Șoimii Lipova

„Lanterna” nu a făcut figurație, dar Lipova și-a recucerit poziția din vară: „Trebuia să terminăm mai repede meciul, clasarea încununează profesionalismul” + FOTO





Drumul a fost anevoios, dar Șoimii Lipova a răzbit și s-a reîntâlnit cu poziția secundă a clasamentului, pe care a terminat în vară. Aceasta a fost obținută cu o etapă înainte de pauza de iarnă și poate fi păstrată cu alte trei puncte în deplasarea de la Filiași.

Astăzi, chiar dacă „lanterna roșie” a egalat la un moment dat conturile pe arena din Podgoria Pâncotei și a avut și o bară și un om în plus din minutul 68 (eliminat Istrate), nu s-a pus niciodată problema echipei câștigătoare. Mai mult, „alb-albaștrii” și-au făcut norma de patru goluri din ultimele trei partide pe teren propriu. „Am făcut un joc bun, deși psihic nu am gestionat prea bine. Trebuia să terminăm mai repede meciul, dar am ratat prea mult. Am suferit un pic al 2-1, am luat și un cartonaș roșu, respectiv după două galbene luate foarte ușor. În condițiile în care, oricum suntem cam descoperiți la mijlocașii centrali. Astea ar fi lucrurile negative, partea pozitivă este că am câștigat detașat. Chiar și în 10 oameni am reușit să atacăm și să marcăm, asta înseamnă că avem calitate. Sunt convins că ne vom concentra și pentru ultimul meci de la Filiași, acum avem și o miză destul de importantă, aceea de a ne menține pe locul 2. Această clasare ar încununa profesionalismul de care au dat dovadă jucătorii în momente grele. Eu văd că la antrenamente lucrurile merg foarte bine și asta este cel mai important pentru mine ca antrenor, este clar că antrenamentul îți dă consistență. Practic, după înfrângerile din primele două etape cu Craiova și Horezu, am avut în general rezultate pozitive bazate pe un joc bun. Doar înfrângerea de la Criș a fost un accident, dar și atunci am prestat un joc bun”, consideră Flavius Sabău.

Pâncota este singurul teren din județul nostru pe care Gilortul Târgu Cărbunești l-a vizitat în această toamnă. Cermeiul, Crișul, Pecica și Sebișul au fost toate oaspetele nou promovatei din județul Gorj, iar cu ultimele două „lanterna” a și făcut puncte, unul, respectiv trei. „Am venit să jucăm fotbal, cred că s-a văzut. Nu am stat pe două linii în fața unei echipe foarte bune a seriei,o felicit pentru locul din clasament. Ne-a reușit jocul o bună bucată de timp, am și egalat, am avut o bară la 2-1. Cunoșteam jocul Lipovei și am încercat să jucăm și noi pentru a contracara jocul lor de posesie. Am jucat, zic eu, binișor, scorul nu reflectă realitatea din teren. Cred că și golul anulat după ce arbitrul a fluierat fault la portarul lor a fost corect, asta e părerea mea. Dar, respectăm decizia, probabil arbitrul a văzut mai bine, totuși cred că portarul a fost inteligent și a știut să cadă. În final am terminat cu două bare, au mai fost și alte ocazii, iar pe final s-a rupt cu cele două goluri încasate. Sperăm ca în ultima etapă să câștigăm meciul cu ACS Poli și să iernăm cu ceva speranțe pentru retur. Suntem pe ultimul loc, dar echipa joacă. Se și miră lumea și ne încurajează, ne aplaudă jocul, care nu este de ultimă clasată. Așa că suntem încrezători și sperăm să ne revenim”, a punctat Mario Găman, antrenorul Gilortului, care i-a aliniat pe toți cei trei foști jucători la echipe în județul nostru, Avramescu și Cârstoiu (la Sebiș) și Marius Ion, tot la Sebiș și Șoimii Pâncota. De altfel, pentru atacantul reprofilat fundaș central, vorbim despre o revenire pe terenul din Podgoria arădeană, acolo unde a jucat în Liga 2-a cu „șoimii”

 

 


Galerie foto Șoimii Lipova – Gilortul Târgu Cărbunești

.https://www.flickr.com/photos/95487995@N07/albums/72157711891539113


 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button