Stranieri aradeni

Atalanta Bergamo, ultima echipă înscrisă în cursa pentru arădeanul Man?





Sub comanda lui Gian Piero Gasperini, Atalanta Bergamo a făcut progrese mari în prima ligă italiană, luându-le fața unor granzi din Peninsulă, ca AC Milan, Napoli sau AS Roma. Mai mult, formația „nerazzura” este revelaţia actualei ediții a Ligii Campionilor. Mai întâi, Atalanta a ieşit dintr-o grupă cu Manchester City, Şahtior Doneţk şi Dinamo Zagreb, apoi, în optimile de finală, echipa lombardă a umilit-o pe Valencia şi a eliminat-o după ce s-a impus cu scorul de 8-4, la general.

Cum Atalanta a surprins pe toată lumea în acest sezon, echipele mari se luptă acum pentru jucătorii săi, iar principala ţintă a forțelor europene este Josip Ilicic. Mijlocaşul sloven va pleca în vara acestui an, astfel că oficialii Atalantei l-au trecut pe Dennis Man în fruntea listei de transferuri, conform gsp.ro. Jocul lui Gasperini se bazează pe un pressing continuu încă din jumătatea de teren adversă, iar profilul lui Man, un fotbalist ordonat din punct de vedere tactic, cu o bună capacitate de efort, se potrivește pe stilul său.

E clar că italienii vor obţine o sumă mare în schimbul lui Ilicic, aşa că au pregătit, la rândul lor, o ofertă de neglijat pentru atacantul arădean crescut de Atletico și lansat în fotbalul mare de UTA. 10 milioane de euro ar fi suma de pornire oferită de gruparea bergamască lui Gigi Becali, care, ținând cont de criza economică provocată de pandemia de coronavirus, ar putea să cedeze. Bineînțeles, păstrând și un procent dintr-o viitoare vânzare, având în vedere că Atalanta e una dintre grupările din Peninsulă ce-și vinde cel mai bine fotbaliștii.

În acest moment, Dennis Man este al doilea cel mai bine cotat fotbalist din Liga 1. Conform transfermart.com, arădeanul valorează 5,5 milioane de euro, cu 500 de mii mai puțin decât colegul său de la FCSB, Florinel Coman.

Vă reamintim că și UTA și-a păstrat 11% din drepturile federative ale fotbalistului crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza. AS Roma, Șahtior Donețk, Feyenoord, Sevilla sau Fenerbahce au fost grupările care s-au interesat până acum de fotbalistul arădean de 21 de ani, însă Becali a ținut de preț – 20 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button