UTA Arad

Anti-viola Rus: „Mă bucur că am fost pragmatic, muncesc pentru aprecierile suporterilor și echipa mea de suflet”

Săptămână memorabilă pentru Ciprian Rus, cu goluri în fața fostului lider, Turris Turnu Măgurele și mai ales în derby-ul cu Poli. Patru puncte a pus la păstrare UTA grație căpitanului său, care a ajuns la cota 9 reușite, în zece meciuri. „Cipri e liderul vestiarului, ne bucurăm că traversează o formă sportivă bună, ne ajută cu golurile sale. Dar, la fel fac toți jucătorii, chiar dacă, de exemplu, Buhăcianu și Ioniță trec printr-o perioadă mai puțin fructoasă ca și reușite pe tabelă. Dar efortul lor și cum se integrează în echipă e de apreciat, de la primul la ultimul jucător din lot”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu „alb-violeților”.

Rus cunoaște exact importanța victoriei cu Poli în rândul fanilor utiști, dar și efectul ce-l are asupra clasamentului ligii secunde. „Un meci greu, am știut de la început că așa va fi, contra unei echipe care știam că va veni cu atitudine. Exact ce ne-au spus suporterii înainte de meci. Atmosfera a fost frumoasă, e minunat să joci astfel de meciuri. Mă bucur că am fost pragmatic, nu am avut foarte multe situații. Cel mai important e că punctele au rămas la Arad. Mă bucur că suporterii mă apreciază, muncesc foarte mult pentru asta. UTA e echipa mea de suflet, aici am crescut și sper să rămân în inimile lor cât se poate de mult”, a punctat golgheterul arădenilor.

Urmează o perioadă infernală pentru utiști, care mai au 11 meciuri de disputat până la finalul anului, dintre care 9 în luna noiembrie. În plus, consumul energetic e mare, atâta timp cât echipa a terminat pentru a doua oară la rând în 9 jucători de câmp. „Într-adevăr, e al doilea meci consecutiv în care rămânem în 10, dar avem un grup unit, de aceea am reușit să scoatem puncte în ambele partide. Ne bucurăm că ne ținem tare, vine o perioadă foarte aglomerată, din care trebuie să scoatem maxim. Mă gândesc că cei din staff s-au gândit bine înainte să amâne meciurile, au luat în considerare faptul că vom juca din 3 în 3 zile. E treaba dânșilor ca noi să fim bine din punct de vedere fizic în această perioadă”, a adăugat fotbalistul arădean.

Întrebat dacă reușita de astăzi e cea mai importantă din cariera sa, „vârful” utist a pus pe tapet o altă victorie memorabilă de pe „Motorul”. „Cele mai importante goluri marcate de mine sunt cele din barajul cu Călărași. A fost ceva extraordinar, probabil că lumea nu mai credea că putem câștiga, am rămas și atunci 10 oameni. Am reușit să mergem în prelungiri datorită faptului că și atunci eram o familie. Apoi, într-adevăr, urmează acesta, dar și cel de la Timișoara, când am învins anul trecut cu 3-1. Și tot în memoria suporterilor decedați în accident. Sper că i-am făcut și astăzi fericiți de Acolo, de unde s-au uitat la noi”, a încheiat Cipri Rus.

Atacantul de 28 de ani a luat-o cu UTA de la capăt, din județ și e printre artizanii promovărilor în ligile doi și trei. Între 2016 și 2018 a „pribegit” la Târgu Mureș, Târgu Jiu și Călărași, dar mariajul cu „Bătrâna Doamnă” a fost reînnodat cu succes. Practic, Cipri Rus este singurul senior care a început sezonul trecut în „alb-roșu” și se află și azi în lotul arădenilor.

Comentarii Facebook

6
1

2 comentarii

  1. Ai alergat mult și la turis,ai crescut in valoare si îți asumi responsabilitatea de a fii ce vrem noi, adică un lider,( arădean), și un capitan de echipă.Sa fii și m-ai bun la anul alaturi de echipa ta de suflet în liga 1!!!

    34

    0
  2. BRAVO , FELICITARI CIPRI RUS , UN ADEVARAT LIDER AL ECHIPEI !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    5

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close