UTA Arad

Brașoveanu demontează, deocamdată, varianta play-offului în Liga 2-a: „Se fac calcule cu privire la desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase”



„Grupul de Lucru” creat de Federaţia Română de Fotbal pentru a fi dedicat situaţiei competiţionale din România în contextul pandemiei COVID-19 a luat o singură decizie certă după primele două şedinţe, desfăşurate pe 18 martie, respectiv 19 martie. Fotbalul din România nu va fi reluat mai devreme de 16 mai. Reprezentanţii acestui grup încearcă acum stabilirea unor variante în care campionatele ar putea continua.

La momentul actual, cu stare de urgenţă declarată în România până la mijlocul lunii aprilie, „Grupul de Lucru” ia în calcul o singură variantă pentru competiţiile din România, fie că vorbim de Liga 3, Liga 2 sau Liga 1. E vorba despre continuarea campionatelor exact în formatul actual, fiindcă prelungirea de către UEFA a termenului limită pentru încheierea sezonului va permite acest lucru. Sezoanele se vor întinde inclusiv în luna iunie, unde este cazul.

Din Liga 2 mai sunt de disputat 14 etape din retur, în aceeaşi situaţie regăsindu-se şi campionatul Liga 3. ”În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date”, a sunat prima concluzie a Grupului de Lucru al FRF după şedinţa din 18 martie. După cea efectuată în 19 martie nu s-a mai comunicat nicio noutate, UTA fiind direct interesată de calea ce urmează a fi luată.

Varianta play-offului nu e foarte avantajoasă pentru UTA, care în competiția cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petroul, Rapid, Metaloglobus și Farul ar urma să piardă punctele luate cu „masa verde” cu Snagovul și și-ar reduce avantajul față de locurile 2-3 la 8 puncte. Totodată, ar fi normal ca arădenii să fie gazde pentru echipele pe terenul cărora au evoluat în tur, însă în picioare e, se pare, varianta tragerii la sorții. Iar, în mod normal, arădenii ar fi jucat, cu excepția celor de la Mioveni și Farul, pe teren propriu contra celorlalte partenere de întrecere. Sigur, gazda întâlnirii cu Petrolul ar trebui aleasă prin tragere la sorți, atâta timp cât cele două echipe s-au întânit deja tur-retur.

Braşoveanu: „Federaţia are în vedere respectarea meritului sportiv, astfel încât se fac calcule cu privire la desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase”

Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, respectiv membru al „Grupului de Lucru” format în această situaţie de criză, a dezvoltat această primă concluzie a grupului, precizând şi singura variantă luată în calcul în acest moment, ţinând cont că termenul stabilit pentru reluarea antrenamentelor este 16 aprilie.

„La nivelul Grupului de Lucru privind reluarea campionatului Liga 2 s-au stabilit următoarele. Având în vedere măsurile impuse prin declararea stării de urgenţă, s-a hotărât ca reluarea pregătirilor să înceapă în jurul datei de 16 aprilie. Totodată, în urma discuţiilor şi recomandărilor medicilor sportivi cu privire la readaptare la efort, astfel încât jucătorilor să nu le fie pusă în pericol sănătatea, campionatul s-a decis să se reia la data de 16 mai. De asta s-a luat ca termen o lună de zile de la startul pregătirilor până la reluarea campionatului, pentru că e vorba de sănătatea jucătorilor.

Federaţia are în vedere respectarea meritului sportiv, astfel încât se fac calcule cu privire la desfăşurarea tuturor celor 14 etape rămase, începând cu etapa a 25-a, urmând ca, în funcţie de evoluţia stării de fapt, să se ia în analiză şi alte scenarii cu privire la finalizarea actualului sezon competiţional. Momentan, se merge pe finalizarea sezonului competiţional prin disputarea celor 14 etape rămase”, a spus Auraş Braşoveanu pentru Liga2.ro.

Potrivit lui Auraş Braşoveanu, alte variante, printre care şi cea în care campionatul Ligii 2 ar putea continua prin play-off şi play-out, nu sunt luate în calcul în acest moment, atâta timp cât termenul de 16 mai, la care s-ar putea relua competiţiile fotbalistice, permite desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat.

