25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Salt de două eșaloane pentru juniorul Sebișului, Claudiu Vereș: Azi a și debutat pentru Sepsi OSK într-un amical disputat în Antalya!

Chiar dacă e cea mai slab clasată divizionară terță arădeană după turul campionatului, Național Sebiș a realizat un transfer important în această iarnă. La nici 20 de ani, mijlocașul Claudiu Gabriel Vereș a făcut un salt de două eșaloane până în curtea celor de la  Sepsi OSK, care au și achitat o sumă de transfer importantă în contul mutării sale.

Fotbalistul de bandă chiar a debutat astăzi pentru formația pregătită de Leo Grozavu în primul amical disputat în Antalya, cotra azerilor de la Zira FK (Azerbaidjan). Claudiu a jucat în prima repriză, a purtat numprul 70 pe tricou (la Sebiș avea 7) și a fost folosit în banda dreaptă și nu în stânga, așa cum a evoluat în marea parte a meciurilor, la Național. A avut o prestație destul de curajoasă, a scos două lovituri libere la marginea careului adversarilor, tot el le-a executat prin centrări bune, rămase – însă – nefinalizate de colegii săi. Fostul sebișean putea obține și un penalty, dar arbitrul a închis ochii la o intrare destul de dură asupra sa. În cele din urmă, Sepsi a cedat cu 2-0.

Cert este că transferul lui Vereș la prim divizionara din Secuime a fost confirmat și de noul președinte al Naționalului, Raul Pârv. „Ne pare rău că am pierdut un jucător de perspectivă, foarte valoros și important pentru un club ca al nostru, dar nu ne puteam opune când este vorba despre un pas spre elita fotbalului românesc. Am acceptat și am semnat actele de transfer, iar clubul a primit o sumă bunicică în compensație pentru cheltuielile pe care le-am avut cu el din anul 2017 încoace. Îi mulțumim lui Claudiu pentru ceea ce a făcut pentru club și îi dorim succes. Sperăm să mai găsim alți tineri fotbaliști pe care să-i creștem și să le dăm valoare, așa cum am mai făcut-o și cu alți juniori care au trecut pe la noi în anii trecuți”, a spus președintele sebișenilor. Din informațiile noastre, Sepsi a plătit 10 mii de euro în contul transferului tânărului fotbalist, originar din județul Mureș.

În prima parte a stagiunii, Claudiu Vereș a evoluat în toate partidele oficiale pentru Național Sebiș, adunând 1302 de minute și 7 goluri. „Mă bucur pentru el, bravo lui. E munca lui, e un băiat serios care merită să joace la cel mai înalt nivel. Am avut plăcerea să-l antrenez în turul campionatului, a fost piesă extrem de importantă pentru noi, a marcat goluri, chiar goluri decisive. A fost titular de drept, în ciuda detractorilor mei de astăzi, care, pe la mijlocul turului, spuneau că prea îl forțez pe Vereș și mi-au sugerta să mai folosesc și alți juniori”, spune Dănuț Șomcherechi, antrenorul din acte al „alb-albaștrilor”.

Fiindcă Vereș e plecat în Turcia și are reguli stricte când vine vorba despre dialogul cu presa, în numele lui a vorbit tatăl său: „Sunt foarte fericit de debutul lui Claudiu în fotbalul mare, chiar dacă a fost doar un meci amical. Sper să continue să crească în valoare, să debuteze în Liga 1 și să-și vadă visul împlinit. Este un copil serios, care a muncit mult, un exemplu pentru alții ca el, care a pornit de jos și s-a ridicat prin talent și determinare. Aș vrea să-i mulțumesc clubului Național Sebiș pentru cei doi ani și jumătate petrecuți acolo de băiatul meu, antrenorilor Călin Cojocaru și Dan Somcherechi, care i-au șlefuit talentul și i-au dat încredere. La fel țin să mulțumesc și primarilor Gheorghe Feieș și Radu Demetrescu, oameni pasionați de fotbal, care l-au sprijinit și ei pe Claudiu în anii importanți ai junioratului”.

Claudiu Vereș a sosit la Sebiș în vara anului 2017 de la formația de Liga 4-a din Luduș, la solicitarea lui Călin Cojocaru. Acesta a început să-i dea minute la Liga 3-a chiar dacă fotbalistul nu împlinise 17 ani la acea vreme.

10
0