Fotbal judetean

Încurcați și de vecini, „roș-negrii” își riscă tot mai mult prezența în play-off: Șoimii Șimand – Unirea Sântana 1-1

Cu un singur punct rămâne Unirea Sântana din duelurile cu vecinii de la Șimand în sezonul regulat. După eșecul de la masa verde din tur, ca urmare utilizării lui Pașca în stare de suspendare, „roș-negrii” s-au ales cu un singur punct din revanșa de pe terenul echipei lui Ioan și Iani Ruska.

Scenariul partidei a fost ușor de prevăzut, cu echipa gazdă apărându-se atent, pe două linii și cu Sântana încercând să desfacă „lacătul”. S-au născut și câteva ocazii, avându-l în prim plan în special pe Radu Popa. Acesta avea să țintească odată și bara, în timp ce Csurka a respins prezent la două șuturi de la distanță ale lui Gheorghieș și Șulea.

Și a venit minutul 70, când „uniriștii” păreau să fi găsit reușita izbăvitoare. Popa a centrat din lovitură liberă, iar Turcuș a șters balonul cu capul și l-a trimis la colțul lung. 8 minute mai târziu, însă, la o fază ce nu anunța mare lucru, a venit și golul egalării. Ilinca a centrat aproape de linia de fund, și Gheorghieș a reluat cu capul în plasă din numai 5 metri.

Cu toate că au rămas în zece oameni, după eliminarea pentru dublu avertisment a lui Ujoc, șimăndanii au rezistat asaltului final al Sântanei și rămân și ei implicați în lupta pentru play-off. „Am făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic. Știam că nu putem juca deschis cu un adversar de calitatea Unirii Sântana, așa că am făcut din disciplină, determinare și ambiție principalele noastre atuuri. Băieții au luptat extraordinar și, în cele din urmă, au obținut un punct muncit. Nu e ușor să revii pe tabelă în fața Sântanei, dar am  crezut în noi și am reușit. Asta ne propunem în fiecare meci, iar dacă rezultatele ne duc în play-off cu atâta mai bine”, a spus Adrian Cuc, directorul tehnic al șimăndanilor.

Sântana ajunge la trei meciuri fără victorie, dar, totuși, punctează după eșecurile cu Zăbrani și Curtici. „Când ai o posesie zdrobitoare, ocazii peste ocazii, inclusiv o bară și nu reușești să câștigi e puțin frustrant. Într-adevăr, se spune că norocul ți-l mai faci și cu mâna ta, dar la noi văd că nu prea e valabil. Spun asta și pentru că avem problema accidentărilor. De exemplu, de când am venit la Sântana doar în primele unul-două meciuri l-am avut la dispoziție pe Băd, ori atacantul de careu e esențial în formula de joc aleasă de noi. Acum s-a accidentat și Maghici, iar Martin sau Parlpan joacă cu probleme medicale. Nu o spun ca pe o scuză, ci doar că asta este situația. Ca și joc, nu sunt îngrijorat că nu vom termina în play-off prima parte a campionatului, însă e clar că trebuie să și câștigăm meciuri. Mai avem trei până la pauza de iarnă și trebuie să scoatem maxim, iar apoi va trebui să mai mutăm puțin și la nivel de lot”, a spus Cristi Irimia, antrenorul „uniriștilor”.

Formații:

Șoimii Șimand: Matiș – Ujoc, D. Morariu, Ruska, R. Varga – C. Morariu, Caba – Roza (min. 76 – Sechel), Șulea (min. 82 – Ujog), D. Don (min. 63 – Ilinca) – Gheorghieș (min. 88 – Engelhardt)

Unirea Sântana: Csurka – Savin (min. 87 – Toader), Pașca, Istin, Tomuț – Turcuș, R. Popa – Stanciu (min. 89 – Lezeu), Martin, Marc (min. 65 – Parlapan) – Gherghel.

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Lucian Berariu. Observatori AJF: Mircea Toderici, Gheorghe Sfăt

Comentarii Facebook

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close