Competiţiile fotbalistice din România au fost suspendate în urmă cu două săptămâni, pe 12 martie.

Următoarea şedinţă a „Grupului de Lucru” nu e stabilită cert. Ar putea avea loc luni sau miercuri, o decizie urmând a se lua luni dimineaţă.

Grupul de Lucru al FRF este format din:

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF;
Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF;
Felix Grigore, manager competiţii FRF;
Mihai Andrieş, competiţii FRF;
Adrian Stângaciu, şef serviciu juridic FRF;
reprezentanţii Ligii 1, Ligii 2 şi Ligii 3 în Comitetul Executiv: Valeriu Argăseală (FCSB) şi Bogdan Bălănescu (FC Dinamo), Auraş Braşoveanu (Concordia Chiajna), Marius Burcă (Metaloglobus), Florea Spânu (CSO Filiaşi), Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia);
Justin Ştefan, secretar general LPF;
Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi membru în Comitetul Executiv FRF.

Situaţia pandemiei COVID-19 în lume. Primele trei decese în România

Potrivit site-ului worldometers.info, coronavirusul COVID-19 a infectat 188 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

În România, până duminică, în momentul publicării acestui articol, fuseseră declarate în mod oficial 433 de persoane depistate cu acest virus, cu 66 în plus faţă de ziua de sâmbătă. 64 dintre acestea s-au recuperat între timp, şi, din păcate, au fost înregistrate şi primele trei decese. Ultimul dintre acestea, cel de duminică seara, are legătură cu lumea sportului. Vasile Ouatu e fostul patron al clubului de volei feminin Unic Piatra Neamț și a murit la 70 de ani. El suferea de afecțiuni cronice preexistente, hipertensiune și diabet.

Cea mai afectată ţară de această pandemie este China, de unde s-a şi răspândit virusul. 81.054 de persoane au fost infectate şi au murit 3.261.

Într-un top 10 al ţărilor cu cele mai multe persoane infectate se află: China (81.054), Italia (53.578), Spania (28.572), SUA (26.900), Germania (22,364), Iran (20.610), Franţa (14.459), Coreea de Sud (8.897), Elveţia (6.863) şi Marea Britanie (5.018).

Ca decese, Italia are cele mai multe înregistrate (4.825), fiind urmată de China (3.261), Iran (1.556), Spania (1.381), Franţa (562) sau SUA (348).









6 comentarii

  1. Asa e si normal. Marile campionate zic ca lungesc pana la sfarsit de iulie ultima etapa daca e nevoie.
    Totusi e liga 2 , nu te duce in nici o competitie europeana.
    Amani startul noului campionat cu 1 luna sa nu fie probleme.
    Si daca incepi sa joci pe 1 iunie , ai timp sa termini pana la mijloc de iulie cu jocuri din 3 in 3 zile.

    0
    0
  2. Poate imi explica si mie cineva cum naiba poate fi luata in considerare aceasta varianta cu play off si play out din moment ce Turis are un meci mai putin disputat , si Viitorul si Poli in aceeasi situatie ( care cu 3 puncte in plus ar modifica configuratia primelor 8 )

    0
    0
  3. –altii sufera si mor/ei trag jar pe coca lor…..auzi becali o si mai multi a trebuii
    -becali cine a stabilit salaru la man si altii–––guvernul ori tu ce te plangi
    –lasati play off ca UEFA a prelungit cu 2 luni irlanda Romania in septembrie
    –dupa mine poli iasi ar trebui desfintata dupa cum procedeaza

    0
    0
  4. Eu cred ca minimalizam epidemia asta. In China ( si la noi nu se pot aplica metode medicale ca in China) a inceput nebuniein noiembrie- decembrie si nici nu se vorbeste despre reluare. Si la noi nu vad cum sa se reia fotbalul pina prin 15 septembrie. Ca sa nu distruga si sezonul urmator vor fi obligati sa socoteasca actualele ierarhii ca s finale.Dar nimic nu va ,ai fi ca inainte ( contractele vor scadea, vor falimenta multe echipe, etc). Asta cred

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button