut motive pentru care să nu continue meciul. „În primul rând, noi ar fi trebuit să fim nemulțumiți după faza primului gol. Echipa adversă a fost total lipsită de fair-play, căci noi am vrut să dăm mingea afară pentru ca un jucător de-al lor să primească îngrijiri medicale și ei ne-au dat gol. Apoi, ne-a fost refuzat un 11 metri, dar nici acest lucru nu a fost o problemă. Am continuat să jucăm, în a doua repriză i-am masat pe cei de la Șiria în terenul lor, am făcut 1-1, apoi 2-1 și cred că ieșirea lor de pe teren a fost premedidată. În opinia noastră nu a fost niciun fault în atac la portarul lor, de fapt se va vedea și pe înregistrarea meciului. Ne pare rău pentru accidentarea portarului lor, dar jucătorul nostru nu a avut nicio vină, dimpotrivă, contactul a fost provocat de portar. Iar în ceea ce privește intrarea așa-zișilor spectatori pe teren a fost vorba de o singură persoană care i-a cerut respectuos lui Dan Cuedan ca numărul lor 10 (n.a. Cosmin Strecicov) să nu mai înjure spectatorii, mesaj – de altfel – transmis de antrenor elevului său. Suntem o echipă ce jucăm de plăcere, ce are meci de meci acasă 150-200 de spectatori și merităm și noi respect din partea adversarilor, mai ales că, repet, nu au existat motive de întrerupere a partidei”, spune Adi Tocan.

Pilu – Șiria a fost arbitrată de Sebastian Mako la centru, ajutat de Paul Ardelean și Nicolae Mădă, observați de Gheorghe Sfăt. Cazul va fi judecat joi de Comisia de Disciplină a AJF Arad.

Comentarii Facebook

5
0

21 comentarii

 1. Cu tot respectul domnule primar de la Siria dar eu cred ca ați greșit in momentul cind ați optat pt cuplul de …….Cuedan -Stanciu! Vieni este un antrenor rău dar nervii și circul care îl face la fiecare meci îl scoate intr-o postura adevăr de proasta!Celalat personaj ,numit Stanciu(care are bubele lui ) ,a înjurat permanent pe toată lumea !In alta ordine de idei acest Mako ar trebui scos din arbitraj ,oameni de fotabal știu de ce !Nu cred ca am jignit pe nimeni ,ca atare rog a nu se șterge cimentul!

  6

  1
 2. Fara suparare domnilor de la comisia de arbitrii . Va intreb cum sa-l dai pe Mako arbitru la Pilu cand el este jucator la Socodor si se cunoaste cu toata lumea . Mako este unul dintre cei mai slabi arbitri din arbitrajul aradean . Intelege lumea ca nu sunt arbitrii suficienti dar cateodata ar trebui sanctionati si domnii fluierasi . Ca ei indiferent de ceea ce fac sunt pe teren bine mersi.

  10

  1
 3. Domnule Tulac! Va rog respectuos să fiți corect si cu bun simt ,ca fair play am vazut ca nu aveti .
  Ati înscris acel gol în momentul în care jucătorul vostru era căzut și noi ne pregăteam să dăm mingea afară!! Atunci nu erați îngrijorați de sănătatea jucătorului ???
  -Acel spectator de care vorbiti nu a intrat în teren !!!! A venit pe culoarul de la vestiare si a vorbit cu Dnul Cuedan despre jucătorul cu nr.10 de la voi care înjura spectatorii, cu mult timp înainte de a ieși voi de pe teren !(înainte cu aprox .10 min)
  -De ce nu spuneti metodele prin care ati vrut sa câștigat ? Vreti sa le spun eu aici ? Mai bine ma abțin pt.ca le-ați făcut prin intermediari si le fac rau lor .Dar pot să-ți spun si aici ce i-am zis intermediarului trimis de tine : NU NE VINDEM !!!!
  -De ce nu ai vrut si rejucarea meciului din campionatul trecut ,cand nu ai fost programat din cauza datoriilor la AJF ? Parca si atunci ai vrut sa promoveze!
  Ps .Dacă vrei rejucarea meciul ,ai mare grija ca incepe de la 0-0 nu 0-1 ca si Duminică!!!

  23

  1
 4. Clar!!!!
  Precum declara si dl Tulac se dorea doar cele 3 puncte fara joc. Proverb romanesc : „Degeaba e vrere daca nu-i putere „.
  Pai fratilor nu va mai prezentati la jocuri si sa va promoveze AJF-ul direct in Liga 1 ce mai atata tam-tam.
  Fotbalul se joaca pe teren si pe goluri si mai ales de placere!!!!!!
  Bravo Frontiera Pilu!!!!

