Arhivă articole

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Federațiile au libertate de alegere, continuă sau îngheață competițiile sportive? Care sunt echipele arădene ce așteaptă un verdict?

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat luni că fiecare federaţie sportivă naţională trebuie să decidă singură felul în care se termină campionatul pe care îl organizează, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. În acest moment, toate competițiile sportive, de echipă sau individuale, au fost oprite cel puțin până la data de 31 martie, ca urmare a epidemiei de coronavirus ce a lovit și țara noastră în ultimele două săptămâni.

„O problemă este cea legată de felul în care se vor încheia campionatele naţionale sau dacă se vor încheia. În funcţie de evoluţia situaţiei, le vom recomanda federaţiilor să se gândească la cea mai bună soluţie pentru a face acest lucru. Fiecare federaţie, organizator de competiţie trebuie să decidă felul în care aceste campionate se termină, normele după care se iau aceste decizii, pentru că, pe baza clasamentului final, se vor stabili echipele care vor reprezenta România în cupele europene, lucru care influenţează şi bugetul cluburilor”, a spus Stroe în urma unor discuţii telefonice purtate cu preşedinţii de federaţii pentru a vedea care este situaţia exactă a sportivilor, a loturilor olimpice şi mai ales pentru a se asigura că toate competiţiile şi activităţile organelor de conducere ale federaţiilor au fost suspendate, toți sunt acasă și pot accesa această pagină unde vor găsi cele mai bune bonusuri fără depunere din România.

De menţionată că Stroe este izolat la domiciliu, în urma testării pozitive cu COVID-19 a doi parlamentari. Ionuţ Stroe a recunoscut că există o problemă legată de obiectivele de performanţă angajate de federaţii pe contractele de finanţare de la bugetul de stat şi va trebui găsită o soluţie. „Aici apare însă o altă problemă legată de obiective, de performanţele sportive pe care multe dintre federaţii le-au angajat pe contractele de finanţare, bani care vin de la bugetul de stat. Aceste obiective trebuie evaluate, în ce măsură s-au îndeplinit sau mai pot fi îndeplinite, ce se întâmplă cu acestea, banii care au fost alocaţi, iar aici trebuie să luăm în calcul o soluţie, poate normativă. În ce priveşte antrenamentele, sunt federaţii care vor să-şi păstreze în pregătire centralizată toţi sportivii, alte federaţii îşi vor trimite sportivii acasă zilele acestea. Ceea ce doresc să subliniez este că sportivii sunt în siguranţă în acest moment. Pentru că loturile olimpice se pregătesc în baze aparţinând MTS, trebuie să luăm o serie de măsuri care să restricţioneze cât mai mult accesul în incinte a persoanelor din exterior pentru a-i putea ţine astfel cât mai izolaţi pe sportivi şi a le reduce contactul cu cei din afara bazei”, a precizat Ionuţ Stroe.

loading...

Ministrul a subliniat că este foarte importantă comunicarea în aceste condiţii ale pandemiei de coronavirus pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă federaţiile, cluburile şi sportivii: „Este esenţial să avem o comunicare permanentă pentru că în aceste momente cu adevărat importante sunt sănătatea şi siguranţa sportivilor. Situaţia dificilă cu care ne confruntăm influenţează extrem de mult activitatea sportivă pentru că absolut toate federaţiile se găsesc într-un scenariu inedit pentru care trebuie găsite cât mai repede soluţii viabile. În discuţiile avute cu preşedinţii de federaţii s-au ridicat problemele legate de onorarea contractelor jucătorilor, pentru că există dificultăţi la nivelul cluburilor de a le achita, dificultate financiară a cluburilor ce vine din faptul că s-a suspendat activitatea şi odată cu ea s-au pierdut şi veniturile din drepturi tv, bilete etc. Vom căuta soluţii ca şi cluburile sportive să beneficieze de măsuri de susţinere la fel ca şi ceilalţi operatori economici din domeniile afectate de COVID 19. De asemenea, urmărim deciziile Comisiei Europene pentru a identifica modalităţile prin care angajatorii din domeniul sportului să poată beneficia de finanţările de sprijin pentru lucrători disponibilizaţi, dacă este cazul, din Fondul European de Ajustare la Globalizare”.

Ministerul Tineretului şi Sportului, prin adresele trimise pe 12 martie, recomanda federaţiilor sportive naţionale să-şi suspende toate competiţiile, indiferent că sunt campionate naţionale sau etape internaţionale ale unor evenimente pe care le organizează şi să suspende momentan deplasările externe ale sportivilor la competiţii internaţionale sau stagii de pregătire, de acasă, aceștia se vor putea relaxa pe această pagină unde se găsesc cele mai bune bonusuri fără depunere din România.

La nivelul Aradului, în sporturile de echipă, sunt mai multe formații care așteaptă o decizie din partea federațiilor de specialitate privind data la care s-ar putea relua întrecerile, însă există temeri și că sezoanele ar putea fi înghețate. Un semnal de la FRF așteaptă UTA (Liga 2-a, plus întrecerile de Liga Elitelor), AC Piroș Security (Liga 1 feminin), divizionarele terțe, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei, Viitorul, Atletico și CS Ineu (pentru meciurile din Liga Elitelor și republicani), Șoimii Șimand (Liga Elitelor la futsal), Viitorul (Liga a 3-a feminin), înspre FRB privește FCC Baschet Arad (LBNF), Valbon și CSȘ Gloria (în întrecerile de juniori), FRH – Crișul Chișineu Criș și HC Beldiman (ambele în Divizia A, dar și la juniori în ceea ce o privește pe Beldiman), FRR – CS Universitatea Arad (Divizia Națională și juniori), FRP – AMEFA Arad, FR Volei – CS Pro Volei, CS Westar, Victoria Nădlac, Șoimii Lipova, FRTM – cele trei echipe de la CSM Arad. Sigur și sporturile individuale depind direct de ceea ce vor decide Federațiile la care sunat afiliate, care ar trebui să revină cu lămuriri la finalul acestei luni.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.