Șoimii Lipova

Șoimii Lipova se întoarce acasă din vară: Stadion de Liga 2-a, lucși de Liga 1! „Alb-albaștrii” au și gânduri mari și în Liga 5-a sau campionatul de juniori A1”





Construcția stadioanelor din Arad și Lipova a demarat aproximativ în același moment și ambele au întâmpinat probleme legate de licitații și constructori. Acum ambele se apropie de inaugurare, cu promisiunea că, totuși, arena lipovană va organiza meciuri oficiale din vara lui 2020 încolo, iar omologarea se poate primi inclusiv pentru partide din eșalonul secund. Contractul cu Compania Națională de Investițiia a fost semnat în septembrie 2015 și chiar dacă la infrastructura tribunei, parcărilor și nocturnei s-a lucrat bine, timp prețios, cam doi ani de zile, s-a pierdut la licitația pentru gazon, ce a trebuit a fi refăcută.

Acum se lucrează și la acest capitol, iar președintele „șoimilor” e sigur: „Din vara viitoare vom putea juca din nou la Lipova. Se va termina pribegia de 4 ani și cred că se merită, pentru că vom avea casa noastră ultramodernă. O tribună de 1510 de locuri, nocturnă de 1200 de lucși, adică bună și la meciuri de Liga 1 și un teren de joc prevăzut cu țevi de drenaj și instalații de irigare-udare, la care se lucrează în acest moment. Zilele următoare, se va trece și la însămânțarea gazonului. E timp până în vară să se prindă iarba și să beneficiem de o suprafață de joc de calitate”.

Dar, Radu Pop susține că Șoimii Lipova are și alte obiective bine țintite în perioada următoare. „Pentru acest sezon, Șoimii Lipova și-a mai propus câteva obiective. Primul este legat de echipa de Liga a 3-a, care trece printr-un proces de întinerire, acest campionat fiind unul de tranziție. Pe banca de rezerve avem doar doi seniori, restul juniori, chiar sub vârsta obligatorie la acest eșalon. Ne-am propus să creștem ca și joc și să fim în primele șase echipe ale seriei, lucru realizabil, suntem deja în grafic. Al doilea obiectiv este legat de echipa a doua, care activează în Liga 5-a, formată din juniorii de la prima echipă, plus alți 5 copii de 14-15 ani de la juniorii A1, la care se adaugă 4 seniori din vechea gardă a Lipovei. De ea se ocupă Claudiu Trif, împreună cu Mădălin Mihuța, supervizați de Flavius Sabău, care intră și în teren pentru o coordonare mai de aproape a copiilor. Băieții au ambiția să promoveze. au făcut jocuri bune, sunt acolo sus în clasament și dacă vor putea, vor promova. O echipă secundă în Liga 4-a ne-ar permite o rulare mai bună a jucătorilor care nu joacă pe moment la prima echipă, în sensul că le putem oferi meciuri mai tari și, astfel, vor crește în valoare mai rapid. Al treilea obiectiv vizează echipa de juniori A1, care este pe locul 2 în serie, după UTA. Ei au jucători înscriși și la Elite și nu au dreptul de a merge în finala județeană. Așadar, vom trage să rămânem pe locul 2 și să câștigăm barajul cu cealaltă lideră din fotbalul județean.  Avem copii buni de 2002, 2003 și mulți de 2004. Viitorul sună bine, mai ales că în iarnă ne vom mai întări cu alți juniori de valoare”, a adăugat președintele secției de fotbal a Șoimilor Lipova.

Șoimii Lipova s-a resetat în 2012, plecând din Liga 6-a, cu Radu Pop ca președinte al secției de fotbal și a urcat rapid până în Liga a treia, unde de 3 sezoane face jocuri bune cu antrenorul Flavius Sabău. Din această vară din structura clubului face parte și Virgilius Stamate, fostul președinte al Zăbraniului.

 

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Numai sa nu patiti si voi ca cei de la Targu Jiu sau Severin, care au stadion…dar nu mai au echipa. O fi Pancota aproape ( vreo 40 de km) , dar lipovenii par a fi uitat ca mai au echipa de fotbal. Cu o mica cheltuiala un covor de iarba , chiar si subtire , pina in martie era bun de joc, daca doar asta mai este de facut. numai ca…nu-i doar asta,…ca la UTA sint inca multe in fazza de „vom vedea”. Cam prea mult a durat o arena mica, la un oras de nivelul si istoria Lipovei. O (mare) bila neagra edililor !

    0
    0
    1. Stefane iar scrii in necunostinta. Ce vina are edilul ? Chiar nu inteleg . Poate e vinovat ca si-a dorit un stadion nou in localitatea unde este primar . Amplasamentul este predat la CNI . Ei raspund de toata lucrarea pana la final . Nu poate intervenii nimeni . Ce sa faca edilul ? Daca era dupa edil Soimii jucau acasa de cel outin un an si jumatate .

      0
      0
  2. Tu esti lipovan, sau alt bagator de seama? S-a intrebat la Cisnadie si nu aveau in plan sa produca niste covoare subtiri-subtirele, care sa tina pana in martie (decembrie-februarie inclusiv este pauza competitionala)! Cat despre bila neagra, poate nu stii ce sa faci cu ea, edilii nu au nici o treaba, STADIONUL SE CONSTRUIESTE DE CNI!

    0
    0
  3. Domnule primar ca totul sa fie superb la acest stadion ar trebui daramate garajele alea infecte. Nu cred ca sunt mai mult de 5 masini in ele . In rest doar serparie . Dati-le jos si faceti o parcare superba acolo.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button