Fotbal judetean

Nou-promovata a schimbat liderul chiar înainte de vacanță: CS Beliu – Frontiera Curtici 1-1 + FOTO





„Grănicerii” s-au înecat la mal și vor petrece vacanța de iarnă pe locul 2 în Liga 4-a Arad. Beliu a confirmat evoluțiile bune din ultima vreme și a obținut un rezultat prestigios în fața unui lider sleit de puteri fizice și mentale. Impresia a fost că formația vizitatoare și-a luat mai devreme liber, în timp ce gazdele, în mare foame de puncte au evoluat cu ambiție și determinare.

Și, totuși, partida a început perfect pentru curticeni. În minutul 3, portarul Semeniuc s-a băgat la creație, Apostol i-a furat balonul și a marcat simplu pentru 0-1. A fost, practic, cea mai bun perioadă de joc pentru Frontiera, care a mai amenințat buturile adverse, prin șuturile de la distanță ale lui Avrămuțiu și Huțanu. Tot printr-o o finalizare din afara careului, puțin pe lângă, a dat și Beliu primele semne de viață, autor Purtan.

Fără îndoială, Tavi Purtan a fost cel mai activ om al lui Costel Filipaș și, după alte două șanse la poarta Frontierei a oferit pasa de la golul de 1-1. Mijlocașul belenilor a driblat în stânga careului, a pasat în centru, de unde Berar l-a bătut pe Mucha. Tot fostul fotbalist al Cermeiului l-a mai întrebuințat odată pe goal-keeperul oaspeților cu un șut de la 18 metri, după care gazdele au fost nevoite să-și schimbe strategia. În minutul 82, Coraș a fost eliminat pentru dublu avertisment și belenii s-au mulțumit să conserve rezultatul. Apoi, curticenii aflaseră că nici Zăbraniul nu reușește să bată Felnacul, doar că reușita decisivă a lui Pașcu a venit în cel de -al patrulea minut de prelungire și aveau să cadă pe locul 2.

Belenii sunt al doilea punct punct cucerit în fața unei echipe de play-off, după cel de la Păuliș, din tur. „Un egal cât o victorie, muncit, deși ne-am dorit să câștigăm, dar atât am reușit. Am format o echipă bună, unită, am pierdut meciuri pe greșeli de echipă nou promovată, sperăm ca în pauza de iarnă să ne întărim și să facem mai multe puncte în retur și să scăpăm rapid de emoțiile retrogradării. Eu am jucat mai mult fundaș stânga, dar în ultimul an am fost portar la Macea și antrenorul Filipaș m-a solicitat să ocup acest post care a rămas descoperit. Am făcut și greșeli, am reușit să scot unele mingi grele, am salvat echipa de câteva ori. Acum s-a terminat, se trage linie și vedem ce va fi în iarnă, dacă vine un portar bun sau voi continua eu. În orice caz, vreau să mă pregătesc în continuare și dacă voi fi solicitat, să fiu acolo unde este nevoie de mine”, a punctat Cristian Semeniuc, portarul de conjunctură al belenilor.

De partea cealaltă, „grănicerii” cedează primul loc chiar la ultimul meci oficial din 2019. „Am intrat mai repede în vacanță, din păcate am cam fost absenți la meciul de azi. Felicit echipa gazdă pentru atitudine, și-a dorit mai mult, noi avem timp să remediem până la primăvară. Suntem în grafic, suntem acolo sus. Meciul de azi a fost greu, pe un teren denivelat, le-am cerut jucătorilor să fie atenți să nu se accidenteze. Nu avem obiectiv locul 1, vom vedea când ajungem în play off ce va fi. Practic, nu știu ce echipă își dorește cu adevărat promovarea, ca să se și poate susțină în Liga 3-a. La noi majoritatea jucătorilor lucrează, ne antrenăm doar de două ori pe săptămână, în nocturnă, nu e chiar ok. Avem fotbaliști de valoare cu care ne-am propus să fim în față în clasament, ca să facem cinste orașului. Am făcut meciuri bune cu acești băieți admirabili care de multe ori au venit la fotbal după schimbul de noapte. Eu cred că merită apreciați și felicitați, independent de jocul și rezultatul de azi”, a menționat Radu Anca, tânărul tehnician al Curticiului.

Formații:

Beliu: Semeniuc – Cl. Feieș, Stan, C. Coraș, S. Sandu – Onoc, Purtan – Fl. Popa (87 Morar), C. Berar (90 Dobrea), Cohan (76 Ruja) – V. Mașniță (90+3 I. Mașniță).

Curtici: Mucha – Morar (57 Ursoi), N. Varga, Al. Gligor, Cl. Vereș – Avrămuțiu, Gurban (69 Fl. Brândușe), Prică – Apostol (89 Al. Crișan), Al. Mihai, Huțanu.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Lucian Berariu. Observatori AJF: Mircea Toderici, Eugen Roșu

Galerie FOTO









Un comentariu

  1. Mai bine luam 5 de la Curtici și sa încurcam Santana…cu un albitraj echidistant ii încurcam cu siguranță dar nu e tot timpul cum vrei…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button