  11

  1
 5. Vorbesc in calitate de spectator neutru al meciului. Siria a venit clar cu o dorință de a lua 3 puncte cu orice preț. Circul a fost provocat de către patronul jucător, dar nici domnul ,,Cuie,, nu a fost mai prejos. TOATA LUMEA A ZIS CA A FOST PREMEDITAT.

  1

  2
 6. Domnu tulac ar trebui sa taca din gura cu accidentari si remuscari .campionatul trecut au castigat la ghioroc dupa o accidentare foarte urata al unui jucator de la ghioroc fractura foarte urata si asteptarea unei ambulante dupa 40 de minute dar totus cei de la ghioroc au avut taria de a continua jocul pe care lau si pierdut dar nu au facut haz de nacaz asa ca co.isia de disciplina nu trebuie sa fie rezervata sanctiune pt retragerea de pe teten si interzicera al uni om ca dm tulac care nu are nici o treaba cu fotbalu

  2

  0
  1. Se aude prin gura târgului ca meciul de la Buteni a fost cumpărat de către cei de la Siria cu 1500 lei. Adevarat ?

   3

   1
   1. Cred ca a fost premeditat i mi pare rau de accidentarea portarului dar sa auto accidentat , plonjand cu gatul in soldul jucatorului de la Pilu. Jucatorul de la Pilu fiind cu spatele la Portar astepta sa preia minge ,iar acesta a plonjat la sacrificiu! Iar un jucator de la siria injura si provoca suporteri non stop!

    5

    0
 7. Siria a făcut circ și când a promovat din Promotie. A avut arbitraje pe fata, pe propriul teren, de i-a împins la baraj, ca ea era o echipa de locul 7. Păcat de baza aia, ca în rest… varză!

  7

  0
 8. După declarația oficialului de la pilu… Pe înregistrare se vede cine a jucat mingea primul portarul sau atacantul… Cine atinge mingea și la ce distanta erau unul de celalalt fata de balon… Am fost la meci nu poți spune ca portarul s-a autoaccidentat

  0

  1
 9. Ce ușor e sa te ascunzi în spatele unor anonim, anonimus, anoni…. și sa dai cu piatra…. Dacă afirmați ceva de ce nu va asumați cele afirmate. Și eu am fost la meci, prima repriza fără probleme, cu greșeli inerente. La golul oaspeților jucătorul căzut al gazdelor era în afara terenului, nu avea de ce sa oprească arbitrul meciul. A doua parte Pilu cu 10 clase peste Siria, atitudine, atacuri în valuri, dar și tineri de tricouri, faulturi grosolane(la ambele echipe, nesanctionate) Nu știu dacă portarul a fost în suprafață de protecție a portarului, dacă nu a fost e o decizie, dacă a fost e alta decizie. Întrarea spectatorului a fost ÎN SPAȚIUL TEHNIC AL ECHIPEI DIN SIRIA nu pe culoar, a fost exact în fata antrenorului Cuedan(care nu putea fi pe culoar în timpul meciului)Spuneți de înjurături ale unui jucător din Siria… pai centralul ce a făcut, de ce nu l-a sancționat?? Deci vinovatul e centralul ca nu a luat masuri și lucrurile au degenerat! Fiecare echipa are partea ei de dreptate.,fiecare are partea lui de vina. Oare ce vor stabilii comisiile. Clar prima pedeapsa din punct de vedere sportiv pierde Siria 3-0, dar arbitrul? Dar AJF-ul? Dar gazdele? Filmarea a fost de,, film de comedie,, oamenii de ordine ce păzeau la întrarea spectatorului în incinta terenului…… Vom vedea, repet TOATĂ lumea are partea lui de vina(bineinteles în procente diferite)

  4

  1
 10. Domnule Vasi , cu siguranță aveti o doza de subiectivism deoarece fiul dumneavoastra joacă la Siria !Da, este adevarat ca la golul Siriei jucătorul era afara din teren ,!Dar spuneti si cum a ajuns afara din teren .Dupa contact, jucătorul a ramas jos in TEREN ,dar dupa ce colegi lui au luat mingea de la jucătorul nostru (care se pregătea să o dea afară) a ieșit din teren ! Despre spectatorul care „A intrat în teren ” este un angajat al primărie si CHIAR NU ERA IN TEREN pt.ca era lângă mine pe culoar ,intere bancile de rezerve si era cu mult timp înainte de accea fază.Nu a înjurat și nu a amenințat pe nimeni ,doar i-a spun Dnul Cuedan sa nu mai înjure spectatori ,jucătorul cu nr.10. Poate unde erați dumneavoastra se vedea altceva ! Nu inteleg ce era cu filmare !?? Nu suntem profesioniști, puteau sa aduca Siria TV Arad sau PRO Tv ca eram de acord!Ei au cerut filmarea jocului ,nu eu !Eu am fost de acord!
  Problema e alta Domnule Vasi ,Noi la Pilu jucam fotbal de plăcere si pt.oamenii care vin la teren iar persoanele si jucătorii care ne crează probleme si sunt indisciplinati sunt eliminați, dovada si numarul mic de jucători avertizati si suspendați din ultimi ani .In schimb la adversară noastră de duminică, am observat ca chiar acele persoane (care noi le-am eliminat ) conduc destinele clubului !!

