UTA Arad

Fază litigioasă înainte de golul doi al UTA-ei! Balint: „A fost – poate – o greșeală a arbitrului, dar lucrurile rămân mereu în echilibru”





Fostul jucător al UTA-ei, Dariu Buia, a fost în centrul celei mai controversate faze din disputa dintre arădeni și Viitorul Pandurii. În minutul 63, la scorul de 1-0, mijlocașul lui Lupuț a primit o minge lungă, Ilie nu a apreciat bine traiectoria și apoi l-a tras ușor de tricou. Arbitrul de centru, Florin Mazilu și mai ales asistentul lugojan, Călin Cimpoieru, au lăsat jocul să continue spre nemulțumirea oaspeților, care au cerut fault la marginea careului și cartonaș roșu pentru fundașul utist. Ca o ironie a sorții, două minute mai târziu, Moise a transformat pentru 2-0 chiar dintr-o lovitură liberă de la 18-19 metri.

De altfel, la finalul partidei Cristian Lupuț a pomenit de faza respectivă, sugerând că UTA ar fi trebuit să rămână în zece oameni. Nici Laszlo Balint nu s-a ferit să comenteze respetiva fază litigioasă, chiar cheie din punctul de vedere al trupei vizitatoare. „Nu știu dacă jucătorul advers avea mingea sub control. Dacă nu o avea și se dă fault, nu cred că se impunea și eliminare. Însă, dacă totuși se dădea <<roșu>>, ar fi cântărit greu, căci era încă un meci în care trebuia să apărăm un rezultat fragil cu 10 jucători în teren. Acum nu pot decât să spun că mă bucur că am câștigat fără să luăm gol. A fost, poate, o greșeleală a arbitrului, nu știu ce să spun la cald. Dar nu trebuie să uităm că la meciul cu Turris, de exemplu, arbitrul a greșit la Andrei Rus. Lucrurile rămân mereu în echilibru, una peste alta rămân punctele și victoria fără gol primit”, a punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Implicat direct în faza din minutul 63, Florin Ilie a spus următoarele: „Dacă nu dă arbitrul, nu e. M-a întrebat dânsul dacă a fost…A existat un contact, el (n.a. Buia) m-a împiedicat și am căzut amândoi”.

UTA a bătut-o cu 2-0 pe Viitorul Pandurii după „dubla” lui Moise, din minutele 36 și 65.









4 comentarii

    1. Ai dreptate, trebuia roșu dar asta nu înseamnă că oaspeții câștigau!!!
      Nu am câștigat cu albitri și nu cred că vom câștiga vreodată cu albitri,noi abia suntem televizați,(deranjam prea tare și nu ne vor în liga 1),as sugera un sondaj , tv UTA Arad”,un fel de Barca TV , dacă nu ne promovăm singuri alții nu ne vor promova deloc, poate vb prostii dar fara un management bun(cel puțin zonal), nu vom putea aduce imaginea și bugetul care sa ne permită să nu fi-m doar o prezența efemeră în liga 1!!!!

      0
      0
      1. Unu la mana ,se scrie arbitrii.
        Doi,seria Liga 2 este mai interesanta decat Liga 1.
        Aici avem UTA,POLI,PETROLUL,RAPID,FARUL,FC ARGES, RESITA,U CLUJ,chiar si Chiajna,Mioveni,Pandurii,toate echipe cu traditie si multi suporteri.
        In Liga 1 sunt FCSB,DINAMO,U CRAIOVA,CFR CJ, POLI IS si cam atat echipe cu emulatie.ASTRA,VOLUNTARI,CLINCENI,CHINDIA,HERMANSTADT vai mama lor, iar VIITORUL si SEPSI si BOTOSANI sunt echipe aproape noi

        0
        0
  1. @Utist…daca ar fi pe obiectivitate,sa fim sinceri,asa cum spui.. si eu am vazut o „piscare”….In mod logic,8 din 10 arbitrii ar fi dat fault si rosu….dar nu este tocmai clar daca ar fi fost faza ultima de gol….Ma rog…..
    In schimb,in ultimele 2-3 sezoane competitionale,arbitrii au interpretat mereu contra UTA-i fazele discutabile,ba si mai mult,faze marunte,banale,la iritare…..Lasa mai baiatule….sa nu fim noi mai catolici decat Papa….Nu a dat?Sa fie sanatosi!
    Sau poate cineva contesta faptul ca in acest sezon am avut arbitraje partinitoare?
    Ma uit la clasament,la golaveraj,la meciuri restanta…..?!?!…Ce nu le convine unora?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button