27/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Codrea, la prima „dublă” în tricoul Crișului: „Ca atacant mi-am făcut datoria pentru echipă, putem termina campionatul pe podium”

De multe ori juniorii au fost decisivi pentru Crișul Chișineu Criș în acest sezon. Sabău, de exemplu, a fost omul de trei puncte în derby-ul cu Lipova, însă și Clej, Onuțan sau Cocian și-au adus contribuția din plin la rezultatele echipei lui Adi Abrudean. Din listă nu lipsesc, bineînțeles, portarul Zamfir și atacantul Codrea, care chiar ieri au adus trei puncte în contul „alb-albaștrilor”, în disputa cu ACS Poli. Primul apărând o lovitură de la 11 metri în minutele de prelungiri, iar cel de-al doilea marcând de două ori în poarta „alb-violeților”.

Marian Codrea a venit la Chișineu Criș în această vară, având în „portofoliu” 14 goluri înscrise în tricoul celor de la FC Avrig, tot în Liga 3-a. A susținut probe și la ASU Poli, în Liga 2-a, dar junior nu mai era decât în eșalonul terț. Puternicul atacant e născut în anul 1999 și e un produs al celor de la Metalurgistul Cugir. A început fotbalul de la 7 ani la grupa de copii a grupării din județul Alba, a evoluat puțin și pentru echipa de seniori, iar de la începutul acestui sezon activează în fotbalul arădean, alături trei dintre frații săi: Mario (la Național Sebiș), Emanuel (la UTA U16) și Paul (la Viitorul U15).

A avut nevoie de ceva timp de acomodare la Crișul, dar în a doua parte a turului a marcat goluri importante pentru echipa sa. Până la disputa de ieri, de la Timișoara, mai înscrisese cu Dăeștiul și Filiașul, dar a și oferit două pase de gol. „Sincer, nu mă așteptam să avem un meci atât de greu cu ACS Poli. Sigur, ni l-am complicat și noi puțin, căci ar fi trebuit să avem măcar un 2-0 la pauză, pentru ca pe final, chiar înainte de faza de penalty pentru ei, am avut șansa facem 3-1. Dar Rafi Zamfir a fost inspirat, ne-a ținut toate punctele în buzunar, iar eu mă bucur și mai mult pentru golurile mele. Sunt atacant, nu mi-am făcut  decât datoria față de echipa mea. M-am pregătit mereu bine, mi-am așteptat rândul și am demonstrat că se poate conta pe mine. Sper să marchez și cu Becicherecu Mic dacă voi fi trimis pe teren, dar și mai important e să terminăm turul cu încă o victorie”, a spus tânărul fotbalist al Crișului.

Codrea a intrat mai mereu din postura de rezervă pe gazon, în condițiile în care Adi Abrudean folosește un sistem cu un singur atacant de careu. „Sigur, nu e ușor să joci mereu când ai un concurent pe post ca Nicu Modan, un vârf cu calități excelente, dar ambii ne antrenăm cât putem de bine și domnul antrenor decide cine joacă. Eu, la început, am avut și mici probleme de acomodare, eram într-o echipă nouă, dar acum îi cunosc bine pe băieți, am legat relații de prietenie și au cred că avem forța să terminăm pe podium acest campionat”, mai consideră Marian Codrea.

Puțină lume știe că fotbalistul Crișului și-a început și cariera arbitru în fotbalul județean arădean, dar practică și un alt sport, karate. Azi noapte chiar a călătorit la Galați, unde astăzi a absolvit examenul de grad, trecând la 2 DAN.

2
0
%d blogeri au apreciat: