04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA și-a amânat cu o zi revenirea la antrenamente: „Să vedem ce va discuta mâine la Federație…”

Fotbalul românesc stă ca pe ghimpi. Viitorul echipelor de la noi din țară, ne referim la cele din primele trei eșaloane, depinde în cea mai mare parte de ședința de marți, pe care UEFA o va organiza cu ajutorul unei videoconferințe cu 55 de conducători ale asociațiilor naționale și cu reprezentanții FiFPro.

ProSport a aflat că la Federația Română de Fotbal circulă tot felul de scenarii, iar forul condus de Răzvan Burleanu ia în calcul ca UEFA să suspende activitatea fotbalistică chiar până în luna septembrie, atunci când se speră că problemele din cauza COVID 19 vor trece definitiv. Însă, capii fotbalului de la UEFA le vor da mâna liberă președinților de federații să ia ce decizii doresc cu privire la campionatele din țările lor fiindcă s-ar putea ca un an să nu se mai joace deloc în cupele europene.

Și utiștii sunt direct interesați de ceea ce s-ar putea decide mâine la nivel european, dar și la nivel național. Tocmai de aceea, Laszlo Balint a decis să amâne cu o zi revenirea la pregătire a elevilor săi. „Dorim să vedem ce se discută mâine la Federație și atunci vom lua o decizie. Deocamdată, următorul antrenament al echipei e programat miercuri”, a transmis antrenorul „Bătrânei Doamne”, care, inițial, își chemase la pregătire jucătorii marți, după cele trei zile libere.

Din postura sa de lider al Ligii a 2-a, UTA nu ar avea cum să nu fie inclusă printre formațiile din elita fotbalului românesc din sezonul 2020-2021 dacă actuala ediție de campionat se „îngheață” ca urmare a epidemiei de coronavirus. Însă, e prematur să vorbim acum despre verdicte, mai ales că FRF-ul nu a anunțat că perioada de pauză a fotbalului se va prelungi și după 31 martie.

4
0
%d blogeri au apreciat: