National Sebis

Șomcherechi își laudă jucătorii la 5-1 cu ACS Poli, dar timișorenii contestă la FRF victoria Naționalului: „Încălcare a regulamentului”





La capătul unei prestații excelente, Național Sebiș a obținut cel mai clar succes stagional: 5-1 cu tânăra echipă a lui ACS Poli Timișoara. Balha, cu o „triplă”, Chitaș și Cornea, la primul gol pentru Național, l-au învins pe Mosoarcă, în timp ce Moroz a fost învins doar de Ochea. Totuși, efortul trupei de pe Crișul Alb ar putea fi în van, dacă se dovedește că, într-adevăr, s-a greșit la o schimbare.

Până una alta, Dănuț Șomcherechi e mândru de jucătorii săi, care câștigă al doilea meci la rând după 3-1 la Dăești. „Am intrat perfect în meci, de fapt le-am și cerut băieților să tratăm serios începutul, să nu le dăm timp adversarilor să se acomodeze cu terenul. În secunda 15 am deschis scorul, urmat la 5 minute de golul de 2-0. Astfel, ne-am făcut  meciul ușor în fața unei echipe foarte crude pentru Liga 3-a, dar cu jucători care promit pentru anii următori. Am construit mult, fazele au curs frumos și am intrat la pauză cu un 4-1 liniștitor. În a doua repriză am redus motoarele, nu că am vrut eu, ci că așa sunt jucătorii. Odată ce-și văd sacii în căruță mai fac și economie de energie. În concluzie, cred că am făcut un meci bun, un antrenament reușit în pregătirea vizitei de vineri a celor de la Lipova, cu care vrem să facem o figură frumoasă”, a spus antrenorul Sebișului după meci.

Reacția din tabăra timișoreană se reduce în mare măsură la o schimbare efectuată în minutul 65. Conform colegului nostru de la Fotbal Vest, Ștefan Cârpanu, în acel minut de pe teren a ieșit Claudiu Vereș (jucător născut în anul 2000) și a intrat Laurențiu Roman (fotbalist născut în anul 1998). Pe teren se mai afla doar Balha, adică un singur fotbalist de 2000 sau mai mic și nu doi, așa cum prevede regulamentul. De altfel, cei de la ACS Poli au sesizat situația și în această seară au emis următorul comunicat: ”Clubul nostru a sesizat faptul că în cursul partidei de astăzi, gazdele de la CS Național Sebiș au încălcat ROAF al FRF, anume prevederea din articolul 45, subpunctul 11, deoarece nu au folosit pe întreaga durată a jocului cel puțin doi jucători sub 20 de ani. Acest aspect a fost reținut în raportul de meci, iar clubul nostru așteaptă decizia organelor abilitate ale FRF cu privire la această încălcarea a regulamentului. Acest demers nu caută exonerarea echipei pentru înfrângerea suferită pe teren, în fața unui adversar care a evoluat mai bine, ci doar conformarea la legea competiției de Liga a III-a”.

Dacă eroarea va fi confirmată de raportul oficial de joc, sebișenii riscă să piardă cu 3-0 disputa cu „alb-violeții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button