26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint – dezamăgit de atitudinea lui Coulibaly și pus pe gânduri de recidiva lui Stancu

UTA a perfectat cel de-al doilea transfer al iernii prin aducerea fundașului central, Radu Crișan, însă arădenii nu par să fi scăpat de blestemul problemelor medicale din prima parte a sezonului. Căpitanul Rus e bolnav și va mai sta departe de echipă încă cel puțin o săptămână, Stephan Coulibaly nu-și poate relua încă antrenamentele după operația suferită la genunchi în primăvara anului trecut, iar Bogdan Stancu a recidivat chiar la antrenamentul de astăzi.

Laszlo Balint nu și-a ascuns îngrijorarea cu privire la fundașul stânga, care a lipsit etape bune, în tur, ca urmare a unei rupturi fibrilare. „Stancu a venit 100% apt, dar, astăzi, la o accelerare, a resimțit dureri și a ieșit din antrenament. Din păcate, a simțit dureri în zona unde a avut problema musculară, trebuie să vedem ce se întâmplă și să vedem cum gestionăm această situație în continuare”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”, vizibil pus pe gânduri de problema fotbalistului sosit în vara anului trecut de la Snagov.

În schimb, Stephan Coulibaly, care întârziase la reunire și trebuia să se alăture lotului azi cu forțe proaspete, i-a provocat altfel de trăiri lui Balint. „Sincer, sunt puțin dezamăgit de el. Și-a făcut programul singur, a ajuns în mijlocul antrenamentului și mi-a transmis că el nu este apt în acest moment să se antreneze cu echipa. Nu cred că este o atitudine profesionistă, cu siguranță, eu nu o accept, mai ales că noi îl aveam inclus în programul de pregătire. Mâine avem testări fizice și el era inclus și în acestea. În acest moment, cred că Coulibaly are mai multă nevoie de noi decât avem noi de el și chiar nu înțeleg această atitudine. Sper să înțeleagă mesajul, eu nu am absolut nimic personal cu el, dar nu cred că este modalitatea potrivită de a aborda o astfel de situație, în care el revine după o accidentare gravă. Are tot sprijinul nostru, al conducerii și staffului tehnic, dar trebuie să vină și el către noi, nu doar noi către el”, a spus de tehnicianul despre „închizătorul” ivorian care nu a mai jucat un meci oficial pentru UTA din turul sezonului 2018-2019.

Veștile sunt mai bune când vine vorba despre cei doi fotbaliști operați de medicul timișorean, Radu Prejbeanu. „Alex Ciucur și Cristi Pușcaș au fost la control și sunt ok. Doar Pușcaș mai are un mic edem pe tendon, nu e nimic grav, s-a antrenat normal astăzi”, a mai mărturisit Balint.

În acest moment, dacă îi luăm în calcul și pe Coulibaly, Stancu și C. Rus, acesta din urmă fiind așteptat în curând în iarbă, lotul utist cuprinde 27 de fotbaliști. E cazul unor alte mutări în perioada de transferuri ce se încheie pe 22 februarie? „Sunt cu antenele întinse pentru că facem toate eforturile ca în această perioadă să devenim mai puternici, inclusiv prin intenția de mai aduce ceva jucători. Ne-am dori o cât mai mare consistență și să avem cele mai bune soluții pentru partea a doua a sezonului”, a fost răspunsul lui Laszlo Balint.

 

15
1