Baschet

Cu un pas în Final Fourul Cupei Romaniei: Olimpia Braşov – FCC Arad 60-66





FCC Baschet Arad a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în semifinala Cupei României, ediţia 2019-2020. În prima manşă a sferturilor de finală din competiţia KO, arădencele s-au impus cu 66-60, pe terenul Olimpiei din Braşov.
 
Trioul Karakasevic – Webb – Akathiotou s-a descurcat excelent sub panoul advers, dar jocul colectiv de echipă a fost cel care a stabilit învingătoarea acestui duel. Dacă în prima parte a jocului, sârboaica Pesovic s-a evidenţiat la gazde cu 12 puncte după nici 15 minute de joc, Aradul a replicat pe lista marcatoarelor cu nu mai puţin de şase jucătoare (toate în intervalul de puncte 3-5).
 
Fară serviciile căpitanului Hadzovic (încă în recuperare după ruptura fibrilara), spaniolul Manuel Rodriguez a optat să înceapă partida cu acelaşi prim cinci folsit în ultimele două jocuri: Webb, Akathiotou, Pop, Ardelean şi Karakasevic. Ultima a reuşit şi cea mai bună prestaţie personală din acest sezon, un double-double de zile mari: 18 puncte şi 19 recuperări. La pauza mare, arădencele aveau un avans de 10 puncte (38-28), diferenţă făcută (şi) prin cele cinci aruncări reuşite din afara semicercului.
 
După pauza mare, atacul “galben-albastrelor” nu a mai fost la fel de precis ca în prima parte, dar FCC-ul a păstrat, mereu, distanţa faţă de adversare la 5-6 lungimi. Repriza secundă a fost mai săracă în puncte pentru cele două formaţii, în special în debutul sfertului decisiv, când cele două adversare nu au mai găsit drumul spre coş. Braşovul s-a apropiat la 54-55 în minutul 36 (cea mai mica diferenta dupa pauză), dar rotaţia mai lungă a jucătoarelor folosită de tehncianul de pe banca Aradului s-a simţit. Gazdele nu au mai avut forţa să treacă în avantaj, iar de la 54-55, s-a făcut 57-65 pentru FCC.
 
Cu o liberă transformată, cipriota Akathiotou a stabilit scorul final al întâlnirii: Olimpia Braşov – FCC Baschet Arad 60-66. Pe sferturi: 23-18, 5-20, 16-9, 16-19. “Galben-albastrele” obţin un succes meritat după desfăşurarea partidei şi sunt cu un pas în Final Four-ul Cupei României, ediţia 2019-2020. Returul acestui duel se va juca abia anul viitor, pe 15 ianuarie, la Arad.
 
Marcatoare Braşov: Pesovic 16 puncte, Amanu 13, D. Zubac 13, Williams 8, N. Zubac 5, Nagy 3 şi Al Ash Hab 2.
 
Marcatoare FCC Arad: Karakasevic 18, Webb 14, Akathiotou 13, Fodor 9, Ciotir 5, Ardelean 4 şi Mercea 3.








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button