UTA Arad

Înainte de meciul cu Csikszereda, utiștii i-au adus omagiu unui mare campion: Ladislau Băcuț

Cu câteva ore înainte de meciul cu Csikszereda, utiștii i-au adus un tribut unui mare campion din trecut. În orașul Miercurea Ciuc se odihnește Ladislau Băcuț, campion cu UTA în anul 1950.

Născut în 1931 la Oradea, Băcuț II (cum a rămas cunoscut în lumea fotbalului) l-a urmat la Arad pe fratele său, Gheorghe Băcuț, încă de când era junior. A fost om de bază în trupa ITA-ei vicecampioană națională în anul 1948, apoi a promovat la prima echipă, care a cucerit titlul în anul 1950, sub conducerea lui Francisc Dvorzsak.

Din nou l-a urmat pe fratele său, de această dată la Dinamo București, și din nou s-a bucurat de un titlu național, în anul 1955. S-a întors la UTA în 1957, unde a jucat până în 1961, după care pașii l-au purtat la Odorheiu Secuiesc, unde și-a început cariera de antrenor, și la Miercurea Ciuc, unde s-a și stabilit.

S-a stins din viață în 1996,la 22 de ani după fratele său (era mai mare cu patru ani, a murit la Oradea).

Azi dimineață, Claudiu Drăgan, Gyuszi Balint, Dorin Stana și Zsolt Nagy, s-au oprit la mormântul lui Băcuț II din Miercurea Ciuc, depunându-i din partea UTA-ei o coroană cu flori roșii și albe, culorile care i-au marcat cariera.

Odihnește-te în pace, Ladislau Băcuț, UTA îți păstrează amintirea!

Foto: Gábos Albin/ Szekelyhon

Comentarii Facebook

9
0

4 comentarii

  1. Lecție de istorie și fidelitate !!! Aveam 15 -16 ani ,când i-am văzut . Pe atunci părea că lucrurile și oamenii nu vor pieri. Acum au dispărut și anotimpurile !! Putin a trăit BACUT II !! Formația prinsa de mine ,bucureștean sadea ,dar suporter la UTA !! COMAN — SZUCS , BACUT II ,NEAMTU — –KAPAS ,SERES — POP ,METKAS ,TARLEA FLORUT ,CZAKO !! Era un 3–2–5 !! Așa că printre alți arădeni. ,pot spune și eu : ,,De la SZUCS și KAPAS ,la HREZDAC și OROIAN. !!

    15

    0
  2. Urmatorea garnitura de aur, peste cativa ani: GORNEA- BIRAU BACOS POJONI CZACO II – PETESCU LERETER – SCHIOPU AXENTE DOMIDE MOT… Campionii!!

    4

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close