  6

  1
  1. Totusi care este adevăratul motiv pt.retragerea echipei de pe teren? Ca pana astazi am auzit 3 variante
   1.Arbitrul (care din punctul meu de vedere nu ne-a acordat o lovitură de la 11 metri )
   2.Jucătorul accidentat (care in momentul retrageri nu știau că are probleme)Circul cu jucătorul accidentat l-au făcut după ce au părăsit terenul si la spital cerând hârtie cum ca ar avea ceva probleme .
   3.Spectator care a mers la banca oaspeților!!
   OARE NU A FOST NEPUTINȚA!!!?? Si probabil refuzul DE A NU NE VINDE !?? (Pe 2 lei :)))))) )

   3

   0
   1. stimate domn Adrian Tocan nu cred ca e cazul sa faceți pe lupul moralist cand vine vorba de vandut si cumparat meciuri, stiu sigur ca pe cand erati in liga 6 ati cumparat meciuri pe un ceaun, pe o lada de bere.
    Asta nu scuza cu nimic ceea ce spuneți ca a încercat sa faca Tulac, iar daca e asa, ma intreb de ce nu ati sesizat observatorul ajf inainte de începutul meciului? oare a fost suma.propusa prea mica, oare 2 lei erau prea putini?

    0

    1
    1. Dacă ți-ai dezvălui identitatea te-aș crede siI eu !
     Dacă unele echipe au luat masa cu noi nu inseamna ca am cumparat meciul .CHIAR SI PE CEI DE LA ȘIRIA I-AM INVITAT PERSONAL LA MASA DUPA MECI !!

     1

     0
    2. Ceea ce am scris am scris ca simplu spectator, nimic altceva. Chiar dacă fiul meu joaca la Siria ați observat ca am specificat faptul ca prima repriza a fost ok, a doua ați început-o foarte bine. Eu asa am văzut lucrurile de unde eram! Dacă doriți sa întrebați care a fost motivul ieșirii echipei de pe teren, nu cred ca sunt persoana potrivita.In legătură cu filmarea, (apropo chiar cunosc regulile care se cer la filmări) nu se cerea făcură de PRO TV dar măcar semiamator trebuia(fara înjurături din partea celui care filmeaza, fără a muta camera su stativ cu tot către tribuna). Cu respect va contrazic din nou, acea persoana (chiar din primărie) nu avea ce cauta acolo(era în fata antrenorului și discuta cu el) deci în spațiul tehnic) . Eu zic ca scandalul a început în momentul delegării arbitrului central la acest meci, putea fi evitat în condițiile în care puneau un arbitru din Arad, Ineu, etc. Faptele sunt consumate, nu trebuia sa iasă asa, am vrut sa vad un meci de fotbal și am văzut altceva din păcate. În rest ca urez succes cu echipa și poate o data o sa stam la o cafea, deoarece mi-ați fost descris ca o persoana deosebita de către băiatul meu! Toate cele bune!

     0

     0
     1. Aveti perfecta dreptate ,nu avea ce sa caute la banca de rezerve a oaspeților. Dar fiind o persoana care e angajat la primărie și se Ocupa si de baza sportivă (instalația sanitară, apa, boiler apa ) oamenii de ordine cat si ei personal nu am stiut ce face !! Repet, nu are nici o scuză. Despre arbitru nu e treaba mea ,dar Mako in acest campionat ne-a arbitrat un singur meci la Dezna si am pierdut .Iar anul trecut 1 sau 2 meciuri tot campionatul .Asa ca cele afirmate de Dnul Stanciu cu „Arbitrul casei ” nu au nici o realitate .

      1

      0
 11. Bravo pentru echipa de la Frontiera Pilu ca, nu s-au lăsat cumpărați de cei de la Siria! Încă o data au dat dovada că au „coloana verticala” jucând fotbal de plăcere….si pentru spectatori. Bravo încă o dată Adrian Tocan pentru tot ce faci la pentru Frontiera Pilu.

  1

  0
 12. Nu va certați. Am decis ca meciul să se rejoace, toată noaptea nu am dormit si am tot cugetat ce o sa facem. Este decizia corecta. Dar mai am o surpriză….Mako Sebastian va fi la ,,centru,, si Tarnova va asista la meci si va face galerie. Gata …..

  2

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close